לא לעבוד בימי ראשון? זה המספר שחושף את הנזק למשק

נשיא התאחדות התעשיינים: "ההצעה מנותקת לחלוטין מהמצב של המשק הישראלי ותביא לפיטורי עובדים"
 | 
telegram
(2)

היוזמה להקטנת מספר ימי העבודה בשבוע קורמת עור וגידים, כשלאחר שנים בהן 'שיחקה' המדינה עם הרעיון להוספת יום שבתון נוסף בשבוע - הפעם נראה כי הדבר בעל סבירות גדולה לצאת אל הפועל. על רקע זה, ובאופן חריג, כלל ארגוני המעסיקים קוראים לדחייה מוחלטת של היוזמה, בטענה כי הדבר יביא לפגיעה חמורה במשק הישראלי:

נשיאות הארגונים העסקיים, התאחדות התעשיינים, איגוד לשכות המסחר, להב, איגוד התעשייה הקיבוצית, התאחדות האיכרים והחקלאים, התאחדות המלאכה והתעשייה ועוד- פנו הבוקר (ה') לועדת שרים לחקיקה בכנסת וקראו לשרים חברי הועדה לדחות באופן מוחלט את היוזמות לקיצור שבוע העבודה בישראל שאמורות לעלות לדיון בוועדה ביום א' הקרוב, כולל הצעת החוק של ח"כ אלי כהן (כולנו), להוסיף 6 ימי שבתון בשנה.

מבדיקה כלכלית שערכה התאחדות התעשיינים, עולה כי במידה והצעת החוק תיושם במלואה (6 ימי שבתון), היא תוביל לנזק כלכלי עצום למשק הישראלי, בהיקף של 8 מיליארד שקלים נטו בשנה (זאת, בניכוי התועלת הכלכלית כתוצאה מיישום החוק- שעומדת על 2.5 מיליארד שקלים).

כותרת ראשית

- כל הכותרות

נשיא התאחדות התעשיינים ויו"ר נשיאות הארגונים העסקיים, שרגא ברוש, כתב במכתבו לחברי ועדת שרים לחקיקה כי "יש לדחות כליל את הצעת החוק. המעסיקים והתעשיינים ביניהם הגיעו לקצה היכולת להכיל עליות העסקה נוספות ולכן הצעת חוק זו מנותקת לחלוטין מהמצב של המשק הישראלי.  תמיכה בהצעה זו תוביל לפגיעה אנושה ביכולת של המגזר העסקי לייצר מקומות תעסוקה, פגיעה בשכר במשק, פיטורי עובדים וכן לעליית מחירי המוצרים המיוצרים בישראל. זאת בייחוד על רקע ההאטה הכלכלית המשמעותית בה מצוי המשק הישראלי ומיקומו הנמוך של המשק הישראלי במדד עשיית העסקים העולמי".

מסקר שערכה המחלקה הכלכלית של התאחדות המלאכה והתעשיה בקרב כמאה בעלי מפעלים קטנים ובינוניים עולה כי כ-90% מבעלי העסקים מתנגדים נחרצות לחקיקה שתקבע יום ראשון שבתון אחת לחודש וכ-86% מכלל הנשאלים טוענים כי המהלך יביא לירידה בתפוקת המפעל שלהם. רק 4% העריכו כי למהלך לא תהיה השפעה על התפוקה
.
עוד נמצא כי כ-70% מבעלי המפעלים הקטנים סבורים כי תוספת שעות העבודה בשאר ימי השבוע לא תכסה על ביטולו המלא של יום ראשון אחד בחודש, ולמעלה 70% השיבו כי העסק שלהם לא יפיק תועלת מהתאמת ימי השבתון לעולם המערבי.

לדברי עורך הסקר, הכלכלן הראשי של ההתאחדות ברוך שניר, עבור המפעלים הקטנים (עד 50 עובדים) המהווים כ-90% מהתעשיה בישראל מדובר  באובדן שנתי של  2.27 מליון שעות  עבודה, המשקף קיטון של  1.18%  במספר שעות העבודה השנתיות ובנזק של מאות מליוני שקלים בשנה מבחינת הפדיון. שניר מוסיף כי תוספת שעות עבודה באמצע השבוע לא יהיה יעיל בשל התפוקה הנמוכה יותר בסופו של יום העבודה, וכי גם עבודה בימי שישי אינה יעילה מאחר ומדובר ביום קצר בו התפוקה שקולה ל-25% בלבד מהתפוקה ביום רגיל. "רובם המכריע של המפעלים הקטנים אינם עובדים כיום כלל בימי שישי והפעלת המכונות וכיולן ליום עבודה קצר הינו בזבוז שיביא לשחיקה של בין 1%-2% ברווחיות של העסקים היצרניים הקטנים, שגם כך סובלים ממתח רווחים נמוך יחסית לתעשיות הגדולות", אומר שניר.

מנכ"ל התאחדות בעלי המלאכה והתעשייה, ניר קליגר, הוסיף כי "מניתוח כלכלי עולה שהנזק למגזר העסקים הקטנים כתוצאה מקביעת יום ראשון כיום חופשי, במונחי אובדן פדיון נאמד ב- 609.1 מליון שקל. כמו כן המעבר  לקביעת יום ראשון כיום  חופשי במקום יום שישי  יגרום בהכרח לעלייה בעלויות הייצור עקב הקטנת זמן העבודה והפגיעה בפריון העבודה , והעלייה בהוצאות השכר ליחידת  ייצור. כתוצאה מכך צפויה להיגרם שחיקה  ברווחיות העסקים היצרניים הקטנים בשיעור של 1.1% -1.8%".

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    ושוב החזירות
    רוטם 26/05/2016 23:42
    הגב לתגובה זו
    0 0
    כמובן התעשיינים ובעלי עסקים מתנגדים כי הם רוצים עבדים כל השבוע גם אם העובד לא עושה כלום העיקר שהוא נמצא וככה הם נהנים .אז שיחליטו על יום ראשון חופשי או לרדת ל- 7שעות עבודה ביום ומעבר לזה ייחשב שעות נוספות
    סגור
  • 1.
    קלאם פאאדי. ההפך . זה יתרום לעובד וזה יחזור חזרה למשק! (ל"ת)
    פועל 26/05/2016 16:54
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות