צאו מהפקדונות, יש כעת חלופות השקעה טובות בהרבה

אורי גלאי, מנכ"ל סיגמא בית השקעות, מציג דרכי פעולה אפשריים רגע לפני המשבר הבא. מה ימנע את קריסת הכלכלה העולמית?
 | 
telegram
(7)

שוקי ההון ברחבי העולם מגלמים ציפייה למיתון עולמי. ירידות השערים, עליית פרמיות הסיכון באגרות החוב הקונצרניות ופרמיות הסיכון של מדינות לרמה גבוהה מאוד, משקפות סיכון גבוה ולעתים אף חשש מחדלות פירעון. גם מחירי המניות ירדו בשיעורים חדים כחלק בלתי נפרד מאותה הערכה של ציבור המשקיעים. הערכה שאומרת כי אנו ניצבים בפני תקופה ארוכה של משבר כלכלי. האם אנו באמת נמצאים במסלול למיתון עולמי? ספק רב.

העולם, כך כבר למדנו, הוא שטוח וגלובלי. מקורות הצמיחה משתנים ואינם בהכרח מקומיים. בצורה זו מדינות אסיה כמו סין, וייטנאם, הפיליפינים וכן מדינות דרום אמריקה צפויות להוביל את הצמיחה העולמית. במדינות אלה מקור הצמיחה הוא בעיקר פנימי, לכן הצמיחה צפויה להיות גבוהה. בעקבות כך, איני צופה מיתון אלא צמיחה מתונה ברמה הגלובלית. ברמה הספציפית, ישנן מדינות בהן המיתון בלתי נמנע. הבולטת שבהן היא יוון, שנמצאת על סף חדלות פירעון. גם נתוני המאקרו האחרונים מארה"ב ומסין מצביעים על צמיחה, אומנם נמוכה מזו של שנה שעברה ומהציפיות, אבל עדיין צמיחה ובוודאי לא מיתון.

בימים האחרונים אנו עדים לשינוי המיוחל בטון של מנהיגי אירופה בהקשר של הטיפול במשבר החוב של מדינות ובנקים באיחוד. הצהרות שעד כה חסרו נחישות מצד מדינות האיחוד בתמיכה בשאר החברות באיחוד ובבנקים. תמיכה זו מהותית ועשויה לסמן את שינוי המגמה בשווקים. כשינוי מגמה, הצהירו גרמניה וצרפת על כוונתן לעשות כל שנדרש בכדי לתמוך בבנקים, ונגיד הבנק המרכזי של בריטניה הודיע כי יגדיל את תוכנית ההקלה הכמותית ב-75 מיליארד פאונד להיקף של 275 מיליארד פאונד.

כעת דרוש טיפול יעיל, נחוש ומאוחד במשבר שימנע את תופעת דומינו אם וכאשר יוון תכריז על פשיטת רגל. הודעה חיונית לתמיכה בשווקים וכאמור תסמן שינוי במגמת השוק. המחיר עשוי לבוא בדמות , אולם לאור היקף המשבר ועומקו, זהו מחיר זניח ועליו להיות מרכיב שולי בהחלטות מנהיגי אירופה וארה"ב.

לאור עליית הסבירות לטיפול מבוקר בפשיטת הרגל של יוון ומניעת התפשטות המשבר למדינות נוספות ולמוסדות פיננסיים, ניתן לצפות ששוקי המניות והאג"ח יגיבו בחיוב והעצבנות בשווקים עשויה לפחות. התשואות הגבוהות באגרות החוב מהוות הזדמנות השקעה לטווח של שנה ויותר וגם מחירי המניות נמוכים יחסית. מניות הבנקים הנסחרות במכפילי הון נמוכים, מעניינות להשקעה גם אל מול דרישות הלימות ההון החדשות של המפקח על הבנקים. ניצול התשואות הגבוהות באגרות החוב יחד עם רכיב מנייתי קטן, צפוי להניב חיובית גבוהה ביחס לחלופות בהן נמצא כיום ציבור המשקיעים - פקדונות, מזומנים ואג"ח ממשלתי.

תגובות לכתבה(7):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 6.
    מה אמה אורי גלר?
    ישי אייל 12/10/2011 10:16
    הגב לתגובה זו
    0 0
    בו נספוג את המשבר של קריסת גוש היורו, אחר כך ניכנס לשוק.
    סגור
  • בולשיט בשקל תשעים (ל"ת)
    שני שקל 12/10/2011 10:46
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 5.
    האם הכתב חושש ממשבר ורוצה שנחלץ אותו?
    הגולש 11/10/2011 16:55
    הגב לתגובה זו
    0 0
    שהרי אם אין משבר האגחים הם הזדמנות פראית
    סגור
  • 4.
    הדרך ארוכה היא ורבה. פעולה חשובה ומוצלחת
    תיקון אוראלי 11/10/2011 15:33
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אז איך זה יצא דרכי פעולה אפשריים ולא דרכי פעולה אפשריות?
    סגור
  • 3.
    אני מסכים עם מר גלאי גםלי יש דה ז' וו מ-2008 (ל"ת)
    עידו 11/10/2011 14:53
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • טען עוד
  • 2.
    לפחות צדיק אחד בסדום שעושה אנליזה מחוץ לקופסה
    22 11/10/2011 13:45
    הגב לתגובה זו
    0 0
    רוב האנליסטים רואים רק בתוך הקופסה את המערכת הכלכלית הכאוטית יפה כתב אורי שהצמיחה הכלכלית יכולה לבוא גם ממקומות בלתי צפויים ולא תמיד מה שהיה הוא שהיה אני לא טוען שיש ודאות בדבריו אבל אני טוען שבתוך מערכת כאוטית רבויית משתנים יש גם הסתברות גבוהה שהשווקים המתעוררים יתחילו לתת את הטון של הצמיחה ויסחפו איתם את השווקים המפותחים " החולים" והביקושים יבואו משם . כל הכבוד להשקפה שלך.
    סגור
  • 1.
    כתוב שטוח ורדוד, מה זה, אנליזה בשקל? (ל"ת)
    אחד שמבין 11/10/2011 11:20
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות