שר התקשורת מנסה להרגיע: "לדעתי - חוק לשון הרע לא יעבור בצורתו הנוכחית"
כך אמר מוקדם יותר היום שר התקשורת משה כחלון בכנס העיתונות באילת, בפאנל בנושא הרדיו האזורי בישראל, בו לקחו חלק דני נישליס מנכ"ל רדיו תל אביב, אהרון אורגן מבעלי רדיו אמצע הדרך, יוסי אליטוב מהרשות השניה, סוהיל כראם מנכ"ל רדיו א-שמס, בהנחיית חיים הכט
שר התקשורת משה כחלון, התייחס היום (יום ג') לתיקון לחוק לשון הרע, במסגרתו יוכל אדם לתבוע עיתונאי וגוף תקשורת ב-300 אלף שקלים בלי הוכחת נזק, מול המצב הנוכחי בו הסכום עומד על 50 אלף שקלים.
לדבריו, "אתם העיתונאים לא סופרים אותנו וטוב שכך, אתם לא נמצאים במצב של חולשה וזה שאתם מעמידים את עצמכם במקום הזה רק מרע את מצבכם. יש מתחים בין השלטון לתקשורת, דנים בהם ואפילו פותרים אותם. עוד לא ראיתי חוק או סוגיה שפגעו בחופש הביטוי במדינת ישראל".
השר כחלון שאל: "אשמח לשמוע מכם איפה נפגע חופש הביטוי? תנו לי דוגמא אחת. ב'חינוכית' עדיין לא קורה כלום, בחוק לשון הרע כלום, מתקיים דיון ציבורי וזה טוב ובריא. דיבורים יש מכל קצוות הקשת. אתם עושים קציצות מראש הממשלה וטוב שכך, ואף אחד לא מונע את זה מכם. תנו לוויכוח הציבורי להתקיים. בשביל זה יש ממשלה והיא תדע לבלום את מה שצריך לבלום. אנחנו בממשלה זקוקים להגנה מפניכם ולא להיפך. אני מאמין שבסופו של דבר החקיקה בנוגע ללשון הרע תגיע לאמצע, למצב בו כולם יהיו מרוצים. החוק לא יעבור כמו שהוא".
מנכ"ל רדיו 90FM אמצע הדרך, אהרון אורגד, הגיב: "התקשורת משדרת פאניקה ובהלה. העם לא איתנו כי התקשורת לא השכילה להסביר שאנחנו בעצם מבקרים את המשטר. אני עומד בראש תחנה שמפעילה 7 כתבים שהם נשכנים וגורמים להרבה כאבי ראש. אנחנו בהנהלה מגבים אותם ולעולם לא שילמתי שקל בגלל לשון הרע. צריך לדבר אמת וכך אף אחד לא ייפגע".
חיים הכט, בכובעו כמנכ"ל רדיו קול רגע, התייחס לתיקון לחוק לשון הרע: "ישנם לא מעט מקרים בהם כדי להתגונן, אנחנו צריכים לשלם עשרות אלפי שקלים. ישנם הרבה פרקליטים משועממים שמחפשים לעוט על כל הזדמנות כזאת. אנחנו מבזבזים 400 אלף שקל בשנה על עורכי דין. אתם לא מבינים מה יקרה כאן, כי הפרס הכספי ייתן תמריץ להתנפל עלינו".
הכט ביקר את הרשות השנייה: "אתם מזמן הפסקתם להיות רגולטורים, הפקרתם את הרגולציה לפקידי האוצר. יש מקומות שזועקים לרגולציה. הרגולציה עוסקת בזוטות במקום בדברים האמיתיים".
המשתתפים התייחסו גם למצב הכלכלי בשוק התקשורת. אורגד: "הטאלנט הכי חזק שלי לא מרוויח 30% ממה שטאלנט של ערוץ 10 מרוויח ופושט רגל". נישליס: "כשהחלו הכתבות על פיטורים, אספתי את כל העובדים ואמרתי להם שאיש לא יפוטר בגלל המצב הכלכלי. תבואו לעבודה עם חיוך ורגועים. נתתי להם תחושה של בית והרגשה טובה שגם על התקופה הזו נתגבר. אני מניח שנצמצם מעט משדרי חוץ ופרויקטים מיוחדים".
נישליס הוסיף: "ב-3 הימים האחרונים כולם מדברים על התמוטטות כולל כולם. אף אחד לא אמר כאן במהלך 3 ימי הכנס שגוף התקשורת היחידי במדינה שהוא יציב, איתן וחזק גם כלכלית וגם פיזית הוא הרדיו האזורי. אנחנו מצליחים כי אין לנו טייקונים, כי אנחנו הטייקונים. 15 שנה אנחנו במקצוע בגלל אהבתנו למקצוע ואנחנו גוף מדויק, ללא איומים, ללא פחדים. אנחנו מתפרנסים בצורה טובה. יש כאן תעשיה פורחת ומצליחה ואני לא מרגיש שום איום ופחד. כל אלה שבוכים היום ומוציאים מיליונים על הפקות ריאליטי הזויות בוכים על מר גורלם. אנחנו למדנו להסתדר, חיים בצניעות ולכן אנחנו לא נופלים".
מנכ"ל הרשות השנייה מנשה סמירה: "אני בהחלט מצטרף ומסכים למה שנישליס אמר מבחינת הרגולציה העצמית של התחנות האזוריות. המצב אפשר לנו להתמודד ולשחרר את החבל. הם התנהלו בצורה אחראית ומתונה והנה הרדיו מצליח. הרדיו האזורי השכיל למלא את תפקידו בצורה הטובה ביותר ולכן יש לו ביטחון כלכלי וביטחון מקצועי".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.על הכנס השתלטו אנשי השמאל לגמרי.עצוב וחבל. (ל"ת)הכנס הדפוק ביותר מאז 07/12/2011 10:36הגב לתגובה זו0 0סגור