האוצר מדרג את שירות חברות הביטוח - מי בולטת לחיוב וממי להתרחק?

אגף שוק ההון פרסם לראשונה את מדד שירות שמתייחס לטיב ומהירות השירות של חברות הביטוח. צפו בכל הטבלאות
לירן סהר |

אגף שוק ההון, ביטוח וחיסכון במשרד האוצר, פרסם היום לראשונה מדד שירות ייחודי שמתייחס לטיפול בתביעות של חברות הביטוח. המדד מאפשר למבוטח לבחור את חברת הביטוח המתאימה לו ביותר. המדד שיפורסם אחת לשנה, מדרג את חברות הביטוח על בסיס שני נדבכים עיקריים:

1. טיב השירות - ככל שחברה מאשרת יותר תביעות, ציון זה גבוה יותר. 2. מהירות השירות - טיפול מהיר במבוטח מזכה בציון גבוה יותר.

לפי האוצר, שירות הוא מרכיב מרכזי בפעילותן של חברות הביטוח, יחד עם מחירי המוצרים, המשפיע באופן ישיר על תמורה הוגנת עבור מוצר הביטוח אותו רכש מבוטח. מדד השירות יסייע ביצירת סביבה תחרותית שצפויה להוביל לשיפור מתמשך בהתנהלות חברות הביטוח מול מבוטחיהן בהליך טיפול התביעות.

מדד השירות חושב על בסיס דיווחי חברות הביטוח שנמסרו לפי דרישת אגף שוק ההון. המדד מדרג את תחומי הביטוח השונים - רכב, דירה, סיעודי, תאונות אישיות וכד'. אגף שוק ההון צפוי להעשיר בשנה הבאה את מדד השירות כך שיכלול נתונים של סקרי שביעות רצון של לקוחות, וכן סקרי שירות סמויים הכוללים מדידת זמני מענה, נגישות באתרי האינטרנט ועוד.

להלן פירוט הסטנדרטים שנקבעו בסוגי ביטוח השונים:

בתחום ביטוח הרכב חובה זכתה AIG במקום הראשון עם ניקוד סופי של 84 ואילו מגדל זכתה במקום האחרון עם 60 נקודות (קרנית זכתה ב-43 נקודות, אך מדובר בקרן שמטרתה לפצות נפגעי תאונות כאשר אין באפשרותם לתבוע חברת ביטוח). בביטוח רכב רכוש זכתה שלמה במקום הראשון עם 87 נקודות וביטוח חקלאים עם 62 נקודות. בביטוח דירות זכתה AIG במקום הראשון עם 86 נקודות ומנורה במקום האחרון עם 62 נקודות.

בתחום ביטוח נזקים רפואיים זכתה AIG במקום הראשון עם 81 נקודות ואיילון דורגה במקום האחרון עם 55 נקודות. בביטוח סיעודי ופרט זכתה מגדל במקום הראשון עם 74 נקודות בלבד ודקלה דורגה הרחק מאחור עם 31 נקודות. בביטוח הוצאות רפואיות זכתה מנורה במקום הראשון עם 79 נקודות וביטוח ישיר במקום האחרון עם 71 נקודות. בביטוח נסיעות לחו"ל זכתה AIG במקום הראשון עם ציון של 87 נקודות ומנורה במקום האחרון עם 68 נקודות.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה