רווח ממכירת זכות לדיירות מוגנת/דמי מפתח ימוסה כרווח הון מכוח הפקודה

עו"ד רו"ח אמיר סקלר

זכות לדיירות מוגנת (דמי מפתח) אינה בבחינת זכות במקרקעין לעניין חוק מיסוי מקרקעין בהתאם, היא בבחינת נכס לעניין פרק ה' לפקודת מס, ועל מכירתה יחול מס רווח הון מכוח הפקודה כאמור.

שאלה:
---------
השאלות:
1.האם מכירת זכות בדמי מפתח (החזרת הזכות) במחסן תחויב במס שבח תחילה או במס רווח הון? אם המכירה תחויב במס שבח תחילה, האם רווחים עד המועד הקובע (2003) יחויבו לפי מס שולי?
2.אם המוכר זכאי לפטור ממס על פי סעיף 9(5) לפקודה, האם יהיה זכאי לפטור ממס גם לעניין המס עד למועד הקובע - דהיינו עד 2003?
תשובה:
----------
זכות לדיירות מוגנת (דמי מפתח) אינה בבחינת זכות במקרקעין לעניין חוק מיסוי מקרקעין (שבח ורכישה), התשכ"ג-1963 (להלן: "החוק"). בהתאם, היא בבחינת נכס לעניין פרק ה' לפקודת מס הכנסה (נוסח חדש), התשכ"א-1961 (להלן: "הפקודה") (הגדרת נכס בסעיף 88 לפקודה), ועל מכירתה יחול מס רווח הון מכוח הפקודה כאמור.
מאחר שהמיסוי הוא בהתאם לפקודה (בהערת אגב נציין כי מכירת זכות דיירות מוגנת המשמשת לצורכי מגורים ולא לשם השתכרות או רווח אינה בבחינת נכס ואינה חייבת במס רווח הון), החיוב במס שולי יהיה עד ליום 31.12.2002. אילו המיסוי היה נערך לפי החוק, אזי גבול המיסוי על פי המס השולי היה מוקדם יותר - ביום 7.11.2001.
הפטור מכוח סעיף 9(5) לפקודה אינו תלוי בשיעור המס החל, ומכאן שזכאותו לא נפגעת ואינה מותנית ככל שישנה זכאות כאמור בשיעור המס שיחול עליו, אלא היא נגזרת של אופי ההכנסה - אם כהכנסה מיגיעה אישית שבגינה חל סעיף 9(5)(א) לפקודה או הכנסה אחרת שבגינה חל סעיף 9(5)(ב) לפקודה. במקרה דנן מאחר שמדובר באירוע מס הוני לא חל סעיף 9(5)(א) לפקודה, מכיוון שאין מדובר בהכנסה מיגיעה אישית.
נוסיף כי למוכר קיימת גם הזכות לפריסת מס על פי הוראות סעיף 91(ה) לפקודה.
המשיב - ממשרד מאיר מזרחי ושות', עורכי דין
התשובות אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, ואין המומחים המשיבים או המערכת אחראים לתוצאות השימוש בהן


תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות