"קיצור שבוע העבודה זה צעד פופוליסטי, עוד נשלם עליו ביוקר"

לאחר אישור יוזמת סוף שבוע ארוך, שבוע העבודה במשק הישראלי יקוצר בשעה; לשכת יועצי המס - "הסכם שמיטיב רק עם התעשיינים"
מורן ישעיהו | (6)

בעקבות הודעתו של שר העבודה והרווחה חיים כץ על כוונתו לחתום על צו הרחבה לקיצור שבוע העבודה לכלל המשק, לשכת יועצי המס והתאגדות העסקים הקטנים הודיעו היום (א') כי יפנו לבג"צ בעניין.

כזכור, יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן ויו"ר התאחדות התעשיינים שרגא ברוש, חתמו על הסכם לפיו משך שבוע העבודה בישראל יקוצר בשעה ויעמוד על 42 שעות. המהלך צפוי להיכנס לתוקף בספטמבר 2017 ומצטרף ליוזמת סוף שבוע ארוך של שר הכלכלה אלי כהן שיוחל 6 פעמים בשנה. "מדובר בתחילתו של מהלך, ויש להמשיך ולקצר את שבוע העבודה בישראל", אמר השר כץ.  

נשיא לשכת יועצי המס, יוע"מ ירון גינדי טוען כי "משמעות החתימה של השר על צו הרחבה היא הגדלת עלויות השכר לעסקים הקטנים והבינוניים ב-2.5% לפחות, לרבות הגדלה רטרו של יתרות ימי החופשה. שוב אנו עדים לתופעה שבה חדשות לבקרים מושתים על המגזר העסקי תוספת של עלויות שכר ורגולציה, ואני שואל - עד מתי? עד היום שבו נהייה כולנו שכירים? עד היום שבו לא יהיה כדאי כאן לחלוטין להיות עצמאי - ליזום, לחדש, לשנות ולקחת סיכונים לרווחת כלכלת ישראל וכקטר המוביל שלה? הייתכן כי שינוי מהותי במבנה ההעסקה ועלויות השכר במשק, ייחתם בין שני גופים סקטוריאליים, ההסתדרות והתאחדות התעשיינים, שמבין כל המעסיקים רק היא מרוויחה מההסכם? האם זה ראוי כי במדינה דמוקרטית תתקבל החלטה כה דרמטית מבלי לקיים הליך חקיקה מלא בכנסת?".

יו"ר התאגדות העסקים הקטנים, דקלה אבוטבול: "אינטרסים אישיים שוב שמים את המגזר העסקי הגדול ביותר בישראל- העסקים אשר מוגדרים ״עסקים קטנים״ לשאת בעול. לא ייתכן שללא שום סמכות יאשר 'להב' - אשר אמון על שמירת האינטרס של העסקים הקטנים, ארגוני התעשיינים אשר ברור לכל כי ייתרמו משמעותית ממהלך מסוג זה וכמובן הסתדרות העובדים, מהלך שיוביל לייקור של מאות אלפי שקלים בשנה. ללא שום ניתוח משמעויות או ייצוג הולם כופים גזר דין מוות על העסקים הקטנים בישראל, 90% מהמגזר העסקי אמונים על ייצור של מעל 2 מיליון משרות בכל שנה. את אלה הפכו ללא שום כר הגנה למממני הכותרות המרכזיים בישראל. התאגדות העסקים אשר חברים בה מעל 40,000 עסקים, שמאסו בשחיתות נאלצים במקום לנהל את עסקיהם להוציא מכיסם כספים כדי לממן בג"צים. אין לזה אח ורע בעולם המתקדם. לא בכדי דורגה ישראל במקום ה-69 ביכולת לעשות בה עסקים."

תגובות לכתבה(6):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 6.
    דוד 17/07/2017 12:20
    הגב לתגובה זו
    בניגוד למה שאומר יועץ המס, אין בצו הגדלה רטרו של יתרות ימי החופשה.
  • 5.
    נמאס לי 17/07/2017 08:52
    הגב לתגובה זו
    פגיעה בעסקים הקטנים = צמצום התחרות במשק = כולנו נשלם יותר על מוצרים ושרותים.
  • 4.
    ששכרם בד"כ נמוך יקופחו לכאורה. (ל"ת)
    העובדים השעתיים 16/07/2017 15:53
    הגב לתגובה זו
  • 3.
    מדינת עבדים (ל"ת)
    רון 16/07/2017 15:48
    הגב לתגובה זו
  • 2.
    א.ש 16/07/2017 15:41
    הגב לתגובה זו
    בכל העולם הגיעו למסקנה שכדי לחיות טוב צריך לעבוד והרבה. רק בישראל חושבים שה"מן" ןהכסף באים מהשמיים, (או לחילופין בעזרת השם)
  • 1.
    תעשיין מהצפון 16/07/2017 13:03
    הגב לתגובה זו
    פופוליזם זול. כמה אפשר לממן ? לא מפטשרים לעובדים להתפרנס ולתעשיינים להתקיים. שרים מושחתים במדינת הגזל והרוע הממשלה שחיה ממיסיי התעשייה ותוקעת לה סכין בגב.