מס שבח לתושב חוץ שבבעלותו דירת מגורים המוכר את חלקו בדירת מגורים נוספת

עו"ד (רו"ח) אבישי מלכא

באופן עקרוני, במצב החקיקתי הקיים כיום ועד לקבלת התיקון הנרחב לפרק הפטורים תושב החוץ יכול למכור את החלק הנוסף בדירת המגורים בפטור ממס שבח

שאלה:
------------
בבעלות תושב חוץ דירת מגורים שקיבל בהעברה ללא תמורה מהוריו לפני כ-15 שנה. הנישום מעוניין לרכוש עם אדם אחר דירת מגורים נוספת, שבה יחזיק 40%.
השאלות:
1.מתי יוכל למכור את חלקו בדירת המגורים השנייה ללא חיוב במס שבח?
2.במקרה שתושב החוץ ירצה להעביר את החזקתו בדירת המגורים השנייה ללא תמורה לאדם אחר, כיצד ימוסה בגין ההעברה ללא תמורה, והאם הדבר יפריע לקבלת פטור ממס שבח כאשר ימכור את דירת המגורים הראשונה שנתקבלה במתנה אשר כעת מושכרת למגורים?

תשובה:
------------

באופן עקרוני, במצב החקיקתי הקיים כיום ועד לקבלת התיקון הנרחב לפרק הפטורים אשר עתיד להיכנס לתוקף ב-1.1.2014, תושב החוץ יכול למכור את החלק הנוסף בדירת המגורים השנייה בכל מועד לאחר המכירה בפטור ממס שבח, כפוף לזכאותו לפטור ממס לפי סעיף 49ב(1) לחוק מיסוי מקרקעין (שבח ורכישה) התשכ"ג-1963 (להלן: "החוק").
בנוסח החוק כיום, בעת העברה ללא תמורה לקרוב הוא יהיה זכאי לפטור ממס שבח על פי הוראות סעיף 62 לחוק, ויחויב בגובה שליש משיעור מס הרכישה החל עליו. כל העברה אחרת למי שאינו קרוב חייבת במס כעסקה רגילה.
בנוסח החוק הקיים כיום, העברת דירת מגורים במתנה למי שאינו בן זוגו או ילדו של נותן המתנה מונעת מכירה בפטור ממס לארבע שנים, על פי הוראות סעיף 49ב(1) לחוק.
חשוב לציין שעל פי החקיקה שבדרך, בכוונת הממשלה לשלול מתושבי חוץ כל זכאות לפטור ממס שבח, ולכן יש לשקול מכירה על ידי תושב החוץ לפני תום שנה זו.

המשיב - ממשרד אבישי מלכא ושות', עורכי דין

התשובות אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, ואין המומחים המשיבים או המערכת אחראים לתוצאות השימוש בהן


תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות