אשליה אופטית - מיתוס הדיאטה הותיק מתנפץ
מחקר חדש קורא תיגר על צורת ההגשה של המסעדות בעשור האחרון: "גודל הצלחת לא באמת משנה כמו שאנחנו חושבים"
הגשת אוכל בצלחת קטנה יותר כדי לאכול פחות הוא טריק שלא בהכרח עובד, כך לפי מחקר חדש של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב. המחקר מצא שכשאנשים רעבים, הם נוטים לזהות את גודל המנה שלהם בצורה מדויקת יותר, ומושפעים פחות מהדרך בה היא מוגשת.
על פי המחקר, מדובר באשליה אופטית המבוססת על תפיסת גודל יחסי. "גודל הצלחת לא באמת משנה כמו שאנחנו חושבים", אומר פרופ' צבי גנאל, ראש המעבדה לתפישה חזותית ופעולה במחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטת בן-גוריון. "אם אתה רעב ולא אכלת, ומנסה להקטין את המנה, האוכל יראה לך דומה גם אם הוא גודש את כל כולה של צלחת קטנה או לחלופין אם הוא מונח במרכז צלחת גדולה יותר ומוקף בטבעת ריקה".
המחקר גילה שאנשים שלא אכלו במשך שלוש שעות לפחות, נטו לזהות בצורה מדויקת יותר את גודלן המדויק של פיצות המונחות על מגש גדול יותר או קטן יותר, מאשר אנשים שאכלו לאחרונה. מכאן שרעב מעורר אנשים לתפוס אוכל בדרך עיבוד אנליטית יותר, שלא מושפעת בקלות מאשליות תפיסתיות ומתעתועי ראייה.
"בעשור האחרון, מסעדות ועסקי מזון אחרים עושים יותר ויותר שימוש בצלחות וכלי הגשה קטנים כדי להתאים את עצמם לתפיסה הרווחת לפיה השימוש בהם יפחית גם את צריכת המזון", אומר פרופ' גנאל. "מחקר זה קורא תיגר על הרעיון הזה. כאשר אנשים רעבים, במיוחד בזמן דיאטה, הם נוטים פחות ללכת שולל אחר גודל הצלחת. כמו כן, יתכן כי הם אמנם אוכלים פחות עכשיו, אך יאכלו אחר כך- ויותר".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה