"ניתן בקלות לבנות 25 אלף יח"ד בירושלים ולצמצם את ההגירה מהעיר"

כך אומר דן אטיאס מ-BDO זיו האפט בסקירה שנעשתה יחד עם מכון ירושלים. "כיום מרבית השכונות הגדולות שתוכננו בוטלו או הוקפאו"
 | 
telegram
(1)

"במשך שנים הפיתוח של בנייה למגורים בירושלים התרכז בעיקר בפיתוח שכונות גדולות בשולי העיר מצפון, מערב ודרום. בשנים האחרונות התהליך הזה נכשל וכיום מרבית השכונות הגדולות שתוכננו בוטלו או הוקפאו" כך אמר "ח דן אטיאס שותף וראש אשכול הנדל"ן של פירמת רואי החשבון BDO זיו האפט.

אטיאס ציין כי לדעתו "קברינטי העיר צריכים לעבור למפות קטנות יותר ולהפנות את המאמצים התכנוניים לפיתוח השכונות הקיימות בתוך העיר ובשולי השכונות הקיימות ובדרך זו ניתן להערכתו לייצר עתודות של כ- 20,000 עד 25,000 יח"ד בצורה מהירה ויעילה יותר ולצמצם את ההגירה השלילית מהעיר הנובעת, בין השאר, ממלאי נמוך של דירות עממיות, כמו כן יש להרחיב את הפעילות בתחום ההתחדשות העירונית ולקדם פרויקטים של פינוי בינוי ותמ"א 38 שכן ירושלים מפגרת באישור של תוכניות פינוי ובינוי ותמ"א 38 בהשוואה לערים אחרות".

על פי הסקירה שביצע אטיאס בסיוע נתוני מכון ירושלים לחקר ישראל, 6 תוכניות גדולות המהוות שכונות חדשות או הרחבות גדולות של שכונות קיימות שתוכננו בשנים האחרונות בשולי העיר בוטלו, הוקפאו או שאישורן עוד צפוי להתעכב במשך שנים:

"מצפון לעיר תוכננה שכונה באזור מצפה נפתוח שכיום מעוכבת בשל מחלוקת סביבתית המובלת על ידי תושבי שכונת רמות, ולא ברור מתי תצא אל הפועל, שני הגושים הגדולים ממערב לעיר הידועים כהר חרת ורכס לבן ושנכללו במסגרת תוכנית ספדיה שהיו אמורים לכלול אלפי יחידות דיור כל אחד בוטלו. דרומית לעיר פיתוח מורדות גילה ואזור גבעת יעל הוקפאו מסיבות פוליטיות ואחרות וגם ההרחבה הגדולה של שכונת הר חומה - הקרויה הר חומה ד' הוקפאה והסיכויים שתצא בקרוב לפועל קלושים".

אטיאס מסביר כי "כתוצאה מכישלון הפיתוח של השכונות הגדולות , לא ניתן מענה דיור הולם לתושבי העיר, ואכן ניתן לראות כי משנת 1986 סובלת ירושלים ממאזן הגירה שלילי שבעשור האחרון התייצב סביב כ-7,000 תושבים נטו בשנה. עיקר ההגירה היא לישובי יו"ש, לישובים סביב ירושלים, לאזור מודיעין ולאזור תל אביב."

המלאי הנמוך יחסית של דירות עממיות הביא גם לעליית מחירים בירושלים, ועל פי דו"ח של מנהל הכנסות המדינה שפורסם השבוע והתייחס לרבעון השלישי של שנת 2011, למרות הקיפאון בעסקאות בחודשי הרבעון, מחירי הדירות בירושלים בשלב זה, עדיין לא ירדו.

אטיאס ציין כי גם "השוואה של קידום פרויקטים בתחום של התחדשות עירונית בהשוואה לערים אחרות אינה מחמיאה לבירה. ירושלים ממוקמת בתחתית הטבלה הבוחנת את כמות הפרויקטים הרשומים של פינוי ובינוי ביחס לשטח העיר עם 8 פרויקטים בלבד על שטח של 125,000 דונם, כאשר מעליה ממוקמות תל אביב, חיפה, פתח תקוה, נתניה, רחובות ואור יהודה."

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    פרספקטיבה רחבה יותר
    האזרח ק' 26/12/2011 13:28
    הגב לתגובה זו
    0 0
    לא רק עלות הנדל" ן היא מסיבותיה של ההגירה השלילית. בשנות דור חלו שינויים מפליגים בהרכב האוכלוסייה והחילונית בה הולך ומאבד את מישקלו המכריע כבעבר. גם השאיפה להגדיר את בירת ישראל כעיר הגדולה הביא לבנייה מואצת על חשבון נוי ופנורמה מעורבת של גן ואבן שהיתה ממאפייני יופיה בעבר. הוסף לכך כישלון קולוסאלי בתחזוקה (ניקיון וכד' ) והנה לנו מכלול שלם המסביר מדוע מתרחקים מממנה קבוצות אוכלוסייה שהעיר דווקא חפצה בהן.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות