ח"כ מיקי רוזנטל: "אין שום סיכוי במצב הנוכחי להביא להוזלת מחירים בענף המזון והמשקאות - יש רק פתרון אחד למצב"
בשבוע שעבר פרסמה הלמ"ס כי מדד מחירי המזון קפץ ב-36% ב-8 השנים שבין 2004-2012, בעוד שכר העובדים בשנים שבין 2003-2013 עלה ב-7.6% בלבד. זאת ועוד,רווחי יבואני המזון זינקו באותן 8 שנים בלא פחות מ-230% - במקביל לעליה ברמת הריכוזיות בענף: עובדה שמעלה שוב את השאלה לגבי רמת הריכוזיות במשק הישראלי בכלל, ובשוק המזון בפרט.
בתגובה לנתונים, הגיש ח"כ מיקי רוזנטל (המחנה הציוני) הצעת חוק לפירוקם של המונופולים: "הריכוזיות בענף המזון והמשקאות לא תאפשר הוזלת מחירים. על מנת להביא לשינוי אמתי חייבים לפרק את המונופולים בשוק". בראיון עם Bizportal, הסביר את הסיבות שלדעתו הביאו להתייקרות, ואת הדרכים בהן הוא מתכוון להילחם בכך, תוך הצגת עמדות מעט מפתיעות בהתחשב בשיוכו למפלגת העבודה, בהן תמיכה ביבוא פירות וירקות, ומלחמה במועצות הייצור.
איך אתה מסביר את הזינוק הריאלי במחירי המזון, מה קרה כאן?
"יש לכך כמה סיבות, אבל אני אתרכז בחשובות שבהן: יש עודף רגולציה בישראל בכל התחומים, וגם בתחום המזון: הממונה על ההגבלים העסקיים, משרד האוצר, ועוד יש במדינה יותר מדי רגולטורים ופחות מדי שכל ישר: הם עושים המון, אבל המון סרק. הסיבה העיקרית להתייקרויות היא שאין מדיניות, ובוודאי שלא מדיניות ארוכת טווח: הממשלה מתחלפת, כל שר מושך לכיוון שלו, הממונה מושך לכיוון שלישי אין מדיניות סדורה לגבי שום סוגיה כמעט ואין תקציבים רב שנתיים".
גורמים בענף טוענים כי 'חוק המזון' היה סנונית ראשונה בדרך לירידת מחירים, וחוק הקורנפלקס אף יאיץ את התהליך. למה קראת לו 'כוסות רוח למת'?
"ההמלצה הכי משמעותית של ועדת קדמי ואף אחד לא רוצה לדון בה, היא המבנה המונופוליסטי של שוק המזון הישראלי: השוק הזה נשלט על ידי 3 תאגידים גדולים, זה לא סוד. התאגידים האלו לא עוסקים בתחום אחד בלבד, וחלקם אף יבואנים של מוצרים אחרים. בהסדרים ביניהם הם יכולים לשלוט בשוק המזון, וחוקי המזון והקורנפלקס לא יעזרו לזה. המסקנה מבחינתי היא פשוטה- והיא גם אחת ההמלצות של ועדת קדמי מדינת ישראל צריכה להיות אמיצה ולפרק את תאגידי המזון הגדולים, ממש כמו שעשינו בחוק הריכוזיות. ברגע שחברת מזון שולטת ומחזיקה במספר מוצרים מבוקשים אם רשת רוצה למכור מוצר של החברה, היא חייבת להכניס עוד מוצרים שחברת המזון מייבאת, כי אין לה ברירה.
"אני מאמין שתחרות תוזיל את המחירים, אבל אם הרגולטור לא מייצר תנאים לתחרות, זה פשוט לא יעבוד. הרי גם בין הבנקים יש כביכול תחרות, אבל ברגע שהמונופול לא פורק, הם מחלקים ביניהם את השוק, והתוצאה היא שאנחנו משלמים על שירותי הבנקאות יותר ממה שאנחנו צריכים: אותו דבר בשוק המזון".
אז איך אתה מציע לפרק את המונופול הזה 'בדומה לחוק הריכוזיות'? בחוק הריכוזיות הייתה הבדלה מאוד ברורה בין פיננסים לביטוחים. איך תקבע לחברה שמותר לה למכור קוקה-קולה, אבל לא חלב טרה (שבשליטת קוקה-קולה) מה הגבול?
"בדיוק כמו שעשו בתחום הסלולר. גם שם היו 3 חברות ענק, אבל אמרו להן שעל התשתיות שלהן הן חייבות לאפשר לחברות אחרות להיכנס, וזה הוריד את המחירים משמעותית. כך יש גם לעשות בתחום המזון, או שהחברות עצמן יחליטו שהן חברה של מוצר אחד".
איך תציב את הגבול? במבה וביסלי נחשבים מוצר באותו תחום?
"קודם כל צריך לקבל החלטה לפרק את המונופולים, ואז תושבי ישראל יתחילו לשלם מחירים סבירים עבור המזון שלהם".
מה דעתך על תחום הפירות והירקות? לאחרונה "נעלמו" העגבניות מהמדפים, וגורמים בענף קוראים להתחיל בייבוא. ח"כים מהמפלגה שלך נוהגים להתנגד לזה בתוקף.
"תחום הפירות והירקות הוא תחום בפני עצמו ישראל צריכה להקים את השוק הסיטונאי כרגע אין שוק כזה וזו פשוט שערורייה: המסחר הוא בין רשתות גדולות לחקלאי קטן, והוא לא יכול לעמוד מולם. לגבי הח"כים האחרים - אני לא דוגל בהתנגדות הזו שלהם. אני בהחלט חושב שצריך להגן על החקלאים, אבל צריכים לאפשר יבוא באופן מידתי, ובמקביל לסבסד את החקלאים תוך הבנות איתם, ובצורה שתשמר את החקלאות בישראל".
אין ספק שיש חשיבות עצומה לקיום תעשייה מקומית בתחום, אבל קח את מועצת החלב לדוגמא היא קובעת את מחירי החלב באופן כמעט בולשביקי.
"אין לי בעיה לפרק את מועצות הייצור. אני חוקקתי בשנה שעברה חוק שאוסר על רשתות המזון הגדולות לעסוק במסחר סיטונאי בפירות וירקות, בגלל שהחקלאים מקבלים מחירים אפסיים. המועצות והקיבוצים לא אהבו את זה, אבל אני עושה מה שנכון לציבור, ולא להם. הכל זה עניין של מידה: צריך לאפשר יבוא כדי שלא תהיה תלות בחקלאות המקומית בלבד, אבל כמובן שאי אפשר לסמוך רק על היבוא, וחייבים לתמוך בחקלאות".
להצהיר שיש ללכת ב"שביל הזהב" זה קל איך בפועל תעשה את זה?
"קח לדוגמא את המודל הגרמני, אפילו את המודל האמריקני בהם אי אפשר לחשוד שהם סוציאליסטיים. שם התמיכה בחקלאים היא גדולה בלפחות 150% מבישראל. המדינה עוזרת להם כי זה האינטרס של כולם. אני בעד לאמץ את המודל הזה, כך שמי שעוסק בתחום, באזורים שהמדינה מעוניינת בהם נתמוך בו. כמובן שזה צריך להיות תחת פיקוח, כדי שלא יבוצעו שם עסקים אחרים. גם מטעמי ביטחון כלכלי וגם מטעמי ציונות צריך לדאוג לחקלאים לפחות כמו בארה"ב: סבסוד, עזרה בטכנולוגיה, ועוד. במקביל, יש לפתוח את המשק ליבוא, ואני חושב שגם נגיע לזה בסוף. צריך רק לשים לב שהיבואנים לא יהפכו בסוף ל'שודדים' ".
אז איך דואגים שהיבואנים לא לא יגזרו קופון גדול מדי על חשבוננו? בדו"ח הלמ"ס הוצג שרווחיהם זינקו ב230%, אולי שם הבעיה?
"צריך להסתכל על המטרה הסופית והיא להוזיל את המחירים לציבור. בשביל זה צריך לייצר תחרות או פיקוח מחירים".
פיקוח מחירים הוכיח את עצמו? בדיקות הראו שלפעמים פיקוח רק יצר מחיר גבוה ממה שהושג בתחרות.
"יש טענה כזו, ולכן אני לא מציע את זה כרגע. לייצר תחרות אפקטיבית זה הדבר שיוזיל את מוצרי המזון".
גם קפיטליסט טהור יסכים שיש לפרק מונופולים זה יוצר עיוות. אבל מה צריך לעשות?
"זה נורא קל. נתחיל מהיבואנים: מי שרוצה להיות יבואן, לא יכול להיות גם היצרן ברור הרי שלא תתחרה בעצמך. יש לייצר הגבלות על זה. במקביל יש לפרק את הקרטלים הגדולים של מועצות הייצור".
קביעת המחיר הסיטונאי בישראל הוא שערורייה גדולה.
לרוזנטל מפריעה העובדה כי ספקית מזון יכולה לקנות כמות אדירה של ירקות או פירות וכך לשלוט בהיצע שלהם, וכך היא גוזרת פערי תיווך 'לא סבירים' לדעתו. הממשלה דחתה השבוע את הצעת האופוזיציה להגביל את פערי התיווך, תוך טענה כי משרד החקלאות יקדם חוק דומה.
העמדות שלך שונות משל חבריך למפלגה, אתה צופה מאבק בהם בנושא?
"בהחלט. אני מכבד את מי שמגן על החקלאים, וגם אני מגן עליהם, הקונפליקט הוא מהי הדרך הנכונה. דרך אגב, שלא תטעה, לחקלאים יש לובי חזק גם בקואליציה.
רוזנטל התפרסם רבות במאבקו בתמלוגים על משאבי הטבע, בין היתר בסרטו "שיטת השקשוקה". מבחינתו, המאבק עוד רחוק להסתיים: "קודם כל, חשוב לומר שהמאבק שלי הוא לא בחברת כיל עצמה. חשוב לי שכל חברה מסחרית תרוויח היא יוצרת מקומות עבודה. אבל צריך לזכור, שכיל לא עושה את הכסף שלה מפטנט שיצרה, או מיזמות ותעשייה. כיל מרוויחה ממשאבי הטבע, והם המצאה של אלוהים, לא של עידן עופר. בכל העולם מקובל ונהוג לשלם לציבור תמלוגים באופן הגון. לא רק אני טענתי כך, גם הבוררות טענה- כי כיל לא שילמה מספיק תמלוגים למדינה".
מה עם החשש ש-כיל תפסיק להשקיע בישראל?
"אני טוען שהשינוי ברווחים של כיל יהיה שולי: ואת זה אפשר לראות בדו"חות של כיל. החברה הרוויחה בממוצע מיליארד דולר כל שנה מאז 2008. היא שילמה מיסים בגובה 250 מיליון דולר ועל כך אין עוררין. המלצות שישינסקי מעלות לכיל את המיסים בבערך 100-150 מיליון דולר, בהנחה שמחירי האשלג יישארו כמו שהם היום. אז במקום 750 מיליון רווח יהיה להם 600 מיליון. לכן, אלו טיעוני סרק לומר שהם לא ישקיעו בישראל בגלל זה או יפטרו לפי הטיעונים שלהם.
"ועדת שישינסקי החליטה לגבות מס כמו במדינות אחרות בעולם לא מדובר במס מוחלט מערך המשאב, אלא על הרווחים: אם כיל תרוויח הרבה, הציבור ירוויח הרבה. אם תרוויח מעט הציבור לא ירוויח כלום. זה מס יותר הגון ויותר דיפרנציאלי, מתחשב בהשקעות שלך ובמחירי המשאב שלך. בכל מקרה מתחשבים בעובדה שכיל מעסיקה עובדים בנגב. זה לא יפגע להם ברווחים".
יזמה מקורית של רוזנטל בנושא הייתה שקלול הערך הכלכלי של הנזקים הסביבתיים שכיל גרמה לציבור: "אם מתחשבים בהוצאות הפחת של כיל, הכרחי להכניס לחישוב גם את הנזק שנגרם לציבור: יצירת בולענים, הורדת מפלס ים המלח ועוד. החוק כבר עבר בקריאה ראשונה, צריך לחכות שיעבור בקריאה שניה ושלישית. הוא יחול רק מ-2017, בשל הסכמים המדינה עם כיל".
אילו קשיים אתה מסמן במאבק הזה?
"ועדת הארבעה היא תנסה להקל על כיל מבחינת ההגדרות השונות ל'מוצרי המשך' ופעולות חשבונאיות אחרות. אני חושב שאם הם יביאו לביטול החוק יהיה כאן זעם ציבורי מוצדק. המחאה הציבורית הביאה את שישינסקי 1 ו-2. אני חושב שהציבור, בעניין הזה, חושב שמשאב הטבע שייך לו, והוא צריך לקבל את חלקו בעניין. אפשר להתכווח על אחוזים, אבל לא על העקרון".
שאלה קצת אישית לסיום. בלי קשר להסכמה או חוסר הסכמה עם דרכך הכלכלית - איך התחושה, בתור איש שמאל כלכלי, לנסות להביא לפעולות שיטיבו עם הציבור ולזכות לקיטונות של בוז בטוקבקים?
"יש בישראל דיכוטומיה מוזרה, שבה מפלגת העבודה היא מפלגה שמייצגת סוציאל דמוקרטיה ונתמכת על ידי הבורגנות, ומפלגות הימין, שאמורות לייצג את הבורגנות נתמכות על ידי מעמדות אחרים. זה נובע בגלל הקונפליקט עם הפלסטינים, אין לזה קשה לכלכלה, ואנשים משלמים על זה מכיסם".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
28.אני לא אבלרק לא כי"ל 02/11/2015 15:00הגב לתגובה זו0 0אני לא אבל זוהי התגובה הראשונה בחיי שאני כותב נגד נתניהו. במידה ויהיו הקלות בהמלצות שישנסקי אני אישית גמרתי עם מר ביבי. זהו זה הקש. יש לזכור מדובר במיסוי על רווחי יתר. על הקצפת !!! אני מחסדיו של ביבי אולם במידה והוא יתן הקלה ויתרץ באיזה תירוץ שיבחר אני אעשה בסביבתי כל שניתן שיבחרו את ירבו. כי"ל = מניה גוססת = בינוניות שולטתסגור
-
27.עובדים על האזרח הקטןהתמונה האמיתית 01/11/2015 09:46הגב לתגובה זו0 0המדינה "מעבירה" את השליטה לטיקונים (כדי להטיב עם העם). הטיקונים זהו סוג של חזירים שמתחפשים לבני אדם, והם יודעים רק לאכול את כל האנשים סביבם, וזה הדבר הטוב היחידי שהם עושים למענם, במדינה ישנם אנשים "חשובים" שדואגים לעצמם לטווח ארוך - בשיטת "דאג לי ואני אדאג לך" - וכך יוצא שהנציג של האזרח - בכנסת, "נקנה ע"י הטיקון" - והוא זה שמספק לטיקון את "צינור" המזון - לאכול את האזרח הקטן... ואחר כך מספרים לאזרח "המטומטם" - שעושים הפרטה - על מנת להטיב איתך ... מה הם חושבים שכולם טיפשים ועיוורים ??? (בסוף אנו רואים את כל אלו שהצבנו למענם - נמצאים בכלא... כי השחיתות הורסת כל חלקה טובה על האדמה שהם דורכים... כמה פעמים אפשר לספר לאזרח "הקטן" שדורכים עליך - תגיד תודה ??? אני לא התכוונתי - אבל מה לעשות שיש הרבה אזרחים "קטנים" שאפשר לדרוך עליהם (אומר הטיקון - וחבר הכנסת שמייצג אותו).סגור
-
26.שישנסקי 1 לא קרה בגלל המחאה . אלא בגלל שטייניץשישנסקי 1 ו 2 01/11/2015 07:39הגב לתגובה זו0 0שהפר הסכמים ופגע במשקיעי הגז. מאז שישנסקי 1 לא קרה כלום טוב להפך . שישנסקי 2 נוצר בגלל לפיד כמובן בגלל המחאה החברתית אבל למען לפיד. כולם יודעים שהעובדים יפוטרו וזה מה שהם רוצים . המטרה העיקרית לפגוע בכיל על חשבון העובדים המשקיעים. לאן ילכו המפוטרים. שישנסקי 1 ו 2 הביאו לבריחת הון . במקרה הטוב לממשלה יהיה כסף לשלם קצבת הבטחת הכנסה למפוטרי הדרום. היא לא תפתח עוד מקומות עבודה חלופיים . שישנסקי יגרום להריסת הדרום. וזה מתאים לממשלה עובדה שהיא מבטלת הטבות מס כדי לתת למתנחלים. רוזנטל מדושן העונג יודע את זה ולא אכפת לו הסיסמאות הנבובות שלו יביאו לו עוד כמה שנים עבודה בכנסת . העובדים בכיל נוצלו ולקח להם זמן לקלוט שהם כלי משחק. וטוב תעשה כיל אם תברח מפה. רוזנטל באמת חושב שאם הם ירוויחו פחות הם ישקיעו פה ? את האמת הוא יודע העלייהום נגד כיל פופוליסטי . נשאלת השאלה מה יעשו בתום הזכיון לכיל ימכרו או ילאימו והתשובה ברורה.סגור
-
25.סליחה על הציניותרועי 01/11/2015 07:36הגב לתגובה זו0 0לא שמענו ממך מזמן רוזנטל. אחרי שסחפת את כולנו עם הסרט פותח העיניים "שיטת השקשוקה" והסברת לנו מה באמת קורה בכלכלה הישראלית, נהיית חבר כנסת ונעלמת. יכול להיות שהתעוררת עכשיו בעקבות הסרט "מגש הכסף", שהוא ממש סרט המשך לשיטת השקשוקה. אולי הרגשת שיש לפתע אנשים חדשים בקדמת הבמה שחושפים לציבור מה קורה באמת, במקומך. ובכן, מיקי, אם התעוררת, אני מקבל זאת בברכה ומקווה ומצפה שתהיה הנציג שלנו, הציבור, בכנסת. ברוך שובך.סגור
-
24.תדפקו אותם בכיס, אל תקנו.השקולה 01/11/2015 07:20הגב לתגובה זו1 0קנו ירקות ופרות מעט קטניות ודגנים ותבשלו בבית. אל תקנו בכלל את הדגים עם המים, את הבשר עם כל התוספות, את מעדני החלב מלאי הסוכר. שהם ישמינו והשיניים ירקבו להם.סגור
- טען עוד
-
23.זורק סיסמאותדלי גופמן 01/11/2015 07:13הגב לתגובה זו0 0חבר הכנסת הנכבד זורק סיסמאות. קראתי את הכתבה בעיון. חבר הכנסת לא נותן תשובה עם דרך איך לפרק את המונופולים. כולם יודעים שצריך לפרק מונופולים.סגור
-
22.מיקי - אתה טועה - ולמה ???אריק בר 01/11/2015 01:06הגב לתגובה זו1 0כי - הצרכן הישראלי הוא צרכן גרוע. הוא משלם כמה שמבקשים ממנו . הפתרון - צימצום בכמות הנרכשת , כשהמדובר במוצר הכרחי ודחיית סיפוקים כשהמדובר במוצר מותרות- עד שהמחיר יוזל . הגיע הזמן שהלקוח הישראלי יתבגר .סגור
-
נכון (ל"ת)ל. 01/11/2015 10:35הגב לתגובה זו0 0סגור
-
כמה נכון (ל"ת)אר 01/11/2015 10:06הגב לתגובה זו0 0סגור
-
21.העולם הוא כפר אחד גלובאלילפתוח שווקים 31/10/2015 23:01הגב לתגובה זו0 1לפתוח שווקים לתחרות , היום ראיתי בסופרמרקט הבדל מחירים מדהים : 400 גרם גבינת עמק של תנובה במחיר 22 ₪ וכמות זהה של גבינה זהה מיובאת מפולין 400 גרם גבינת "עלמה" במחיר 14.80 ₪ .למה הישראלי יקר יותר ?סגור
-
20.שלי מפרקת חב הגז ,שקשוקה המזון ,בוזי שותק (ל"ת)התנועה לפירוק ישראל 31/10/2015 21:43הגב לתגובה זו1 0סגור
-
19.הרס את גיל (ל"ת)פופוליסט זול 31/10/2015 18:04הגב לתגובה זו1 0סגור
-
18.יישר כוח. יושר בונה תמיכהמ 31/10/2015 17:15הגב לתגובה זו0 1דרך הישר אינה מאכזבת. בלי קשר לשיוך המפלגתיסגור
-
17.מה עם כיל הוא לא גמר לחסל אותה כבר מחפשנמאס 31/10/2015 17:09הגב לתגובה זו2 0עסק אחר להרוס? עדיף שישב בשקט לא מדובשו ולא מעוקצוסגור
-
16.ממה יפרנסו מאות אלפי פקידי מדינה (ל"ת)טמבל 31/10/2015 16:58הגב לתגובה זו0 1סגור
-
15.לפרק,לפרק,אבל בלי לנגוע בקיבוצים המיניפול האמיתי (ל"ת)אזרח ירושלים 31/10/2015 15:47הגב לתגובה זו1 1סגור
-
14.רונטל. אתה בושה לאינטליגנציהאיתן 30/10/2015 23:41הגב לתגובה זו0 0תפתח עם שלי מפלגה קומוניסטית. אתה עוכר ישראל. פופוליסט בגרוש.סגור
-
13.תראו מי מדבר ? (ל"ת)סתם קשקשן 30/10/2015 23:37הגב לתגובה זו0 0סגור
-
12.פופוחיסט זול : נפרק נפרק ואחר נאשים את ביביככה עושים קומוניסטים 30/10/2015 19:45הגב לתגובה זו5 3בהתחלה מפרקים מלאימים שוברים הורסים כשרין כלום מאישימים את מי שהיה לפניהםסגור
-
11.חלמאים. והבעיה היא שאף אחד לא מתעשת שם בצמרתמדינה של 30/10/2015 17:29הגב לתגובה זו4 0הכל מתנהל מעצמו עם תחרות ברעיונות אווילייםסגור
-
10.גם לליכוד וגם לעבודה נוח מאד המצב הקייםאילן 30/10/2015 15:56הגב לתגובה זו8 0השינוי יבוא אך ורק מלמטה ומהעם. זה יקרה בגל ההפגנות שיבוא על פי מודל ההפגנות של 2011 אבל בפעם הבאה זה ייגמר עם תוצאות מעשיות שרק הן יביאו לשינוי המיוחל.סגור
-
לא נשאר לנו הרבה לסבולואילנית 31/10/2015 17:11הגב לתגובה זו2 0יש לנו דם ברחובות, ברד, ומכת חושך, נשאר לנו עוד 7 מכות וביבי ילך לקריביים.סגור
-
9.לפרק דחווף את מכון התקנים לפני שיהיה מאוחר (ל"ת)שי 30/10/2015 15:04הגב לתגובה זו2 0סגור
-
8.אתה בושה למדינהרוזנטל 30/10/2015 14:09הגב לתגובה זו4 3קודם תטפל בבית מפלגת העבודה בשחיתות - אתה ושלי ושכמותך מתעלמים ממה שקורה בחברת החשמל, בנמלים, במקורות ובמיוחד בקק"ל. כך מה שקורה שם זה מבטן המפלגה שאותה אתה מייצג. אז אל תפנה אצבע כלפי משיהו אחר לפני שאתה מטפל בארבעת האצבעות שמופנות אליך.סגור
-
7.השכל הישר נמצא רק במחנה הציוני אצל יחימוביץ רוזנטלצדק אלוהי 30/10/2015 13:59הגב לתגובה זו4 10טרכטנברג סתיו ושמולי בגלל זה הם באופוזיציהסגור
-
6.ומה עם חברת החשמל, נמלים ושער ההסתדרויות המאורגן? (ל"ת)קוורק 30/10/2015 13:49הגב לתגובה זו4 0סגור
-
5.מדינת ישראל שופעת בעוד ועוד פופוליזים ורגולציה מוטרפתפעם ראשונה צודק האיש 30/10/2015 13:16הגב לתגובה זו7 1ישראל בדרך לאבדון כלכלי, וכנראה גם מדיני. הפופוליזים אוכל פה כל חלקה טובה (ראו למשל את הפופוליסטית החדשה ח"כ אורלי לוי עם הצעת החוק של 90% משכנתא) ממתי חברי כנסת מתערבים במתן משכנתא ? וכמובן שההתערבות היא בדיוק בכיוון ההפוך מהרצוי. במקום לאפשר בניית דירות, הרבה ועכשיו עוסקת כנסת ישראל והכחלוניזים בראשה בכל מיני פיתרונות קסם, כאילו הגלגל לא הומצא כבר, ורק כחלון ואורלי, ושלי יחימוביץ הגיעו אלינו להמציאו. ישראל הפכה להודו של הבירוקרטיה, בירוקרטיה מוגזמת, כמעט על גבול הטירוף. ראו למשל את הנזקים במילייארדים שגרם הקגולטור דיויד גילה, לטענת שטיימיץ הם כ- 10 מיליארדי ש"ח. מי יחזיר אותם לציבור? מי משלם עליהם. והנה עוד דבר "קטנטן" פרשת זאבי צרני ורכישת בזק. מיררו את חייהם של אנשי עסקים במשך שנים, השחירו אותם, ניהלו נגדם משפט המשך שנים ארוכות. מעבר לסבל הנוראי של המשפחות ושל עסקיהם, מי שילם עבור זה? הרי זה עלה עשרות מיליונים? ברור שמי שעמד מאחורי זה אלו רגולטורים מוטרפים עם משטרה נמהרת ופרקליטות שידה קלה על ההדק. במקום להתעסק בלעצור את הגז ובפופוליזים יטיב רוזנטל אם יביא לעצירת הקגולציה המוטרפתסגור
-
4.עדיין לא גמרת להרוס את כיל. נטשת באמצע המערכהחכה 30/10/2015 12:59הגב לתגובה זו2 0קודם תחסל את כיל ואחכ תעבור למזון.סגור
-
3.רוזנטלאורי 30/10/2015 12:29הגב לתגובה זו4 1כתבה מענינת מאדסגור
-
2.רוזנטל אינו מבין את הבעיה היסודיתאבי 30/10/2015 12:05הגב לתגובה זו7 0הבעיה היסודית אינה מחיר מצרך זה או אחר. הבעיה היסודית היא השיטה שלפיה הלמ"ס מחשב את מדד המחירים לצרכן. כולם חשים שהמחירים במשק עולים ועולים בשעה שהלמ"ס מפרסם מדדים אפסיים או שליליים. כתוצאה מכך המשכורות של הציבור אינן מעודכנות והתוצאה היא שמיום ליום קשה יותר לחיות במדינה. אין פלא שחברי הכנסת לא ערים לבעיה הזו מאחר ושכרם צמוד לשכר הממוצע במשק שעולה באופן קבוע כתוצאה מעליה מתמדת בשכר הבכירים. הגיע הזמן להצמיד את שכר חברי הכנסת למדד המחירים לצרכן ואולי אז תיפתר בעיית יוקר המחייה בארץ.סגור
-
1.רוזנטל קשקשן בלי כיסויודד 30/10/2015 11:59הגב לתגובה זו8 0אולי תתרום את תוספת השכר שלך למסכנים ותשמש קצת דוגמאסגור
-
ולא דבורי סרקהאזרח הרוצה מעשים 30/10/2015 16:00הגב לתגובה זו6 0לשבת בכנסת עם משכורת של 45 א שח לחןדש רכב תנאים מפליגים פנסיה3 עוזרים פרלמנטריים קשרים ועוד ויאני לעבוד 6 חודשים בשנה זה נהדר.אז מספיק עם ראיונות וקדימה למעשים.סגור