מאסטר שף, גרסת המציאות: כמה באמת עולה לפתוח בית קפה, ומה הסיכוי שלכם להצליח בתחום הזה? צפו בסרטון
ההצלחה של תוכניות הבישול בטלויזיה בשנים האחרונות והמנטליות של הישראלים, גורמת לרבים לשקול לפתוח מסעדה או בית קפה. זאת למרות שהסטטיסטיקה העגומה ידועה לכל. מה דוחף ישראלים לסכן את כספם? כמה זה עולה? ומה כדאי לדעת לפני שמשקיעים?
יגאל ספיר, יועץ בעסקי המזון - חברת "אלסר"
אפשר להרוויח המון כסף, בדיוק כמו בכל דבר אחר רק צריך לדעת איך. אני רואה המון ישראלים שנפלו, מוכרים להם הרבה פעמים לוקשים, לפעמים אנשים שמנסים למכור את העסק שלהם או אנשים שמנסבים למכור זכיינות בכל מיני רשתות".
ליאת בלילתי, הבעלים של קפה "פניני לילוש" ברחוב פרישמן 73 בת"א
היא טסה לניו-יורק והתחילה לעבוד כשומרת על מעילים במסעדה רק כדי להשיג דריסת רגל בתחום. בהצשך הצליחה לעבור למטבח ולהיות שפית. לאחר מכן פתחה מסעדת פניני - סוגים שונים של כריכים קלויים סמוך לאוניברסיטת קולומביה.
החזרה לישראל היתה כואבת בהתחלה - הפסד של כ-800 אלף שקל במסעדה שפתחה ברחוב יד חרוצים בת"א. "הייתי עושה קופה של 100 שקל ביום", היא מספרת. המסעדה מול הקופי-בר נסגרה לאחר 8 חודשים, אך בלילתי לא הרימה ידיים והמשיכה ליעד הבא.
הביסטרו השכונתי "פניני לילוש" נפתח במקום שהרבה אנשים הפסידו בו הרבה כסף, אך בלילתי הצליחה לשבור את הסטטיסטיקה. "הגעתי לכאן מרוששת ולקחתי הלוואה מחברה. היו לי בהתחלה בעיות עם ספקים ועשיתי כמעט הכל בעצמי". העבודה הקשה השתלמה והיום הביסטרו מצליח.
קובי בן-שבת, מבעלי רשת 'מאקי סושי בר'
"נכנסים לתחום כי יש רצון להצליח ובגדול וזה אפשרי במסעדנות. העליות ברשת שלנו הן 250 אלף שקל להקמת סניף בתוספת של הזכיינות. הסיכון בענף מאוד גבוה במיוחד אם מחליטים לעובד לבד. מי שלא מכיר יכול ליפול אם לא בהתחלה אז בהמשך הדרך".
שחר קרן, יועץ בהקמת עסקי מזון
צח ברקי סמנכ"ל אגף מידע כלכלה ומחקר של דן אנד ברדסטריט על ענף המסעדות ובתי קפה:
עמית נשרי, יועץ מזון מחברת 'א. לאפיס'
- 10.סוגרים אחרי שנה ,לקוחים את השחור ופותחים בשם אחר (ל"ת)זה טריק ידוע 03/04/2017 16:20הגב לתגובה זו
- 9.Lilush !! Great place (ל"ת)Mili 16/02/2014 21:13הגב לתגובה זו
- 8.פודית 16/02/2014 16:59הגב לתגובה זואוכל טוב + אווירה נעימה = הצלחה לעשות את זה זה אחד הדברים הכי תובעניים. אל תיכנסו לזה אם אין לכם סבלנות של פיל וכשרון לארח ולבשל. לרוב האנשים אין את זה, תהיו כנים עם עצמכם
- 7.חני 16/02/2014 09:13הגב לתגובה זוכל מי שרוצה לפתוח עסק בתחום מסויים צריך קודם כל לעבוד בעסק דומה, ברוב התפקידים ולהבין את מהות העסק ואז לבדוק כמה כסף יכול לגייס והאם יש לו אורך נשימה של 3 שנים. בכל עסק לוקח זמן עד שרואים רווחים. הכנסות בהתחלה זה לא רווחים אלא כיסוי עלויות הקמה. אז נא ללכת וללמוד את הנושא היטב.
- 6.רוב המסעדות מעלימות מיסים ומשם הכסף הגדול (ל"ת)פקיד מס 15/02/2014 22:51הגב לתגובה זו
- 5.רון 15/02/2014 22:27הגב לתגובה זותתיחסו לאנשים שמגיעים בכבוד - הם אלו שמשלמים לכם את העסק !
- 4.דני משקיע 15/02/2014 20:00הגב לתגובה זוהרוב מפסידים.יותר זול לאכול במעדה מאשר להקים מסעדה
- 3.שווה לקפוץ 15/02/2014 18:47הגב לתגובה זואוכל טעים ושונה. ואני אפילו לא קשור לבעלים, הייתי גר באיזור.
- 2.הרשויות המקומיות תדאגנה לרושש אתכם (ל"ת)אלימלך זורקין 15/02/2014 18:37הגב לתגובה זו
- 1.בשביל כוס קפה איתך הייתי שם אלף דולר (ל"ת)שלמה ארצי 15/02/2014 11:39הגב לתגובה זו