עדי צים הבעלים של כמעט חינם: "צריך לפרק את חברות המזון הגדולות"
כנס המיסים השנתי של פירמת רואי החשבון BDO זיו האפט בשיתוף עם משרד עוה"ד גולדפרב זליגמן התקיים היום בסימן הסדר החברתי החדש. בפאנל הבכירים: "קמעונאות בצל המהפכה החברתית - הצרכן השראלי החדש" דנו ראשי רשתות המזון הגדולות בהשפעת המחאה החברתית על חברותיהם והתמורות בהתנהגות הצרכן הישראלי.
משתתפי הכנס היו רמי לוי מנכ"ל ובעלים של שיווק השקמה, אייל רביד מנכ"ל רשת ויקטורי, עדי צים בעלים כמעט חינם, רון הדסי יו"ר איקאה ויורם סופר משנה למנכ"ל אייס אוטו דיפו.
רמי לוי: "אנחנו מייצגים מחאה חברתית כבר 35 שנים"
הבעלים של רשת החנויות על שמו ציין כי זוהי שעתם היפה של רשתות ה- heavy discount. לדבריו: "אנחנו מייצגים מחאה חברתית כבר 35 וכתוצאה ראינו מעבר לרשתות שלנו ואף גידול של 35%-40% במכירות". בהתייחסות למשבר הכלכלי העולמי אמר לוי כי זה רק יגדיל את נתח השוק שלו ומבטיח שהכניסה המתוכנת שלו לשוק הסלולר תקטין את העלות של שירות זה לצרכנים ב-50%.
עדי צים: "צריך לפרק את חברות המזון הגדולות"
הבעלים של רשת כמעט חינם מציין כי הצרכן הישראלי השתנה: "הציבור עירני למחירים". לדבריו אם מסתכלים על הרווח הגולמי של חברות המזון יש להם איפה לקצץ ולכן "צריך לפרק את החברות הגדולות וזה הפתרון להורדה של 30%-40% במחירים". הוא מציין כי לנוכח התחרות אפשר ללחוץ את הספקים ולקבל מוצרים במחירים טובים יותר כדי שהכסף שהושקע עד עתה בפרסום יגיע לצרכן.
אייל רביד: "המחיר מתחיל לדבר גם בתל אביב"
מנכ"ל רשת ויקטורי התחיל את דרכו בפריפריה, בקרית גת והביע את רצונו להתרחב יותר באיזור המרכז. לדבריו רשת שופרסל היא השולטת הבלעדית באיזורים כגון רמת אביב, בהם היה רוצה לקבל דריסת רגל כיוון ש"המחיר מתחיל לדבר גם בתל אביב". לדבריו הצרכן "יותר ממוקד ופחות ממותג, הישראלי הממוצע יסתכל גם על מותגים אחרים ולא יקנה רק מהמותגים הגדולים".
רון הדסי יו"ר איקאה ודירקטור בשופרסל
הדסי תיאר את מצב החברה שלו: "אחרי השריפה בסניף נתניה עברנו לחנות בודדת בראשון לציון כאשר המצב הוא שלתושבי תל אביב וצפונה התנועה דרומה היא בעייתית. המוטו שלנו הוא מחירים קבועים ונמוכים ולכן ההשפעה עלינו היא מינורית ביותר. בהמשך אני חושב שנראה בשוק תהליך דומה לזה שראינו בשוק המזון והוא מעבר לקוחות לשוק המאורגן.
יורם סופר - משנה למנכ"ל לשעבר אייס - אוטו דיפו
סופר התייחס לתפנית שהתחוללה: "פגשנו צרכנים הרבה יותר מחושבים והרבה פחות אימפולסיבים. אם יש מבצעים של קנה קבל או מוצעים שוברים לקניה חוזרת תמצא שהלקוח השתמש בהטבה שנתת וכמה שיותר קרוב למועד הרכישה. כמו כן עלתה המודעות למבצעים".
- 2.נדב 07/11/2011 16:07הגב לתגובה זוהחוכמה היא לא הצד החזק שלך בדיוק על שכמותך נכתב " אוויל כי יחריש לחכם ייחשב"
- אם אתה יותר חכם למה יש לו יותר כסף ממך בבנק?? (ל"ת)מוטי 09/11/2011 11:25הגב לתגובה זו
- ovad 07/11/2011 23:14הגב לתגובה זותגובה חסרת ערך ראה ערך משה בדש ופיקנטי. עבר חיסול ממוקד ע" י חבריך מהקרטל ולמה למה ...כי מכר בזול.
- הכל מקנאה, הצליח יותר מאחרים (ל"ת)פייר 07/11/2011 20:44הגב לתגובה זו
- נשמע אדם מתלהם (ל"ת)נראה שאתה צודק 07/11/2011 16:35הגב לתגובה זו
- 1.לא מבין 07/11/2011 15:06הגב לתגובה זואת מי לפרק -את קוקה קולה ?את אוסם ?את רשת הסופר סל ? הבעיה לדעתי היא לא החברות הנ" ל . הבעיה היא שמצד אחד יש הגבלה ביבוא מוצרי מזון גולמיים לארץ ומאידך מדברים על כלכלה חופשית .כך אין כלכלה חופשית או תחרות הוגנת כך יש מונופולים שלא מאפשרים להוריד מחירים .