אז מי את CNOOC - החברה שרוצה לרכוש נתח מה'לוויתן'

רועי שגיב, מנהל השקעות בקרנות הנאמנות של מגדל שוקי הון, כותב על חברת CNOOC הסינית, המועמדת לרכישת חלק ממאגר הנפט - לוויתן
 | 
telegram
(4)

בשבוע האחרון נפוצו שמועות על כך שחברת CNOOC הסינית (China National Offshore Oil Corporation) נמצאת במגעים לרכישת נתח מהשותפות במאגר הגז הטבעי לוויתן. CNOOC היא חברה ממשלתית (הממשלה הסינית מחזיקה בכ-65% מהבעלות עליה) שעוסקת בחיפוש, הפקה, זיקוק ושיווק של נפט וגז טבעי. ההתמחות שלה היא קידוחים תת ימיים.

זו לא הפעם הראשונה שחברות בינלאומיות מביעות עניין בשדות הגז במזרח הים התיכון. גם חברת גזפרום הרוסית התעניינה בעבר ברכישת נתח משותפות לוויתן. עם זאת, בעוד שהחברה הרוסית הייתה מעוניינת להיות שותפה במאגר על מנת למנוע תחרות בייצוא הגז לאירופה (גזפרום מספקת מעל 20% מצריכת הגז של אירופה), הסינים מעוניינים להיכנס לשותפות על מנת לספק את הביקושים הפנימיים בסין. עבור השותפויות הישראליות, כניסה של שחקן עם גב כלכלי בסדר הגודל של ממשלת סין, פירושה הקטנת סיכון משמעותית מבחינת המימון ובוודאי מבחינת מכירת התפוקה.

ההתעניינות של CNOOC במאגר לוויתן היא חלק ממהלך אסטרטגי. בשנים האחרונות החלה החברה במסע רכישות מאסיבי בעידוד הממשל הסיני, על מנת לספק את התיאבון ההולך וגדל של הכלכלה הסינית לנפט ולתחליפיו. עיקר הרכישות בוצעו בדרום אמריקה, אפריקה ומדינות המזרח התיכון.

גולת הכותרת של אותם מהלכים הייתה הזרמת כספים לחברת האנרגיה הרוסית, רוסנפט, בשיא המשבר בשנת 2008. החברה הזרימה לרוסנפט 15 מיליארד דולר בתמורה לאספקה סדירה של נפט בשנים הקרובות.

הצימאון של הסינים למשאבי טבע הוא העומד מאחורי חלק מעליות המחירים החדות במגזר הסחורות והאנרגיה. הזינוק בצמיחת הכלכלה הסינית והתיעוש המואץ שלה, הזניקו את צריכת הנפט הסינית לרמה של 8.9 מיליון חביות נפט ביום. ההערכה הרווחת היא כי מגמה זו צפויה להימשך בקצב חד במהלך השנים הבאות.

כל זה עשה רק טוב לפעילות העסקית של CNOOC. את שנת 2010 סיימה החברה עם הכנסות של מעל 183 מיליארד יואן ( בסביבות 27.7 מיליארד דולר), זינוק של 74% לעומת השנה הקודמת. הרווח הנקי באותה שנה הסתכם ב-54.4 מיליארד יואן (כ-6.25 מיליארד דולר).

אם נבחן את תוצאות חצי השנה הראשונה של 2011, נבחין שהמגמה נמשכת. CNOOC הכניסה בתקופה זו 97 מיליארד יואן ( 15.2 מיליארד דולר) והרווח הנקי הסתכם ב-39.3 מיליארד יואן (6.2 מיליארד דולר).

מעבר לזה, החברה נהנית ממאזן חזק ומעודף מזומנים על התחייבויות. כל זאת למרות מסע הרכישות שביצעה בשנים האחרונות כאמור. החברה נסחרת היום בבורסות בארה"ב (תחת הסימול CEO US) ובהונג קונג. שווי החברה עומד על 88 מיליארד דולר והיא נסחרת במכפיל 8. תשואת הדיבידנד שלה עומדת על 3.2%.

מניית החברה מאפשרת לתפוס שתי ציפורים במכה אחת, חשיפה לסקטור הנפט וחשיפה לצמיחת הכלכלה הסינית. מחירי אנרגיה גבוהים והמשך הצמיחה בסין, יתמכו בביקושים למוצרי החברה, מה שיבוא לידי ביטוי בתוצאות הכספיות של החברה בשנים הקרובות. זאת, בצד אסטרטגיית הרכישות של החברה שעד כה הוכחה כמוצלחת וחיונית להמשך הצמיחה המואצת שלה.

**יובהר כי לכותב ו/או לחברה שבה הןא מועסק ו/או לחברות קשורות אליה עשוי להיות עניין אישי ו/או החזקות בניירות ערך ו/או בנכסים פיננסיים ו/או באפיקי ההשקעה המוזכרים בכתבה. אין הכתוב מהווה ייעוץ/שיווק להשקעות ו/או למס והוא אינו בא להחליף את שיקול הדעת העצמאי של הקורא ו/או מתן ייעוץ מקצועי, לרבות ייעוץ מקצועי על ידי יועץ/משווק השקעות מוסמך, בהתחשב בנתוניו ובצרכיו המיוחדים של הקורא.

תגובות לכתבה(4):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 4.
    מעניין מאוד (ל"ת)
    דקל 17/11/2011 07:45
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 3.
    מלמד ומעניין
    דולפין 16/11/2011 23:15
    הגב לתגובה זו
    0 0
    עוד כתבות כאלו
    סגור
  • 2.
    יפה מאד...
    צ' או מינג 16/11/2011 16:37
    הגב לתגובה זו
    0 0
    נהניתי לקרוא.נקודה
    סגור
  • 1.
    אין לי ספק שיקנו ואין ספק שיקימו את המפעל (ל"ת)
    סוחר 16/11/2011 15:47
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות