חישוב ההכנסה החייבת במס ושיעור הפחת בגין השכרת דירת מגורים בחו"ל

רו"ח יצחק רופא

לנישום הכנסות מהשכרת דירת מגורים בחו"ל. האם יש להביא בחשבון את נתוני הרווח וההפסד שבדוח שהגיש הנישום בארצות הברית

שאלה:
------------
לנישום הכנסות מהשכרת דירת מגורים בחו"ל (ארצות הברית). האם יש להביא בחשבון את נתוני הרווח וההפסד שבדוח שהגיש הנישום בארצות הברית או שיש לחשב דוח רווח והפסד חדש (למשל שיעורי פחת), ומהו שיעור הפחת המקובל בגין השכרת דירת מגורים בחו"ל?

תשובה:
------------

ככלל, בחישוב ההכנסה החייבת לצורך הגשת דוח המס בישראל, יחולו דיני המס בישראל על פי פקודת מס הכנסה (נוסח חדש), התשכ"א-1961 והתקנות. כך, הוצאות המותרות בדוח האמריקאי אינן בהכרח מותרות למס הכנסה על פי דיני המס בישראל.
בהתאם, שיעור הפחת ייקבע אף הוא על פי דיני המס בישראל.
תקנות מס הכנסה (שיעור פחת לדירה מושכרת למגורים), התשמ"ט-1989‏ קובעות כי יש לנכות פחת בשיעור 2% על שווי דירת המגורים. אמנם חלק מההגדרות בתקנות אלו מתייחסות לדירות מגורים בישראל, אולם בהיעדר קביעה אחרת ייתכן שניתן לומר כי הן מתייחסות גם לדירות מגורים מחוץ לישראל.
לחלופין, ניתן לדרוש פחת בהתאם לסוג המבנה כקבוע בתקנות מס הכנסה (פחת), 1941, בשיעור שנע בין 1.5% ל-6%. הפחת יחול רק על מרכיב המבנה ללא עלות הקרקע.
למעלה מן הנדרש אציין כי שיעור המס על השכרת מקרקעין מחוץ לישראל הוא 15% מתוך ההכנסות ברוטו בניכוי הפחת בלבד, ללא מתן ניכויים, זיכויים (לרבות זיכוי ממס זר) ופטורים. לחלופין ניתן להתחייב במס בשיעורי המס הרגילים על פי מדרגות המס של הנישום, ולדרוש את כל הניכויים המותרים על פי דיני המס בישראל וכן זיכוי ממס זר ששולם על ההכנסה במדינה שבה נמצאים המקרקעין.
המשיב - שותף המסים במשרד רואי החשבון Crowe Horwath (Israel), עובדיה פיק קריכלי ושות'. מתמחה במיסוי בין-לאומי וישראלי. שימש מפקח ביחידה למיסוי בין-לאומי במחלקה המקצועית של רשות המסים; בעל ידע וניסיון רב בתחום המסים, לרבות תכנוני מס בישראל ובחו"ל, שינויי מבנה ומיסוי שוק ההון
התשובות אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, ואין המומחים המשיבים או המערכת אחראים לתוצאות השימוש בהן



תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות