חברה קבלנית בתחום הבנייה הורשעה ונקנסה למרות שאף עובד לא נפגע
דרמה בבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב: בעקבות חקירת מינהל הבטיחות במשרד הכלכלה - חברה קבלנית בתחום הבנייה הורשעה ונקנסה למרות שאף עובד לא נפגע. שופט בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב, אורן שגב, הרשיע את חברת אחים מוראר לעבודות בניה (1992) בע"מ וגזר על החברה קנס פלילי בסך 26,000 ₪ * כמו כן גזר כב' השופט על מנהל החברה, מר. מחמוד מראר, קנס פלילי בסך 10,000 ₪ * הקנס הפלילי הכולל - 36,000 ₪ * בנוסף, חייב בית הדין לעבודה את מנהלי החברה לתחום על התחייבות להימנע מביצוע עבירות על הוראות פקודת הבטיחות בעבודה ותקנותיה בסך של 87,200 ₪ על החברה ובסך 101,600 ₪ על מנהלה.
עו"ד אנט שקורי פליישמן -תובעת מטעם משרד הכלכלה: "העבירות עלולות היו לגרום לפגיעה בחיי אדם. למרות שלנאשמים אין עבירות קודמות ואף על פי שהליקויים תוקנו במהרה, יש חשיבות רבה לענישה משמעותית המתלווה להרשעה ומעבירה מסר מרתיע כלפיי המעסיקים.
ביום 21.1.13 פשטו מפקחי מינהל הבטיחות והבריאות התעסוקתית במשרד הכלכלה על אתר בנייה ברחוב יאיר שטרן 7 רעננה. בעקבות הביקורת שנערכה באתר ונחקרה על ידי חוקרי משרד הכלכלה, נמצאו ליקויים ומחדלים המוגדרים כעבירות פליליות בהתאם לחקיקת הבטיחות בעבודה.
ממצאי חקירת מינהל הבטיחות והבריאות התעסוקתית במשרד הכלכלה, הובילה להגשת כתב אישום כנגד החברה הקבלנית שביצעה עבודות בניה, במסגרת בניית בית מגורים - באמצעות עו"ד אפרת קלט מהלשכה המשפטית במשרד הכלכלה.
הנאשם, מר. מחמוד מראר, היה במועד הרלבנטי לכתב האישום מנהל החברה הנאשמת. כתב האישום כלל 5 עבירות מהותיות, שעיקרן: אי מינוי מנהל עבודה במשך 5 חודשים, אי הצגת שלט באתר בו מבוצעת עבודת הבניה, אי הכשרת משטחי עבודה למניעת נפילת עובדים, העדר השגחה נאותה ואי נקיטת אמצעים ע"י הממונה על העבודה להבטחת ציוד מגן ראוי. נוסף לסעיפים האמורים, הואשם מנהל החברה בהפרעה למפקח.
שופט בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב, אורן שגב, לאחר ששמע את טיעוני הצדדים, קיבל ביום 11/11/14 את הסדר הטיעון שהושג, לפיו הורשעו הנאשמים וציין כי מתחם הענישה בתיק זה הוא בגבולות הסביר. במסגרת הסדר טיעון זה, הוטל על החברה קנס בסך של 26,000 ש"ח ועל נושא המשרה קנס בסך 10,000 ש"ח. נוסף לאמור, חויב מנהל החברה לחתום על התחייבות שלפיה יוטל על החברה קנס בסך של 87,200₪ אם החברה תפר הוראה מהוראות פקודת הבטיחות ותקנותיה במשך שלוש שנים מיום מתן גזר הדין. בנוסף, מנהל החברה חויב לחתום על התחייבות לפיה יוטל עליו קנס בסף 101,600 ₪, אם יפר הוראה מהוראות פקודת הבטיחות ותקנותיה במשך שלוש שנים מיום גזר הדין.
מנהלת מנהל הבטיחות והבריאות התעסוקתית במשרד הכלכלה, הגב' ורדה אדוארדס: "מינהל הבטיחות והבריאות התעסוקתית במשרד הכלכלה יבצע אכיפה מוגברת ויפעל בכל האמצעים המודיעיניים והאחרים, על מנת לאתר מעסיקים עבריינים העוברים על הוראות הבטיחות בעבודה ומזלזלים בבטיחות העובדים ולמצות עימם את הדין".
עו"ד אנט שקורי פליישמן, מנהלת מחלקה בכירה בלשכה המשפטית במשרד הכלכלה: "העבירות בוצעו במהלך משלח ידם של הנאשמים ועלולות היו לגרום לפגיעה בחיי אדם. למרות שלנאשמים אין עבירות קודמות ועל אף שהליקויים תוקנו במהרה, יש חשיבות רבה לענישה משמעותית המתלווה להרשעה ומעבירה מסר מרתיע כלפיי המעסיקים, כאשר לנגד ענינו עומדים ערכים של שמירה על חייהם ובריאותם של עובדים אליהם כיוון המחוקק. לא בכדי נקבעו עבירות פליליות שבגינן קיימת סנקציה של קנס פלילי בתחום הבטיחות בעבודה. מעסיקים צריכים לדעת ולהבין שלמעשיהם ישנן השלכות וכי אנו לא נאפשר "לעגל פינות" באופן שעלול לפגוע בבטיחות העובדים".
(*) המידע באדיבות "כל עובד" - מרכז המידע בדיני עבודה של "חשבים-HPS"
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה