ועדת החקירה של האו"ם על מבצע צוק איתן: "ישראל והפלסטינים ביצעו פשעי מלחמה"
ועדת החקירה של המועצה לזכויות אדם של האו"ם, שבחנה את התנהלות ישראל וארגוני הטרור במהלך מבצע "צוק איתן" בשנה שעבר, הגישה היום את הדו"ח הסופי שלה. בשורה התחתונה: הוועדה מאשימה הן את ישראל והן את ארגוני הטרור הפלסטיניים בביצוע פשעי מלחמה. הדו"ח הוגש היום בז'נבה על-ידי ראשת הוועדה השופטת מרי מקגוואן דיוויס.
הוועדה דיווחה כי קיים בידיה מידע על כך שישראל וחמאס ביצעו פשעי מלחמה במהלך מבצע ''צוק איתן''. חברי הוועדה אף רמזו כי דרגים גבוהים ביותר בממשלת ישראל אחראים למדיניות שהובילה לביצוע פשעי מלחמה.
בהתייחסות למתקפות ישראל כתבה הוועדה כי "היקף ההרס בעזה הוא חסר תקדים וישפיע על דורות רבים קדימה". בהתייחסות לצד הישרלי נכתב הדו"ח כי "קיים פחד מתמשך ביישובים בישראל שנמצאים תחת איום קבוע".
הוועדה ציינה כי ישראל סירבה לשתף פעולה עם חקירתה, ואף נמנעה מלספק לה מידע כלשהו, או לאפשר לחבריה להגיע לישראל ולעזה כדי לאסוף עדויות. בסיכומו של דבר, ציינה הוועדה כי עבור כתיבת הדו"ח קיימה 280 ראיונות חסויים וקיבלה לידיה 500 תצהירים כתובים.
הוועדה קבעה כי 1,462 אזרחים פלסטינים נהרגו במהלך הלחימה מאש צה"ל, כאשר כשליש מהם ילדים. מנגד, נכתב בדו"ח כי חמאס שיגר לעבר ישראל יותר מ-4,800 רקטות ויותר מ-1,700 פצצות מרגמה, מהם נהרגו 6 אזרחים ונפצעו כ-1,600.
יו"ר הוועדה המליצה כי הקהילה הבינלאומית תנקוט צעדים בעקבות המסקנות שפרסמה, ובהם תמיכה בחקירה של בית הדין בהאג לגבי המצב בשטחים הפלסטינים הכבושים.
ראש ממשלת ישראל, בנימין נתניהו אמר בעבר בנושא הדו"ח של האו"ם זה כי "ישראל נמצאת תחת מתקפת דה-לגיטימציה חסרת תקדים. זו מתקפה פוליטית כדי להשחיר את ישראל". נתניהו הוסיף כי ישראל מחויבת לכללי הדין הבינלאומי לא בגלל דו"חות של ועדות חקירה, אלא כיון שהיא דמוקרטית. "אנחנו לא חוששים לבדוק את עצמנו כשצריך", אמר נתניהו. "מנגנוני החקירה והבדיקה בישראל הם מהמובילים בעולם".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה