החוק למניעת הטרדה מינית (תיקון מס' 12), התשע"ד-2014
ביום 6.8.2014 פורסם ברשומות החוק למניעת הטרדה מינית (תיקון מס' 12), התשע"ד-2014 (להלן: "התיקון לחוק"). להלן עיקרי התיקון לחוק:
סעיף 2(א) לחוק שוויון ההזדמנויות בעבודה, התשמ"ח-1988 (להלן: "חוק השוויון"), אוסר על מעסיק להפלות בין עובדיו או בין דורשי עבודה מחמת מינם, נטייתם המינית, מעמדם האישי, הריון, היותם הורים, גילם, גזעם, דתם, לאומיותם, ארץ מוצאם, השקפתם, מפלגתם או שירותם במילואים. איסור ההפליה מתייחס לקבלה לעבודה, תנאי עבודה, קידום בעבודה, הכשרה או השתלמות מקצועית, פיטורים או פיצויי פיטורים, הטבות ותשלומים הניתנים לעובד בקשר לפרישה מהעבודה.
סעיף 7 לחוק השוויון אוסר על מעסיק או ממונה מטעמו לפגוע בעובד או בדורש עבודה בעניינים המנויים בסעיף 2 לחוק השוויון כמפורט לעיל, כאשר מקור הפגיעה הוא אחד מאלה:
(1) הטרדה מינית של העובד או של דורש העבודה שנעשתה בידי המעסיק, בידי הממונה מטעמו או בידי עובד אחר;
(2) תלונה או תביעה של העובד בשל פגיעה כאמור;
(3) סיוע של עובד לעובד אחר בקשר לתלונה או לתביעה בשל פגיעה כאמור.
על פי התיקון לחוק, בתובענה של דורש עבודה או של עובד בשל פגיעה על רקע הטרדה מינית כאמור בסעיף 7 לחוק השוויון, תהא חובת ההוכחה על המעסיק כי לא פגע פגיעה כאמור, אם הוכיח העובד או דורש העבודה כי התקיים האמור בפסקה מפסקאות (1) עד (3) שבסעיף 7(א), ובלבד שטרם חלפו שלוש שנים מיום שנוצרה העילה..
(*) הכותבת - עו"ד ב"כל עובד", מרכז המידע בדיני עבודה של "חשבים-HPS"
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.פיצויי פיתוריןnamlud 23/08/2014 16:58הגב לתגובה זו0 0פיצויי פיטורין בקופת גמל האם מימושם חייב בתשלום מס הכנסה או מס אחר. בברכה אהובהסגור