דני ירדני: "אנחנו אוהבים את האג"ח של מקסיקו או אוסטרליה" - מה בקונצרני?
מגבלת גודל השוק בישראל ויישום הכלל החשוב בהשקעות של פיזור סיכונים מביא את הישראלים להוציא כסף לחו"ל. בבית ההשקעות אלטשולר שחם עושים זאת משנת 2005 ולא רק במניות, אלא גם באג"ח. דני ירדני, סמנכ"ל ההשקעות של אלטשולר שחם מסביר ל-Bizportal על רכישת אג"ח בחו"ל וגם נותן מספר טיפים - איך ובמה כדאי להשקיע?
בשנים 2001-2005 דחף ידין ענתבי, הממונה על שוק ההון ביטוח וחיסכון באותם ימים, את המוסדיים להשקיע בחו"ל. ברקע - משבר כלכלי בישראל שהטיס את האג"ח הממשלתיות לתשואה דו-ספרתית.
"עד שנת 2005 רמת המיסוי על אג"ח בחו"ל הייתה גבוהה מאוד (35%) וזה פשוט לא היה משתלם להשקיע באג"ח בחו"ל, רק כשהושווו שיעורי המס - החלטנו להשקיע גם באג"ח בחו"ל, מסביר דני ירדני. לדבריו אם כ-30% מתיק השקעות ממוצע הולך למניות והיתר לאג"ח, אז צריך להגדיל את מגוון אפשרויות ההשקעה באג"ח מעבר לישראל.
מה המאפיינים של השקעה באג"ח בחו"ל?
דני ירדני: "השוק בחו"ל שונה מבישראל ובשורה התחתונה נדרשת רמת מומחיות גבוהה ומיוחדת כי יש מגוון מכשירים רחב יותר. השקענו בזה הרבה משאבים - כל אג"ח שאנו משקיעים בה עוברת אנליזה פנימית שלנו. יש תת מחלקה לחו"ל בתוך מחלקת המחקר שלנו ועוד שני סוחרים של אגח בחו"ל בלבד".
- אלטשולר: נתח השוק בגמל המשיך להצטמצם; שיא בנכסי הפנסיה
- "לא כל ירידה היא כישלון ולא כל הזדמנות מצדיקה לקיחת סיכונים"
האם למדתם על אג"ח בישראל מההשקעה באג"ח בחו"ל?
" 1 - רמת בכירות החוב - בחו"ל אתה יכול להבין איפה אתה עומד ולייצר רצף של תשלומים ולהבין מה רמת הסיכון שלך. בישראל זה כמעט בלתי אפשרי ולפעמים צריך להגיע עד לרשם המשכונות כדי להבין את רמת הבטוחה של חוב.
2 -סחירות - "השוק הקונצרני בארץ מאוד לא סחיר ובהיקפים גדולים אפשר להיכנס לפוזיציה בעיקר בהנפקות ולצאת מפוזיציה זה לפעמים כמעט בלתי אפשרי. בחו"ל לעומת זאת אנחנו טיפה בים."
3 - הדירוג בישראל שונה מהדירוג בחו"ל - "יש הבדלים בין הדירוג בישראל לחו"ל. אנשים קונים אג"ח שהיא מדורגת A בישראל, אך לא מבינים שהיא עלולה להיות מדורגת בעולם BB או אג"ח זבל. עד היום זה היה תיאורטי עד שהגיעו שתי הנפקות. הראשונה של בי קומיוניקיישנס, שדורגה בעולם BB מינוס, ושל תמר, שדורגה בעולם BBB מינוס. לכן כדאי לבדוק אג"ח ישראלית בהשוואה כלל רמה עולמית."
- השכר הממוצע בהייטק עלה ב-4.6% - 31.3 אלף שקל
- איך ישראל תושפע מהמכסים של טראמפ? לא בטוח שזה יהיה רע
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
4 - הסדרי החוב בישראל - "זאת קטסטרופה, אין הליך משפטי מסודר של איך יוצאים מהסדר חוב ואם לבעל השליטה המקורי אין כיסים עמוקים או מוכנות להכניס כסף אז מחזיקי האג"ח מסיימים את ההסדר במקום פחות טוב. בדרך עורכי הדין והמתווכים למיניהם גוזרים קופנונים שמנים על חשבון מחזיקי האג"ח. בארה"ב מגישים בקשה להגנה מפני נושים ויש לחברה שנה וחצי לעבוד ולנסות להשתקם, אחרת השופט מחלק את החוב בין הנושים. המסקנה היא שבתמחור אג"ח בישראל חייבים לקחת את הפרמטרים האלה בחשבון וזה נותן דיסקאונט משמעותי. אם אתה נקלע להסדר חוב אלוהים יודע איך תצא ממנו".
ברמה האסטרטגית באיזה אג"ח אתם מעדיפים להשקיע בחו"ל?
"אנחנו מסתכלים על כל מה שיש. פחות מסתכלים על סקטורים ויותר על חלוקה בין שווקים מתפתחים למפותחים וחלוקה בין ממשלתיות וקונצרניות. קשה יותר לנתח מדינה כי אין כלים לכמת את הסיכון ויש פרמטרים רבים שמשפיעים. היום אנו אוהבים אג"ח של ממשלות מקסיקו או אוסטרליה. לגבי אג"ח קונצרניות - בשנה שעברה יצא הרבה כסף ממדינות עולם שלישי ואנו פתחנו פוזיציה על אג"ח של חברות הודיות וברזיליות. אג"ח שנסחרו בדולר ופחות מזה, אך לחברות יש תזרים חזק שמספק יכולת להחזיר את החוב".
אתה יכול לתת דוגמא לאג"ח קונצרניות שהשקעתם בהן?
אג"ח 10 שנים של חברת ורייזון (סימול המניה - VZ) - שנסחרת במרווח של 120 נקודות מעל הממשלתית. האג"ח מדורגת BBB פלוס שזה מקביל ל-AA בארץ שנסחרת פחות מחצי אחוז. אג"ח נוספת מומלצת היא של חברת JP מורגן ל-10 שנים (סימול המניה - JPM). האג"ח בדירוג A והמרווח 102 נקודות, שזה הרבה מעל בנקים ישראלים".
- 4.צביקה 07/06/2014 16:50הגב לתגובה זוחבל שהוא לא מסביר למה דמי ניהול שלהם באגח חול 1.25%.כל כך גבוה.
- 3.אנונימי 07/06/2014 11:14הגב לתגובה זוככה לא כותבים כתבה אין תשואה מובטחת המחיר לא משקף כלום בלי הפארי .
- 2.מצטרף לשאלה של 1 06/06/2014 11:38הגב לתגובה זובשנת 2013 היתה להם תשואה שלילית הרבה יותר מקרנות דומות נשמח באמת לדעת למה
- 1.תשואת ביזיון אלטשולר 06/06/2014 10:22הגב לתגובה זונשמח לקבל הסברים!