חולמים לפתוח מסעדה? 78% מהעסקים בתחום 'אירוח ואוכל' לא שורדים 7 שנים
מה הסיכויים של עסק חדש לשרוד במדינת ישראל לפחות שנה? נתוני הלמ"ס לשנת 2012 מגלים כי 88% מהעסקים ש'נולדו' בשנת 2011 שרדו והמשיכו להתקיים גם ב-2012. יחד עם זאת, רק 42% מהעסקים שנולדו בשנת 2005 שרדו עד סיום שנת 2012.
אחוז ההישרדות הנמוך ביותר נמצא בענפי שרותי האירוח והאוכל - 78% מהעסקים בתחום המזון שנפתחו ב-2005 נסגרו. כך לדוגמה, בשנת 2010 נפתחו 3,700 עסקים בתחום ה'אירוח והאוכל', מתוכם 3,119 נסגרו.
התחומים בעלי שיעורי השרידות הגבוהים ביותר לאורך 7 שנים הם אספקת חשמל ומים, שירותי ביוב וטיפול בפסולת ש-58.6% מהם ממשיכים להתקיים.
בכל הנוגע למספר העסקים החדשים עולה כי ב-2012 נולדו כ-45,300 עסקים חדשים, המהווים כ-9% מסך כל העסקים הפעילים בשנה זו. זו הייתה השנה השניה ברציפות בה נרשמה האטה בקצב גידול "לידות העסקים". בשנת 2011 היוו "לידות העסקים" כ-9.5% מסך כל העסקים הפעילות באותה השנה ובשנת 2010 הן היוו כ-9.9% מהם.
51% מהעסקים בישראל - לא מעסקים שכירים, בגלל שיקולי מס?
בשנת 2012 היו בישראל כ-505,300 עסקים פעילים וכ-3,260,000 משרות שכיר של עובדים ישראלים וזרים במשק הישראלי. כ-51% מהעסקים הפעילים ב-2012 לא העסיקו שכירים (ככל הנראה עניין של שיקולי מס, הרי עדיף לשלם מס חברות שעומד על 25% ולא מס הכנסה לשכירים שיכול להגיע גם ל-48% - לכן כל אדם שני רשום כחברה). מבין העסקים הפעילים שהעסיקו שכירים בשנת 2012, כ-70% היו עסקים המעסיקים עד 4 משרות שכיר ו-92% הינם עסקים המעסיקים עד 20 משרות שכיר.
- 1.חיים 03/07/2013 16:22הגב לתגובה זונותנים לאכול זבל במחיר מופקע שייחנקו עם המסעדות שלהם כמה אני מבסוט שהם סוגרים ופושטים רגל או שמשלמים עשרות שנים חובות שצברו בעלי מסעדות נבלות.
- ניראה אותך פותח עסק - גאון של אמא ! (ל"ת)אזרח 03/07/2013 17:26הגב לתגובה זו