ציון גנאי: ח"כ סלומינסקי - הכי פחות חברתי בכנסת, מי ראשון?

השר החברתי ביותר הוא מאיר כהן ואילו בתואר השר הכי לא חברתי זכתה דמות מאוד מפתיעה - כנסו לנתוני המדד החברתי ומדד העצמאות בכנסת
 | 
telegram
(3)

המחאה החברתית יצרה שיח חדש בכנסת וכיום כל חבר כנסת או שר מנסה ליצור טיקט חברתי כדי לזכות באהדת הציבור, לעיתים כסיפור כיסוי, ובמקרים בודדים כשליחות ציבורית - החבר הכנסת החברתי ביותר על פי המדד החברתי של המשמר החברתי בכנסת הוא איציק שמולי, עם 61 נקודות, שדחק את ח"כ דב חנין מהמקום הראשון מאז תחילת פרסום המדד.

חבר הכנסת החברתי ביותר בקואליציה הוא דב ליפמן זה המדד השני ברציפות, עם 35 נקודות במדד החברתי בכנס הקיץ. חבר הכנסת הלא-חברתי ביותר הוא ניסן סלומינסקי עם 8- (מינוס שמונה) נקודות. חבר הכנסת הלא-חברתי ביותר באופוזיציה הוא אלי ישי, שקיבל 0 (אפס) נקודות.

מפלגת העבודה - החברתית ביותר
השר החברתי ביותר הוא שר הרווחה, ח"כ מאיר כהן, עם 12 נקודות. השרה הלא-חברתית ביותר היא שרת הבריאות, ח"כ יעל גרמן, עם 3- (מינוס 3) נקודות. בעשיריה הראשונה של הח"כים החברתיים ביותר, תשעה ח"כים הם חברי סיעת העבודה: איציק שמולי, איתן כבל, חיליק בר, נחמן שי, מיקי רוזנטל, משה מזרחי, מיכל בירן וסתיו שפיר. דב חנין הוא הח"כ היחיד שדורג בעשיריה הראשונה – במקום השביעי.

ניתוח ההצבעות בכנסת האחרון מגלה, כי חלה עליה משמעותית בדירוג החברתי של חברי הקואליציה, מתוך 68 חברי כנסת, 39 ח"כים שיפרו את הדירוג שלהם. שיאן השיפור ח"כ משה פייגלין, שעלה 69 מקומות בדירוג המדד החברתי למקום ה-29. ח"כ יריב לוין, שדורג שני בקואליציה ובמקום ה-16 בדירוג הכללי, שיפר את הדירוג שלו ב-43 מקומות.

לעומתם, תפקוד האופוזיציה נפגע בגלל נוכחות מועטה בהצבעות חברתיות-כלכליות. הגדילה לעשות סיעת מרצ, שהיתה בעבר הסיעה החברתית ביותר בכנסת. כל חברי הכנסת של מרצ דורגו נמוך של יותר מהח"כ החברתי ביותר בקואליציה – דב ליפמן.

מרצ מתדרדרת
בכנס הקיץ האחרון, הציון הממוצע של הח"כים של מרצ הידרדר למקום השני בפער ניכר מסיעת העבודה (22.3 נקודות לעומת 38 נקודות לעבודה). יו"ר המפלגה, ח"כ זהבה גלאון, דורגה במקום ה-37 עם 13 נקודות, אחרי חברי הכנסת מהקואליציה יריב לוין, חמד עמאר, בועז טופורובסקי, דוד צור, עדי קול, גילה גמליאל, משה פייגלין ואלעזר שטרן. בין היתר, אף חבר כנסת ממרצ לא נכח בהצבעה על חוק מע"מ אפס אחוז, הצעה אותה כינתה גלאון כ"מקוממת, לא חוקתית" ואף "יום כיפור של משרד האוצר".

בעז רקוץ', מנכ"ל המשמר החברתי, אמר כי "רבים מהח"כים ינסו לתרץ ולקשור את ציונם הנמוך במדד החברתי למצב הביטחוני בדרום, אבל לציבור אסור להתבלבל. הח״כים כנראה שכחו שכנס הקיץ היה כבר לקראת סופו כשמבצע "צוק איתן" החל. האכזבה הגדולה ביותר שלנו היא מהאופוזיציה. זו לא חוכמה להתעמת עם הממשלה רק באולפני טלוויזיה בנושאי חוץ וביטחון בזמן שמליאת הכנסת מופקרת בהצבעות על חוקים חברתיים."

ח"כ יריב לוין הוא שיאן הנוכחות בהצבעות חברתיות-כלכליות, עם נוכחות ב-92 הצבעות מתוך 106 (87%), ואחריו ח"כ דב ליפמן שנכח ב-91 הצבעות (86%). הח"כ החרוץ ביותר מהאופוזיציה הוא ח"כ חיליק בר, שהשתתף ב-79 הצבעות (75%). ח"כ בנימין בן אליעזר השתתף רק ב-3 הצבעות חברתיות-כלכליות, אשר כולן התקיימו באותו יום. אולם השיא השלילי בנוכחות בהצבעות חברתיות-כלכליות שמור לשר החוץ אביגדור ליברמן, אשר לא נכח ולו בהצבעה אחת בנושאים חברתיים-כלכליים לאורך הכנס כולו.

הסיעה החרוצה ביותר היא סיעת העבודה עם נוכחות ממוצעת לכל ח"כ ב-48.3 הצבעות, וזאת בזכות מספר חברי כנסת, רובם ח"כים שזוהי כהונתם הראשונה. הסיעה החרוצה ביותר מהקואליציה היא סיעת יש עתיד, עם ממוצע של 43.9 הצבעות לח"כ. מרצ הידרדרה למקום השישי בדירוג הנוכחות של הסיעות, אחרי העבודה, יש עתיד, התנועה, הבית היהודי וש"ס.

רקוץ' הוסיף, כי ״אם הכנסת ה-19 שואפת לתת לציבור בשורה חברתית הרי שהאתגר הענקי שעומד לפיתחה הוא תקציב המדינה בעידן שאחרי "צוק איתן", שעתיד להיות מאושר בתחילת מושב החורף הקרוב. לפי ציוני המדד החברתי הנוכחי, מסתמן שלא צפוי לממשלה מכשול רציני בדרך לאישור תקציב אנטי-חברתי נוסף."

ירידה בהצאות החוק של ח"כים מהקואליציה
מדד עצמאות הכנסת העלה, כי חלה ירידה במספר הצעות החוק של ח"כים מהקואליציה שוועדת השרים לחקיקה תמכה בהן, או לחילופין התנגדה להן, ולעומת הירידה הזאת חלה עליה במספר הצעות שוועדת השרים דחתה את הדיון בעניינן וטרם גיבשה דעה. הח"כים מהקואליציה לא העזו להמרות את פיה של הוועדה, וכתוצאה מכך, כל הצעות החוק של ח"כים מהקואליציה שעלו לקריאה טרומית היו בתמיכת ועדת השרים, והח"כים נמנעו מלהעלות הצעות חוק שהוועדה טרם סיימה לדון בעניינן או התנגדה להן. המשמעות היא שחברי הכנסת של הקואליציה הם המוחלשים ביותר בכנסת, שכן הם תלויים בכל מאמצי החקיקה שלהם בתמיכת הממשלה.

לעומת זאת, חלה עליה בשיעור הצעות החוק של ח"כים מהאופוזיציה שוועדת השרים תמכה בהן וכן בשיעור הצעות החוק שהדיון בעניינן נדחה וועדת השרים טרם קיבלה הכרעה בעניינן. במקביל, חלה ירידה במספר הצעות החוק של ח"כים מהאופוזיציה שוועדת השרים התנגדה להן.

מבין סיעות הבית, סיעת הקואליציה שהצעות החוק של חבריה זכו לתמיכה הגדולה ביותר בוועדת השרים לענייני חקיקה – 78% - היא הבית היהודי. סיעת הקואליציה שזכתה לתמיכה המצומצמת ביותר מוועדת השרים היא הליכוד, עם תמיכה ב-25% בהצעות החוק שהוגשו לוועדה.

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    סלומינסקי תמשיך לעבוד קשה ותתעלם מכל הברברנים. (ל"ת)
    ד"ר מנדלבאום 12/08/2014 15:41
    הגב לתגובה זו
    0 2
    סגור
  • 2.
    עובד עבור החברים המתנחלים
    הכי חברתי 12/08/2014 13:21
    הגב לתגובה זו
    2 1
    כמו אטיאס לש"ס
    סגור
  • 1.
    סלומינסקי מייצג רק את בוחריו. מבחינתו שכל השאר יתפגרו. (ל"ת)
    יוסי 12/08/2014 12:40
    הגב לתגובה זו
    4 1
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות