גופי התקשורת והעיתונאים - מודל 2011: "מפוחדים, מצונזרים - חיידקים מוחלשים"
מעמד העיתונאים וגופי התקשורת בכי רע, וזו לא הפתעה - כך עולה מהפאנל "איך גורמים את החודש לעזאזל - קריסת מערכות? בהנחיית שרון גל, ביום השני של כנס אילת לעיתונות.
העיתונאי נחמיה שטרסלר מ'הארץ' ו'חדשות 2', אמר: "איפה שאני שואל ושומע, יש תכניות קיצוצים, פיטורים, הורדות שכר. כל כלי התקשורת, אפילו אילו שהרוויחו פעם - קשת, אומרת שהיא לא מרוויחה". לדבריו, "כאשר אתה מפסיד, הכוח של מול השלטון הולך ויורד. אתה צריך לבקש בקשות, למשל ערוץ 10, אתה חלש מול הפוליטיקאים, העיתונאים שלך חלשים מולך, יש צנזורה עצמית".
שטרסלר, עיתונאי ותיק ומוכר, מודה כי גם בינו לבין עצמו עולה החשש בתקופה האחרונה לעתיד לבוא. "זה שאני אומר את זה, זה כבר אומר שזה עובר לי בראש", אמר אבל הדגיש כי מצב העיתונאי הצעיר, רע הרבה יותר: "כאשר אין לך מעמד, ומוניטין ושם, ברור שאתה נאלץ להתיישר לפי מה שהבעלים רוצה למרות שהבעלים לא אומר את זה".
בסקר שהוצג בפאנל ונערך עבור כנס אילת לעיתונות, עולה כי הציבור חושב שהשכר הממוצע של העיתונאי בישראל עומד על 13,600 שקל בממוצע, כאשר השכר האמיתי עומד כל כ-7,000 שקלים. עוד עולה בסקר כי 56% מהנשאלים חושבים שהשכר שהעיתונאים מקבלים הוא הוגן, 25% אומרים שהוא גבוה יותר, ואילו 19% אומרים שהוא נמוך מדי.
מ"מ מנכ"ל 'חדשות 10', אורי רוזן, מודה בחודשים האחרונים מצבו של הערוץ רע בהרבה: "ההשפעה של המצב הכלכלי עלינו היא דרמטית. המצב הכלכלי משפיע על מה שרואים על המסך, ומחודש לחודש זה יהיה ניכר יותר".
מנשה סמירה, מנכ"ל הרשות השנייה, תקף בשלב זה את ערוץ 10: "עד שנת 2008 הערוץ הפסיד כל שנה 80-100 מיליון שקל. עד 2008 הם לא עמדו פעם אחת בחובות הרגולציה שהם בחרו לקבל במכרז. הגיע יוסי ורשבסקי, והפלא ופלא, יש עמידה בחובות, הוא מיצב את הערוץ, עומד במחויבות התוכן. אם האירוע של 4 החודשים האחרונים, אז הוא היה מסיים את השנה כמעט מאוזן".
חגי גולן, העורך הראשי של 'גלובס', אמר: "נוהגים לקרוא לנו חיידקים, אז אנחנו חיידקים מאד מוחלשים. היכולת של השלטון ללחוץ על התקשורת, גבוה מאד. הנה למשל סעיף בהכנסות: תחקירן. התוצרת שהוא מנפק מבחינה כמותית, היא בדרך כלל נמוכה באופן יחסי, יכול להיות שחודש שלם לא תראה ממנו מילה, ובסוף החודש תראה במקרה הטוב תחקיר שיעשה רעש, ויכול להיות שהתחקיר ייפול. היכולת שלנו להעסיק תחקירנים, מבחינה כדאיות, ובתקופה מהסוג הזה, נמוכה. הם הראשונים שאם צריך לפטר מישהו, ילכו הביתה".
גולן אישר שוב את מסכת הלחצים שכלי התקשורת עוברים היום: "אין ספק, ומי שאומר אחרת הוא מיתמם או משקר, אנחנו הרבה יותר לחיצים בתקופה הזאת. אתה מקבל את הטלפון, הגופים שאנחנו מדברים עליהם, המפרסמים הגדולים, הפוליטיקאים".
לדעתו של יצחק לבני, מנכ"ל רשות השידור, מפקד גל"צ ויו"ר חברת החדשות של ערוץ 2, אי אפשר לעשות רווחים בתקשורת: "אפשר היה לסגור את הבאסטה כאשר בעלי ההון חשבו שאפשר להרוויח. אי אפשר להרוויח כסף, הם באו בגלל הסטוץ, בגלל ההשפעה. כאשר אנשים מגיעים, הם צריכים לדעת שאולי הם מגיעים בגלל הסטוץ, אבל כשהם מגיעים הם צריכים לדעת שיש להם חובה. בגל"צ עמדנו בלחץ, ברשות השידור עמדנו, והמפא"יניקים האלה לא יותר טובים מביבי".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה