האם ניתן להחיל את סעיף 14 ללא ביטוח נכות?
השאלה: 1. האם ניתן להחיל את סעיף 14 בהסכם ההעסקה של העובד כאשר ההסדר הפנסיוני אינו כולל כיסוי ביטוחי לנכות? 2. האם שונה המצב אם חל על המעסיק צו הרחבה באחד מענפי התעשייה?
עו"ד אלון זילברשץ משיב: החובה לכלול כיסוי נכות קיימת אמנם ברוב צווי ההרחבה, וגם בתנאי האישור הכללי לפי סעיף 14 לחוק פיצויי פיטורים, אך יש הבדל מה בין פנסיה חובה לבין ענפי התעשייה. בתעשייה מצרף מעביד במקרים רבים מספר גדול של עובדים. מעביד כזה, בעיקר אם הוא נעזר בסוכנות הסדר או סוכנות גדולה, עשוי לקבל הקלות מחברת ביטוח או קרן פנסיה, לרבות בחיתום ובקבלת עובדים לביטוח. בפנסיה חובה לרוב מדובר במספר קטן של עובדים וכוח המיקוח של המעביד קטן יותר.
לגבי כל המקרים, אם אין כל אפשרות להקנות לעובד כיסוי נכות/אבדן כושר העבודה, לא ייפגע המעביד ולא יימנע ממנו הפטור לפי סעיף 14. על המעביד לנסות להשיג כיסוי זה, אם לא בחברת ביטוח כי אז בקרן פנסיה. אם מאמציו לא ישאו פרי - עליו לשמור מסמכים המוכיחים שפעל בעניין זה. ישנם מקרים בהם אין כל אפשרות לקבל כיסוי נכות (נכות קיימת קשה וכד'). לדעתי, אין למנוע מהמעביד את הפטור לפי סעיף 14 אם לא ניתן להקנות לעובד כיסוי נכות.
*התשובות אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, ואין המומחים המשיבים או המערכת אחראים לתוצאות השימוש בהן
- 2.ניב 15/11/2011 08:38הגב לתגובה זולחברות הביטוח מותר לגבות כסף כמה שהם מצליחים, אבל במידה ויש מקרה ביטוחי הם בודקים האם למקרה הרפואי יש קשר ולא הכי קטן לעבר. אם כ ןלא תקבל שקל. את זה הם לא אומרים לפני שהם מתחילים בגבייה. חברות הביטוח הם גנבים
- 1.את ראש הממשלה היו מבטחים אים היה נכה בושה (ל"ת)בר אל 15/11/2011 07:40הגב לתגובה זו