באופן מובהק - הזדמנויות ההשקעה הן במדינה ספציפית

יניב פגוט, אסטרטס ראשי בקבוצת איילון, סוקר את שוק המניות האמריקני ומציג כיצד למרות המצב הירוד, השילוב הנכון יכול להביא להשקעה אטרקטיבית
 | 
telegram
(5)

ביום שישי הקרוב, עת רבים מאיתנו ילגמו את לגימות המים האחרונות לפני תחילת צום יום הכיפורים, יתפרסמו נתוני התעסוקה בארה"ב. כולנו מקווים כי נתונים אלו לא ייבשו את גרוננו כבר בתחילת הצום. עד אשר הנשיא אובמה ישכיל להעביר את התוכנית לעידוד שוק העבודה במתכונתה המלאה בקונגרס במהלך חודש נובמבר, והתוכנית תרד "לרצפת הייצור". דבר שיקרה במקרה הטוב בשנת 2012. ייאלץ שוק העבודה להסתדר בכוחותיו הדלים ולייצר משרות חדשות על בסיס המציאות הכלכלית השוטפת.

כל מי שעיניו בראשו מבין, כי נוכח הסביבה הגלובלית הקודרת, יעדיפו המעסיקים להמתין בכל האמור בגיוס עובדים חדשים, ובמידת הצורך אף להקטין את מצבת כוח האדם על מנת להתאים את המבנה העסקי לתקופה של דשדוש כלכלי. הסקטור הפיננסי בארה"ב מפחית כבר בימים אלו את מצבת כוח האדם שלו נוכח ההרעה במצב הפיננסי של מגזר הבנקאות בארה"ב. מגמה זו צפויה להתעצם בחודשים הקרובים, כאשר סקטורים נוספים שניזוקים בצורה ישירה מההאטה הכלכלית צפויים להצטרף.

הציפיות החודש הן לגידול של 60 אלף משרות בסקטור הלא חקלאי, גידול של 90 אלף משרות בסקטור הלא חקלאי הפרטי ורמת אבטלה זהה לחודש הקודם - קרי 9.1%. חשוב לזכור כי נתוני התעסוקה בסקטור הלא חקלאי החודש מוטים טכנית כלפי מעלה בשל שיבתם של 45 אלפי עובדי וריזון לעבודתם לאחר שביתתם בחודש הקודם.

התחושות בשוק הן, כי נוכח נתונים טובים מהצפוי בעת האחרונה בכלכלת ארה"ב, דו"ח התעסוקה של ספטמבר יציג תמונה משופרת במעט מדו"ח התעסוקה של חודש אוגוסט. יחד עם זאת, נראה כי ככל שתוכנית אובמה לעידוד התעסוקה תתעכב, שוק העבודה רק ימשיך ויתדרדר, שכן הן המעסיקים הפרטיים והן הממשלים הפדרליים השונים, ימתינו על הגדר לאישור ההטבות והתקציבים המובטחים בתוכנית. חשוב להבין כי קצב גיוס עובדים חיובי מינורי שכזה, מגדיל בקצב איטי את האבטלה בארה"ב. בהמשך השנה, הוא עלול לגרור את שוק העבודה האמריקני לרמה המאיימת של 10% האבטלה.

פועל יוצא של הידרדרות בשוק העבודה האמריקני, היא צמיחה כלכלית שלילית במשק האמריקני. לפיכך תוכנית אובמה המורחבת קריטית לכלכלת ארה"ב. שוק המניות בארה"ב אינו מתעלם מתמונת המצב בשוק העבודה, המקרינה על חולשת הצרכן האמריקני ומגדילה את ההסתברות לצמיחה כלכלית אפסית ברבעונים הקרובים.

ביום שני הבא (10.10), תפתח חברת אלקואה באופן רשמי את עונת הדו"חות הכספיים של הרבעון השלישי לשנת 2011. באותה העת, המשקיעים יעברו להתרכז בנתוני המיקרו בארה"ב לאחר סדרת נתוני המאקרו האפרפרים. מדד S&P500 צנח ב-14.3% במהלך הרבעון השלישי של השנה ומחק 1.7 טריליון דולר במונחי בתקופה הזו. מדובר ברבעון הגרוע ביותר בביצועי המדד מאז הרבעון הרביעי של שנת 2008, הרבעון בו קרס בנק ההשקעות ליהמן ברהדרס. יחד עם זאת, מתחילת שנת 2011 ועד לתום הרבעון השלישי של השנה ירד מדד 500 S&P ב-7.5% בלבד.

החברות המובילות בארה"ב אחראיות באופן ישיר להוצאת ארה"ב מין המיתון הכלכלי של שנת 2008. תאגידי ארה"ב נושאים על כתפיהם את הצמיחה הכלכלית בשנה וחצי האחרונות בעוד הצרכן האמריקני חלוש ומותש.

הצריכה הפרטית צמחה ברבעון השני של השנה ב-0.7% בלבד לעומת צמיחה בשיעור של 2.1% בצריכה הפרטית ברבעון הראשון של השנה. שוק העבודה הרעוע מחליש את כוח המיקוח של 91% מהאוכלוסייה בארה"ב אשר משתייכת לשוק העבודה. הדבר בא לידי ביטוי בתיאבון מצומצם לצריכה.

מאז תחילת 2099, היכו תוצאות התאגידים הגדולים של ארה"ב את תחזיות הרווח וניפקו חיובי לשווקים במהלך כל רבעון. באשר לרווחי חברות S&P 500 ברבעון הנוכחי הצפי לצמיחה הינו 13.1% ברווח הנקי ביחס לרבעון המקביל אשתקד. זאת לאחר שבתחילת יולי חזו האנליסטים צמיחה ברווחים של כ-17%, תחזית שהונמכה בעקבות ההתפתחויות השליליות בשווקים.

מכפיל הרווח העתידי לרווחי 2012 של חברות ה-S&P 500 עומד על 10.8 - נמוך מאוד במונחים היסטוריים ובעולם של בנק מרכזי אפסית, ריבית אשר אמורה להיוותר ללא שינוי תקופה ארוכה.

החולשה הנוכחית בשווקים הנובעת מהבעיות באירופה וארה"ב, מגבירה את התלות של ביצועי הכלכלה והשווקים בתוצאות החברות, בעיקר בתחזיות החברות לרבעונים הקרובים. מיותר לציין כי שמרנות של התאגידים הגדולים בארה"ב בשיחות הוועידה הרבעוניות, יהוו טריגר להמשך ואף התגברות המגמה השלילית בשווקים.

חשוב להבין כי 30% מההכנסות של חברות S&P 500 מקורן מחוץ לארה"ב. לפיכך, האטה עולמית עלולה לפגוע בתוצאות של החברות ולהקשות עליהן לשחזר את ביצועיהן ברבעונים האחרונים. יחד עם זאת, חלק לא מבוטל של פעילות התאגידים האמריקנים הגלובליים, מתבצע מחוץ לאירופה, בשווקים דוגמת סין והודו הנהנים מצמיחה איתנה.

גורם נוסף שצריך להביא בחשבון בניתוח תמונת הרווחיות העתידית של תאגידי ארה"ב, היא התחזקות הדולר אל מול האירו בעקבות המשבר באירופה. ברבעון השלישי של השנה התחזק המטבע האמריקני ב-7.4% מול האירו, ונראה כי טרם נאמרה המילה האחרונה בכל האמור במגמת ההתחזקות. ההתחזקות המהותית של הדולר שוחקת את התחרותיות של הייצוא האמריקני ועלולה להכביד על רווחי הפירמות,אלה יביאו לפגיעה בצמיחה הכלכלית.

למרות העובדה שהצמיחה הכלכלית בארה"ב צפויה להיות אפסית בעת הקרובה וסחיבת כלכלת ארה"ב שק צרות גדול, אנו סבורים כי שוק המניות האמריקני משלב את התמהיל המתאים ביותר בין לסיכון במציאות הגלובלית הנוכחית. במסגרת רכיב המניות הגלובלי בתיק ההשקעות, אנו רואים במדד ה-S&P 500 בכלל ובמניות המגה-קאפ בארה"ב בפרט את המקום הנכון להיות בו.

הצרות הכלכליות בכל שוק מטרה מנייתי צריכות להימדד באופן יחסי אל מול עולם ההזדמנויות המקומי באותו שוק מטרה מנייתי. השילוב שבין נזילות מעולה, מכפילי רווח נוחים ודולר במגמת התחזקות, ביחד עם אקטיביות ויצירתיות ממשלתית של הבנק המרכזי האמריקני, ממקמים לתפישתנו את שוק המניות האמריקני בראש סולם שווקי המניות הגלובליים בעת הנוכחית באופן מובהק.

***אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.

תגובות לכתבה(5):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 4.
    כל כתבה לפי הטרנד
    ניר 07/10/2011 07:02
    הגב לתגובה זו
    0 0
    כשהשוק יורד פגוט-קטסטרופה צניחה מחירים מפולת.יש סימנים לעליה-נתונים,שינוי וכו. תגיד משהו לא פופליסטי
    סגור
  • 3.
    מישהו חייב להפסיק לתת לאדם הזה במה
    גיא 07/10/2011 03:14
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אדם , אינטרסנט, כל כך הרבה אנשים הפסידו כסף בגללו. אני עדיין זוכר את ההמלצה שלו על מניית בי-קום. פשוט ביזיון.
    סגור
  • 2.
    הפרצוף נראה מוכר. זה לא הפגוט שהיה בפריזמה??? (ל"ת)
    דניאלה 06/10/2011 23:28
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 1.
    תפסיק לבלבל את המוח- לך תתיעץ עם גיורא (ל"ת)
    אחד שיודע 06/10/2011 16:15
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • מילים כמן חול ואין מה לאכול (ל"ת)
    נתן 07/10/2011 07:03
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות