בית הדין לעבודה הרשיע את חברת בני בסיט ח'לאילה ואת מנהלה בעבירות בטיחות בעבודה
שופטת בית הדין האזורי לעבודה בחיפה, מיכל נעים דיבנר, הרשיעה את חברת בני בסיט ח'לאילה בע"מ וגזרה על החברה קנס פלילי בסך 80,000 ₪. כמו כן גזרה על מנהלה, אדוארד ח'לאילה, קנס פלילי בסך 75,000 ₪, וכן התחייבות להימנע מלבצע עבירות על הוראות חוק פקודת הבטיחות בעבודה ותקנותיה בסך 200,000 ₪ על החברה ו- 200,000 ₪ על מנהלה לתקופה של שלוש שנים.
בעקבות תאונת עבודה שהסתיימה במותו של עובד ביום 1.8.2010 החל מינהל הבטיחות והבריאות התעסוקתית במשרד הכלכלה בחקירה פלילית. התאונה ארעה לעובד כאשר במהלך עבודתו בפירוק טפסות קיר חוץ , נפל מפיגום תלוי בגובה של כ-11 מטר לרצפת בטון במפלס הקרקע וכתוצאה מכך קיפח את חייו.
במסגרת חקירת המקרה על ידי חוקרי על ידי אגף החקירות הפליליות, נמצאו ליקויים ומחדלים המוגדרים כעבירות פליליות לפי פקודת הבטיחות בעבודה , תקנותיה וחוק ארגון הפיקוח על העבודה.
עו"ד רנין יעקוב מנסור, מהלשכה המשפטית במשרד הכלכלה, הגישה כתב אישום כנגד החברה מזמינת הבניה ומנהלה, אשר הטילו את ביצוע פעולות הבניה על יותר מקבלן אחד, ובין היתר על קבלן עבודות השלד. כתב האישום המתוקן כלל שמונה עבירות מהותיות מכוח פקודת הבטיחות ותקנותיה העוסקות בנושא מקצועיות הבניה: אי גידור באזן יד מתאים ברצפת הפיגום ומדרכת מעבר, אי התאמת רוחב רצפת הפיגום למטרה שלה נועד, אי בדיקת הפיגום על ידי מנהל העבודה לקביעת יציבותו והתאמתו למטרה לה נועד, אי מסירת מידע בדבר הסיכונים במקום העבודה, אי מינוי מנהל עבודה ,העסקת עובד בגובה מבלי שהודרך על ידי מדריך עבודה בגובה וללא אישור עבודה, העסקת עובד בגובה ללא שימוש בציוד להגנה בעת ביצוע עבודות בגובה, אי קיום הדרכה בדבר הסיכונים במקום העבודה.
כב' השופטת מיכל נעים דיבנר מבית הדין האזורי לעבודה בחיפה קיבלה ביום 02/09/2014 את הסדר הטיעון לפיו הורשעו הנאשמים, ובהמשך לכך הוטל על החברה קנס פלילי בסך 80,000 ₪ ועל נושא המשרה קנס פלילי בסך 75,000 ₪. שני הנאשמים חויבו לחתום על התחייבות שלפיה, יוטל על כל אחד מהם קנס בסך של 200,000 ₪ אם יפרו הוראה מהוראות פקודת הבטיחות ותקנותיה במשך שלוש שנים מיום מתן גזר הדין .
השופטת ציינה בהכרעת הדין כי הסדר הטיעון מאזן בין נסיבות המקרה לבין אינטרס הציבור וזאת לאחר שהנאשמים לקחו אחריות על מחדליהם ולאחר שהנזק נגרם, בין היתר, בעקבות מחדלים אלה, נגרם לבן משפחתם אשר למרבה הצער נפטר בעקבות כך.
עו"ד גלי לוי, התובעת הראשית של משרד הכלכלה, ברכה על הרשעת הנאשמים. לדבריה העבירות בתחום הבטיחות בעבודה הן עבירות שהתוצאה שלהם חמורה. "החוק מטיל חובות בהתייחס לשמירה על בטיחות העובדים, ולא בכדי נקבעו עבירות פליליות בהתייחס להפרת הוראות הבטיחות בעבודה. מעסיקים ותופסים במקום העבודה אינם טורחים, במקרים רבים הבאים לפתחנו, להגן על עובדיהם כנדרש. במקרה הנוכחי התוצאה היתה חמורה אולם חשוב לדעת שגם במקרים שלא מסתיימים במוות ייתכן שקיים פוטנציאל כזה. יש לשמור על הוראות החוק בדווקנות כדי למנוע סכנות. אנו, בתביעה במשרד הכלכלה, נעמוד על כך על מנת שתיווצר הרתעה בהתייחס לשמירה על הוראות הבטיחות בעבודה, ונטען בבתי הדין לצורך שמירה על רף הענישה הולם".
(*) המידע באדיבות "כל עובד" - מרכז המידע בדיני עבודה של "חשבים-HPS"
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה