לא מצליחים לגמור את החודש? כך תצאו מהמינוס

מערכת Bizportal |

על פי סקר שנערך לאחרונה, הסתבר ש-34% מהישראלים נמצאים במינוס או בגרעון שלילי שוטף. כלומר, סך ההוצאות של אותם ישראלים גבוה מסך ההכנסות שלהם. על פי אותו סקר, מסתבר כי רבים מהישראלים הנמצאים במינוס רואים עצמם כבעלי הכנסה מעל הממוצע במשק ובכל זאת לא מצליחים "לגמור את החודש".

מחקרים שנעשו במשך השנים לגבי משפחות, שחיות באופן קבוע במינוס, גילה כי הגרעון הכספי רק הולך ומחמיר עם הגיל. כלומר ככל שמתבגרים והמשפחה גדלה גדל גם הגרעון בהתאמה.

מה הסיבה למינוס?

לארי בירד, אחד הכדורסלנים הגדולים בהיסטוריה, ענה פעם בתשובה לשאלה מדוע הסלטיקס הפסידו לניקס: "כי קלענו פחות נקודות מהם!". על אותו משקל ניתן לומר, ספק בצחוק – ספק ברצינות, כי הסיבה העיקרית למינוס היא היקף ההוצאות החודשי, שעולה על היקף ההכנסות החודשי. 

העניין הוא, שרוב הישראלים אינם יודעים מה הסיבה העיקרית למינוס. הם זוכרים שאי פעם בעבר הם חצו לראשונה את "קו המים" ומעודף בחשבון עברו למינוס. בתחילה הם סברו שמדובר בדבר זמני, שילך וייסגר מהר אך עם הזמן הם גילו, שלא משנה מה יעשו המינוס יישאר ואף יגדל עם הזמן. איך שלא נסובב את זה, ברור שהסיבה העיקרית לכך שרבים ממשקי הבית נמצאים במינוס תמידי היא רמת ההוצאות שגדולה על רמת ההכנסות.

כיצד מקטינים את ההוצאות?

רוב האנשים שאני פוגש ומספרים לי על הרצון שלהם לצאת מהמינוס, מספרים לי על המאמץ שלהם להקטין את ההוצאות. מבחינתם המשוואה ברורה, אם הם חיים בגרעון הדרך לצאת מאותו גרעון היא להקטין את ההוצאות. הם מספרים לי על מבצעי מכירות מיוחדים בהם הם משתתפים (שבסופו של דבר מגדיל להם את ההוצאה), על קניות בגדים בסוף העונה (למעט מקרים, שבהם אין ברירה), על זה שהם נוסעים 40 ק"מ לערוך קניות בסופר זול יותר (שאף אחד לא באמת יודע היכן הסופר הכי זול אבל הדלק לסופר הרחוק – יקר).

בשורה התחתונה, למרות כל המאמץ שהם משקיעים בהקטנת סעיף ההוצאות, מדי סוף חודש הם מביטים בחשבון הבנק ושוב לא מאמינים – סעיף ההוצאות לא רק שלא ירד, לפעמים הוא גם עלה.

אז איך בכל זאת יוצאים מהמינוס?

אם הסיבה למינוס היא עודף ההוצאות לעומת ההכנסות והגענו למסקנה, שאת סעיף ההוצאות כמעט לא ניתן לשנות ולהקטין, הרי שנותרנו עם סעיף ההכנסות. על מנת לצאת מהמינוס התמידי שלנו יש להגדיל את סעיף ההכנסות שלנו.

קיראו עוד ב"בארץ"

לכאורה נשמע לא מסובך, מה הדבר הראשון שחשבתם עליו כשקראתם על הגדלת סעיף ההכנסות? הבוס שלכם! זה שממנו אתם אמורים לבקש הגדלה בשכר? זה שבפעם הקודמת שביקשתם סיפר לכם על המצוקה הכלכלית בה נמצאת החברה בה אתם עובדים? נשמע מפחיד ובלתי אפשרי לבקש ממנו העלאה נוספת. אז מה בכל זאת ניתן לעשות?

הדרך להגדיל את ההכנסות

מה הם מקורות ההכנסה שלכם? אם אתם צעירים וטרם הספקתם לצבור נכסים מניבים (כגון דירות המייצרות הכנסה משכ"ד וכו') אני מניח שמקור ההכנסה העיקרי ואולי היחיד הוא שכר העבודה שלכם. טוב, לגבי שכר העבודה סיכמנו שהוא קשיח, אז מה עושים?

הטענה שלי היא, שכל אחד מאתנו מסוגל וגם חייב לייצר לעצמו הכנסה נוספת. אני מכיר אנשים שעובדים בשתיים ואפילו בשלוש משרות שונות מדי יום. הם עובדים קרוב ל 18 שעות ביממה אבל לא על זה אני מדבר.

יצירת הכנסה ממסחר במניות

הדרך להגדיל את ההכנסה במינימום השקעה של שעות עבודה ביום נמצאת בבורסה. כל אחד מאתנו צריך למצוא את הזמן הדרוש (כחצי שעה בערב) על מנת לייצר את אותה הכנסה חסרה. אני מדבר על הכנסה שיטתית – מדי חודש בחודשו. על הכנסה של בין מאות לאלפי דולרים בודדים מידי חודש. לא משהו שיהפוך אתכם לעשירים אבל משהו שבהחלט עשוי להפוך את תזרים המזומנים שלכם לחיובי. סוחרי המניות, שעוסקים בזה בתור תחביב שנועד לייצר הכנסה נוספת, מפתחים גם אהבה למקצוע וחלקם אף הופך זאת למקצוע הראשי ואולי עם הזמן למקצוע היחיד שלהם.

מהו התהליך?

התהליך לא מסובך ועשוי להתאים לכל אחד. בתור התחלה אדגיש, כי אין צורך בידע מוקדם! המטרה שלנו צריכה להיות יצירת הכנסה שיטתית. כיצד עושים זאת נכון?

אם קונים מניה בנושא שוק ההון בשער מסוים ומוכרים אותה לאחר מכן, בשער גבוה יותר, נוצר לנו כמובן רווח. אבל איך מייצרים רווח שיטתי לאורך זמן? הרי בחלק מהעסקאות אנחנו מפסידים. כאן נכנסת המילה "תוחלת" לעניינים. על מנת לייצר תוחלת חיובית לאורך זמן, יש צורך בשני תנאים מאד ברורים:

  1. הראשון הוא לדאוג שרוב העסקאות יהיו רווחיות.
  2. השני הוא לדאוג שבעסקאות הרווחיות, נרוויח יותר מאשר ההפסד בעסקאות השליליות.
אם שני התנאים מתקיימים נוצרת תוחלת חיובית. תוחלת חיובית מתורגמת להכנסה שיטתית. אם נקפיד לסחור מידי חודש ולייצר תוחלת חיובית, נוכל לייצר לעצמנו הכנסה שיטתית.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה