רישום חברה בחו"ל שמחזיק בה תושב ישראל ונמכרה בשנת 2013
חברה בחו"ל שתושב ישראל מחזיק בה נמכרה בשנת 2013 (ההלוואה והמניות). בתנאי המכירה נאמר שכל עוד לא שילם הרוכש את מלוא ההלוואה המניות לא יועברו אליו. נכון ליום 31.12.2013 המניות נמצאות אצל נאמן, כלומר לא אצל המוכר ולא אצל הרוכש. השאלה: האם יש לרשום את החברה בהצהרה על החזקה בחבר בני אדם תושב חוץ (נספח לדוח השנתי)?
שאלה:
--------
חברה בחו"ל שתושב ישראל מחזיק בה נמכרה בשנת 2013 (ההלוואה והמניות). בתנאי המכירה נאמר שכל עוד לא שילם הרוכש את מלוא ההלוואה המניות לא יועברו אליו. נכון ליום 31.12.2013 המניות נמצאות אצל נאמן, כלומר לא אצל המוכר ולא אצל הרוכש.
השאלה: האם יש לרשום את החברה בהצהרה על החזקה בחבר בני אדם תושב חוץ (נספח לדוח השנתי)?
תשובה:
--------
יש פנים לכאן ולכאן, כך שתשובה לשאלה זו אינה פשוטה ואינה חד משמעית.
מחד גיסא אפשר לטעון כי נחתם הסכם והוא תקף מיום חתימתו (גם אם המדובר בהסכם מותנה - כפי שנקבע בשורה של פסקי דין לגבי תוקפם של הסכמי מכר מותנים).
מאידך גיסא, אפשרית הטענה ולפיה הזכויות לא נמכרו בפועל ביום ה 31.12.2014.
לנו נראה כי למען הזהירות ובשים לב שהדיווח צריך להיות מלא ומדויק יש לסווג את הזכויות שנותרו כזכויות אחרות בתאגיד (לא מניות) ולהסביר בכתב יד את המכירה המותנית שבוצעה.
כמו כן, יש לשים לב כי קיים קשר הדוק בין הרישום בנספח לדוח השנתי לבין הגשת דיווח על המכירה עצמה בשנת 2013.
משמע - אם המכירה של המניות דווחה לרשויות המס בשנת 2013 (ככל שיש לדווח עליה במסגרת דוח על רווח הון) אזי סביר שלא לציין בנספח לדוח השנתי לשנת 2013 את קיומה של החזקה במניות.
ברם, ככל שהמכירה לא דווחה סביר ונכון יותר לציין את קיום המניות בדוח עצמו ולא לגרוע אותן עד למימוש התנאי ומכירתן הסופית.
מכל מקום, נראה לנו כי יש מקום לציין קיומן של הזכויות בחברה הזרה גם בשנת 2013 על ידי סיווג הזכויות שנותרו "כזכויות אחרות" (ולא מניות - כפוף לאמור לעיל) ולתת הסבר קצר.
המשיב - שימש בעבר עוזר בכיר ליועץ המשפטי לממשלה והיה אחראי על תחום המס במשרד המשפטים. חבר בוועדה הממשלתית למיסוי נאמנויות. מייעץ ליזמי נדל"ן ומומחה למיסוי מקרקעין
התשובות אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, ואין המומחים המשיבים או המערכת אחראים לתוצאות השימוש בהן
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה