סטודנטיות לרפואה משלימה רון חושקובר
צילום: שאטרסטוק

לימודי רפואה משלימה: אפשרויות תעסוקה לבוגרי לימודי רפואה הוליסטית

מה משותף לחיילים משוחררים, לצעירים ששבים מטיול סביב העולם אחרי הצבא ולבני שלושים פלוס? – רבים מהם מחפשים קריירה מתאימה, שתאפשר להם לממש את עצמם. לימודי רפואה משלימה הנם הזדמנות יוצאת מן הכלל לרכוש מקצוע נדרש, שמהווה פתח למימוש עצמי משמעותי, הכורך עזרה לזולת עם דרך חיים בריאה יותר, מבחינה פיזית ונפשית כאחד.   הודות לעלייה המתמדת בביקוש לטיפולי הרפואה המשלימה השונים, פועלות כיום בארץ מעל ל- 12 מכללות המכשירות מטפלים מקצועיים במגוון רחב של תחומי טיפול משלימים. הכל אודות אפשרויות התעסוקה בתחומי הרפואה ההוליסטית – במאמר שלפניכם.   תחום הרפואה המשלימה בישראל – נתונים בסיסיים   על מנת לנסות ולקבל תמונת מצב של לימודי הרפואה המשלימה בישראל ושל אפשרויות התעסוקה וההשמה לבוגרי המקצועות השונים, פנינו לגילאת לביא ארבל, מייסדת ומנהלת מקצועית של מכללת כרכור, שלשאלתנו הראשונה מציינת כי במכללה לומדים כיום כ-800 סטודנטים בשנה, במקצועות הטיפול השונים.

״מדובר בתחום, שמאגד בתוכו מקצועות טיפול רבים ושונים״, מסבירה גילאת ומדגימה: ״אנחנו מדברים על מגוון רחב של תחומים: מהפסיכותרפיה הגופנית ההוליסטית, המתמקדת בנפש ובהתבטאויותיה הגופניות וההילינג בעל האוריינטציה הנפשית-רוחנית, עבור בנטורופתיה, שמציבה במרכז את הטיפול באמצעות תזונה, תוספי תזונה וצמחי מרפא, השיאצו והעיסוי הרפואי ההוליסטי וכל שאר מקצועות המגע, וכלה במטפלים אלטרנטיביים המתמחים בטיפול בהפרעות קשב וריכוז באמצעות קינסיולוגיה התפתחותית חינוכית ודמיון מודרך".   מידת הביקוש ללימודי רפואה משלימה בארץ   כשגילאת  נשאלת האם היא יכולה לאמוד עד כמה תחום הרפואה המשלימה מבוקש כיום, היא מסבירה שהביקוש נמצא כל הזמן בעלייה, ומוסיפה כי עובדה זו מתבטאת גם בכך שמספר הסטודנטים במכללה עולה משנה לשנה.

בנוסף, העובדה שמספר תכניות הלימוד במכללה גדל תמידית, ומתפרש על פני עוד ועוד תחומים ושיטות טיפול, מעידה אף היא על עלייתם וצמיחתם המרשימה של תחום הרפואה המשלימה ושל מכללת כרכור גם יחד.

למעשה, מוסיפה גילאת בעיניים בורקות, ההתעניינות מצד הסטודנטים והמטופלים היא זו שמאתגרת אותנו להתפתח מבחינה מקצועית, ולפתח עוד תכניות לימוד מקצועיות ומקיפות.

כך, לפני 15 שנה היו כ-5 תכניות לימודים מובילות, ואילו היום יש לא פחות מ-30 תכניות המוצעות בתחום הכשרת מטפלים בעולם ההוליסטי.   אפשרויות התעסוקה למטפלים בוגרי תכניות הלימוד השונות ברפואה משלימה   אנחנו שואלים את גילאת האם קיימים במכללת כרכור נתונים אודות מצב התעסוקה של בוגרי תכניות הלימוד השונות של ברפואה המשלימה.

״בוודאי״, עונה גילאת ומפרטת: ״ממעקב אחרי הצלחת הבוגרים שלנו, אנחנו יודעים לספר שלרשותם עומדות אפשרות השתלבות במגוון ערוצים, כמו קליניקות פרטיות, מרפאות הרפואה המשלימה של קופות החולים השונות, מרפאות החוץ של בתי חולים מובילים, עבודה כשכירים בקליניקות פרטיות (דוגמת רשת רפאל), כיועצים נטורופתיים בבתי טבע וכמטפלים בעיסוי ובמגע בבתי ספא״.   וזה עוד לא הכל, ישנם בוגרים שמוצאים עבודה במסגרות נוספות: במערך החינוך דרך עמותות כגון 'קרן קרב' ודומיה, במוסדות רפואיים שמנוהלים לא רק על ידי משרד הבריאות, אלא גם בשיתוף עמותות פרטיות, כמו כפר איזון למשל, במסגרת עבודה מול אסירים בשב"ס, בהכשרת מורים בבתי ספר טיפוליים, והיד עוד נטויה.   מהם בעצם לימודי רפואה משלימה?   אחרי שקיבלנו מספר נותנים בסיסיים אודות הביקוש לרפואה משלימה ואפשרויות התעסוקה לבוגרי התחום, אנחנו שואלים את גילאת אם היא יכולה להסביר לנו בתמצות למה בעצם מתכוונים בכלל כשאומרים 'לימודי רפואה משלימה'.

״כיום״, מסבירה גילאת, ״מתייחסים לתחום שבעבר כונה 'רפואה אלטרנטיבית' כאל 'רפואה משלימה', כי מבינים שלא מדובר בשיטות טיפול שאמורות לעמוד כאלטרנטיבה לרפואה הקונבנציונאלית, אלא בטיפולים שמשלימים אותה. מכאן נובע גם המונח המקובל מאוד כיום בקרב מטפלים ורופאים גם יחד, 'רפואה אינטגרטיבית', שמאפשרת אינטגרציה ושיתוף פעולה הדדי ומפרה בין כלי האבחון והטיפול המשלימים לבין הפרקטיקה הנהוגה ברפואה הקונבנציונאלית״.

קיראו עוד ב"בארץ"

  הרפואה המשלימה היא הוליסטית   מדבריה של גילאת אנחנו למדים שהרפואה המשלימה היא גם הוליסטית, מהמילה whole באנגלית, שפירושה כולל או שלם, והכוונה לראייתו של האדם כמכלול שלם של גוף, נפש ורוח, תפישה אשר משותפת לתחומי הטיפול השונים.

ההתחקות אחר הקשרים בין הגוף, הנפש והרוח, לטובת ריפוי מחלות, כאבים ומצבים רפואיים שונים כמו גם לצרכי מניעתם ושיפור מצב הבריאות הכולל של המטופלים, מושגים באמצעות כלי אבחון בדוקים ושיטות טיפול שונות.

גילאת מסבירה שכלים אבחוניים וטיפוליים אלו נשענים הן על הרפואה המערבית וממצאיה המדעיים, והן על תרבויות ריפוי מסורתיות, ממדינות המזרח (כמו הרפואה הסינית שמקורה בסין, כמובן, השיאצו שמגיע מיפן והאיורוודה שבאה אלינו מהודו) וממדינות אחרות (לדוגמא ההומיאופתיה שהתפתחה בגרמניה בשלהי המאה ה-18).

כיום, המודעות לתרומתה של הרפואה המשלימה וכליה הטיפוליים נמצאת בעלייה משמעותית, מציינת גילאת, וזאת הודות למחקרים מדעיים רבים שהוכיחו את יעילותם, לצד התרבות עדויותיהם של מטופלים מרוצים, שהצליחו להשתחרר מכאבים וממחלות שונות, ולשפר את איכות חייהם.   מהם סוגי המקצועות הנרכשים במכללה והיכן ניתן להשתלב מבחינה תעסוקתית בכל אחד מהם לאחר סיום הלימודים?   השיחה שלנו עם גילאת נהיית מרתקת כשאנחנו מגיעים ללב העניין: סוגי המקצועות ושיטות הטיפול הנרכשות במכללת כרכור, ואפשרויות ההשתלבות מבחינת עבודה ותעסוקה, לשכירים ולעצמאיים:   1. פסיכותרפיה: לימודי תעודה בפסיכותרפיה גופנית הוליסטית. במכללת כרכור, הם מהווים את תכנית הדגל של המכללה. תכנית הלימודים משקפת את הגישה החדשה הרווחת כיום במדינות העולם המערבי, ומציעה מודל טיפולי הנשען על שילוב בין תהליכים וורבאליים של שיחה והקשבה, לבין מגע ונשימה, תנועה ויצירה, התבוננות ממוקדת וזרימה, עבודה אנרגטית ועבודת גוף, תהליך רגשי והתפתחות אישית.

האמונה העומדת בבסיס לימודי הפסיכותרפיה במכללת כרכור היא שכל תפיסתנו את הנפש צריכה להתרחב: הרעיון לפיו הנפש מוגבלת למוח או לשכל עבר מן העולם, וכיום אנו מבינים כי היא קיימת ונוכחת בכל תא בגופנו, כלומר הגוף כולו מרגיש ומבטא רגש. ניתן לומר שבגוף שלנו זורם נהר של מידע ואנרגיה, שמאפשר לכל חלקיו ואיבריו לקיים תקשורת דינאמית עם כל החלקים האחרים.

לימודי הפסיכותרפיה הגופנית-הוליסטית במכללת כרכור, נבנו על יסודות עמוקים אלו, ומאפשרים למידה וחוויה עמוקות של כל אחד מהיסודות המרכיבים את התפישה הזו, לרבות יישומיה הקליניים. התכנית מתאימה למי שמזדהה עם מטרותיה, ומזמינה את הסטודנטים והמטפלים לעתיד להצטרף לדרך מרתקת ומרגשת של הגשמה וריפוי, תוך הענקת הזדמנות לבטא ולממש את הידע והתובנות הנרכשים במסגרת התהליכים המשמעותיים, בתוך החיים באופן העמוק והמלא ביותר.

התכנית ללימודי פסיכותרפיה גופנית-הוליסטית במכללת כרכור מוכרת על ידי האיגוד האירופאי לפסיכותרפיה גופנית – EABP.   השתלבות תעסוקתית: קליניקות פרטיות, מוסדות שעובדים עם משרד הבריאות בשילוב עמותות פרטיות.

2. נטורופתיה: לימודי נטורופתיה במכללת כרכור מאפשרים בנייה של עתיד מקצועי ויתרה מכך, את הזכות לעסוק במקצוע בו הקבלה היא בעצם הנתינה. הטיפול הנטורופתי כולל מגוון שיטות אלטרנטיביות לאבחון ולטיפול, לרבות ידע נרחב ומעמיק בתזונה, תוספים תזונתיים, צמחי מרפא, אבחון אירידיולוגי (על פי התבוננות בקשתית העין), טיפול בפרחי באך, ארומתרפיה ועוד.  

הכשרתו של הנטורופת כמטפל רב תחומי ברפואה הטבעית, מאפשרת לו לאבחן את המטופל ולהתאים לו תכנית טיפולית מקיפה בהתאמה אישית. נקודת המוצא היא שהגוף מסוגל לרפא את עצמו, ויש רק לעודד את המנגנונים הטבעיים שלו לפעול לטובת איזון וריפוי.

ראוי לציין שתכנית הלימודים במכללת כרכור שמה דגש רב על הצד ההוליסטי, וזאת תוך התייחסות ומתן ידע נרחב גם בתחום הרפואה המערבית.

התכנית נבנתה על ידי אנשי מקצוע ותיקים ומנוסים המגיעים מתחומי הנטורופתיה, הפסיכולוגיה והרפואה, ומקנה הכשרה מקיפה הכוללת שיטות טיפול וריפוי שונות, שנשענות כולן על תפיסת עולם ועקרונות הוליסטיים, אשר מעניקים לכל מטפל בנטורופתיה את עוצמתו ויחודו.

השתלבות תעסוקתית: קליניקות פרטיות, קופות החולים, בתי טבע ובתי ספא.

3. הכשרת מטפלים המתמחים בטיפול בהפרעת קשב וריכוז ובאסטרטגיות למידה: המסלול הדו-שנתי להכשרת מטפלים המתמחים בטיפול בהפרעת קשב וריכוז ובאסטרטגיות למידה, מאפשר לבוגריו להיות הראשונים שישתלבו ויוכרו בתחום זה, במסגרת הרפואה הטבעית ורפואת הגוף-נפש בארץ.

תכנית הלימודים כוללת הכשרת מאמנים בכירים לטיפול בהפרעת קשב וריכוז ADHD, לימודי קינסיולוגיה התפתחותית וחינוכית, מגוון קורסים לבחירה בתחום הגוף-נפש, וקורס יחסי מטפל-מטופל.

במהלך הלימודים חווים הסטודנטים אתגר אקדמי אינטלקטואלי במקביל למסע מרגש של התפתחות אישית והכשרה מקצועית, מקיפה וייחודית.

התכנית נבנתה על ידי מכללת כרכור בשיתוף אנשי מקצוע מהשורה הראשונה בתחום האבחון והטיפול בלקויות למידה ובהפרעות קשב וריכוז (ADHD).

השתלבות תעסוקתית: קליניקות פרטיות, מרפאות מומחים בתחום הקשב המעסיקות מאמנים (לדוגמא: רשת המרפאות של ד"ר רפפורט), בתי ספר המתמחים בעבודה עם תלמידים הסובלים מהפרעות קשב וריכוז ומעסיקים את הבוגרים להשתלמויות של הצוות (כדי ללמד את הצוות), כדוגמת רשת בתי ספר 'תום' ושב"ס, עבודה פרטנית מול אסירים בשב"ס בפרויקטים שונים.

בתחום הפרעות הקשב והריכוז מועברות הרבה מאוד הרצאות וסדנאות, אשר מוזמנות על ידי בתי ספר ומועצות מקומות לטובת קהילת ההורים והמורים.

4. הכשרת מטפלים באקותרפיה: האקותרפיה רואה את חייו של האדם כמסע, ומשלבת שפות וכלים טיפוליים שונים על מנת לתמוך בו במסע זה.

לימודי אקותרפיה במכללת כרכור, משלבים גישות ריפוי מן המסורות הקדומות והתבוננות על אופן החיים והחיבור השורשי שלהן לטבע, לצד כלים מתקדמים של טיפול יצירתי-השלכתי, הנחיית תהליכים בטבע, שימוש בטקסים, דמיון מודרך, תנועה, קול, נשימה, מגע ועוד.

במהלך הלימודים ייחשפו הסטודנטים לתכנים מתוך האקופסיכולוגיה, האקולוגיה העמוקה, הרפואה האינדיאנית המסורתית, פסיכותרפיה יונגיאנית, טבע-תרפיה, עבודת חלימה, פסיכותרפיה גופנית והטיפול היצירתי.

התכנית להכשרת מטפלים באקותרפיה מתאימה למי שמרגיש קריאה עמוקה בליבו לעבודה עם הטבע, ולמי שרואה את החיים כמסע, ומעוניין לתמוך באנשים אחרים במסעות שלהם.

מסלול ההכשרה מזמין אתכם לצאת לדרך של ריפוי, פשטות, תחושת יחד והעמקה פנימה אל הטבע האמתי שלנו.

השתלבות תעסוקתית: קליניקות פרטיות, תהליכים עם קבוצות בטבע, עבודה בטבע במוסדות שונים (בתי ספר, פנימיות, הוסטלים ועוד), הנחיית מסעות וסדנאות בטבע.

5. הכשרת מטפלים בכלים השלכתיים-מטאפוריים: התכנית להכשרת מטפלים בכלים השלכתיים מובנית כמסלול שנתי הכולל קורס טיפול בקלפים מטאפוריים טיפוליים, קורס כתיבה יצירתית-טיפולית, וקורס שילוב אמנויות לטיפול והנחיה.

המסלול משלב כלים השלכתיים רבים, כמו תנועה, מוסיקה, יצירה, כתיבה, דרמה, משחקי תפקידים, דיאלוג, קולות, חפצים ומשחק. במסגרת תכנית ההכשרה מתנסים הסטודנטים באופן חווייתי באיכויות של העבודה עם הכלים השלכתיים על עצמם, וצוברים ניסיון עם אחרים בהנחיה וטיפול.

בכך נחשפים הסטודנטים ליתרונותיה של דרך טיפול זו בעבודה עם ילדים, נוער ומבוגרים, שמאפשרת את קיומם של תהליכי ריפוי בדרך אחרת, מקדמת ומרגשת. בנוסף, הם מתנסים בטיפול פרטני בשטח, ומרחיבים את הידע והמיומנויות הטיפוליות שלהם בקורס יחסי מטפל-מטופל.

בתכנית  נחשפים הסטודנטים למגוון רחב של כלים השלכתיים, המשלימים זה את זה ומאפשרים לכל אחד ואחת לעבוד עם הכלי שהוא מתחבר אליו. התכנית המקיפה מאפשרת לבוגריה להציע למטופלים ארגז כלים מגוון, ממנו יוכלו לבחור את הדרך אליה הם מתחברים, ואשר משרתת אותם בתהליכי הריפוי האישיים.   השתלבות תעסוקתית: קליניקות וסדנאות פרטיות, הנחיית קבוצות. חלק מהבוגרים מגיעים כבר עם הכשרה בתחומי האומנות, חינוך, ייעוץ, טיפול, אימון וכו' – וההכשרה פותחת בפניהם אפשרויות וכלים נוספים במסגרות שהם כבר נמצאים בהם.   6. תחום המגע: עיסוי רפואי הוליסטי, רפלקסולוגיה, שיאצו, דיקור מעשי וארומתרפיה: תכניות ההכשרה בתחומי המגע, הארומתרפיה והדיקור המעשי, מאפשרות חוויה ישירה וצבירת ניסיון מעשי רב בעולם המופלא של טיפולי המגע, על שלל הדרכים הגופניות והאנרגטיות לריפוי באמצעות ידיו המיומנות של המטופל, אשר מוצעות בסוגי הטיפולים השונים.

מסלול ההכשרה בעיסוי הרפואי ההוליסטי נשען על הקניית ידע אנטומי ורפואי מעמיק ומקיף, בשילוב התנסות מעשית נרחבת בהענקה ובקבלת טיפולים, בכיתה, בסטאז' ובקליניקות הסטודנטים.

מסלול ההכשרה ברפלקסולוגיה משלב בין רקע רפואי, אנטומי ופיזיולוגי מעמיק לבין היכרות עם מפת אזורי האבחון בכף הרגל על בוריה, לצד התנסות מעשית רחבה. מסלול לימודי השיאצו מכשיר מטפלים הבקיאים במסלולי זרימתם של המרידיאנים, באבחנה דרך אזורי האבחון בבטן ובגב, ובדרכים לעבוד עם אנרגיית החיים (הקי) של המטופל כדי לקדם תהליכי איזון, ריפוי והחלמה.

מסלול ההכשרה של מטפלים בדיקור מעשי כולל היכרות פרקטית עם מיקומיהן של מאות נקודות דיקור, והתנסות מעשית מעמיקה בבחירת נקודות הדיקור המתאימות לטיפול על פי האבחנה, בהחדרת המחטים והשימוש המיטבי בהן לטובת שיכוך כאבים, איזון כולל וריפוי מעמיק.

מסלול ההכשרה של מטפלים בארומתרפיה מיועד הן לסטודנטים הבוחרים בו כשיטת טיפול בפני עצמה, והן למי שבוחר לשלבו לצד מקצוע טיפולי נוסף כדוגמת נטורופתיה, וכולל היכרות מעמיקה עם מגוון רחב של תמציות שמנים אתריים טבעיים, ועם התוויותיהם הרפואיות והדרכים בהן ניתן ליישמן.    השתלבות תעסוקתית: קליניקות פרטיות, קופות החולים, בתי ספא וקליניקות פרטיות כשכירים.   7. תחומי הנפש והרוח : תקשור, הילינג, דמיון מודרך, פרחי באך: מסלולי ההכשרה בתחומים השונים שנוגעים לנפש ולרוח, הכוללים מסלולי לימודים בתקשור, הילינג, דמיון מודרך ובפרחי באך מעניקים לסטודנטים פתח לעולם הרוח המופלא, להשפעותיהן האנרגטיות של ההילה והצ'קרות (המרכזים האנרגטיים השונים) על גופנו ונפשנו ולתחומי הפסיכולוגיה הטרנס-פרסונלית.

באמצעות תהליכי עומק של מדיטציה, דמיון מודרך, פתיחה לתקשור והתפתחות אישית, עצמית ובקבוצה, לומדים הסטודנטים להעמיק את נוכחותם המלאה בחייהם, לבחור בחירות המחוברות אל הלב, להיות בקשר עם מקור קיומם הרוחני ולהיפתח לחוויות רוחניות רבות נוספות, שמהוות שער לפריצות דרך מרגשות ותהליכי ריפוי משני-חיים.

כך, הם לומדים אודות היתרונות הטמונים בדרכי הטיפול הרוחני-נפשי השונות, ורוכשים את הידע-החי, הפנימי, המאפשר להם להנחות מטופלים בתהליכי ריפוי עמוקים בנתיבי חייהם.   

השתלבות תעסוקתית: בעיקר קליניקות פרטיות, והשוק של סדנאות, הנחיית קבוצות – גם באופן פרטי וגם בארגונים שונים.   8. תחומי האימון והאבחון – פרסונולוגיה, NLP: מסלולי ההכשרה בתחומי האימון והאבחון במכללת כרכור כוללים לימודי NLP, שיטת טיפול מצליחה ומבוקשת שקיצור שמה באנגלית בנוי מראשי התיבות של המונח Neuro-Linguistic Programming, שפירושו ניתוב לשוני פיזיולוגי.

מדובר בשיטת אימון מעמיקה העושה שימוש בתחומי הדמיון המודרך ובטכניקות פסיכולוגיות נוספות, במטרה להשתחרר מדפוסים אוטומטיים ומקבעים. עוד מסלול מבוקש הנו לימודי פרסונולוגיה (חכמת הפנים), שיטת אבחון מרתקת ומדויקת שמקורה בסין, ואשר מבוססת על התבוננות בתווי הפנים.

מסלולי ההכשרה מהווים פתח לתהליכי עומק מרתקים אותם חווים הסטודנטים באופן אישי, תוך רכישת ידע נרחב ועדכני בתחומים הללו, באופן שמאפשר להם לעשות שינויים משמעותיים בחייהם, וללמוד כיצד להדריך מטופלים בתהליכי ריפוי והגשמה, מימוש עצמי ושחרור מדפוסים כובלים.     השתלבות תעסוקתית: בוגרי המסלול בפרסונולוגיה משתלבים בעבודה בסקטור הפרטי (בקליניקות פרטיות), וכן עובדים  מול ארגונים בתחומי הגיוס, ההשמה והמכירות.

חלק מהבוגרים מגיעים עם הכשרה בתחומים מגוונים כמו מטפלים, מנהלי כוח אדם, מנהלים, בעלי מקצוע שונים בתחומי הייעוץ, האבחון, האימון ועוד, ועבורם מהווה ההכשרה הזדמנות לרכוש כלי אבחוני נוסף, שפותח בפניהם אפשרויות חדשות.

בוגרי המסלול ב- NLP משתלבים בקליניקות פרטיות, עבודה מול ארגונים וחברות (כעצמאיים), וכן לעתים קרובות גם כיועצים חיצוניים, מאמנים ומנחי NLP מול חברות וארגונים רבים במשק.

  כיצד מכללת כרכור מעודדת השתלבות בשוק העבודה של בוגרי המכללה?   אנחנו מודים לגילאת על המידע המקצועי המרתק, ומבקשים להציג לה עוד שאלה אחת חשובה: האם ישנן דרכים פרקטיות בהן מסייעת מכללת כרכור לבוגריה להשתלב, הלכה למעשה, בשוק העבודה, עם תום לימודיהם? בוודאי, היא עונה ומפרטת בשמחה:   פרויקט הדגל – קליניקה קהילתית: הקליניקה הקהילתית היא פרויקט ייחודי שלא קיים באף מכללה, ועושה שירות גדול מאוד גם לבוגרים וגם לקהילה. מדובר ביוזמה ייחודית של מכללת כרכור, במסגרתה פועלת מזה למעלה מחמש שנים קליניקת מטפלים בכירים לטובת הקהילה. בוגרי המכללה העובדים במסגרת הפרויקט מקבלים ליווי עסקי ועוברים תהליכי העצמה אישית, ובה בעת הקהל הרחב נהנה מהנגשת מגוון הטיפולים ושיטות הריפוי הטבעיות בקהילה. הקליניקה מציעה תעסוקה  למטפלים במגוון מקצועות ברפואה המשלימה, בתחומים הבאים: פסיכותרפיה גופנית הוליסטית, עיסוי רפואי, שיאצו, טווינא, פרחי באך, הילינג, דמיון מודרך, רפואה סינית, הומאופתיה קלאסית, דיקור ועוד. הפרויקט מעודד את הבוגרים ונותן להם כלים לפתוח קליניקות פרטיות ולהפוך אותן למצליחות ומשגשגות מכל בחינה.

שיתוף פעולה בין מכללת כרכור למרפאות הרפואה המשלימה בקופות החולים: המכללה עובדת מול כל קופות החולים בשיתוף פעולה צמוד, ועומדת בקשר עם רכזי הגיוס בתחום הרפואה המשלימה, תוך היא מפיצה בקביעות ובתדירות של מספר פעמים בשנה, על פי בקשתם, את רשימות הבוגרים (בהסכמתם), במטרה לאייש את המשרות הפתוחות בכל רחבי הארץ. במקביל, פותחות קופות החולים עמדות גיוס בימים הפתוחים של המכללה פעמיים בשנה, בהן מתאפשר מפגש בין הבוגרים למעסיקים.

שיתופי פעולה עם בתי טבע ובתי ספא: בתי טבע ובתי ספא מובילים פונים בהתמדה למכללת כרכור, ומקבלים את רשותנו לפרסם על לוחות המודעות ובאתר את מודעות הדרושים שלהם, אשר נגישות, כמובן, לבוגרי המסלולים וההכשרות השונים.

פרויקטים ופרקטיקום במוסדות חיצוניים: במסגרת תכניות הלימודים מבצעים הסטודנטים פרקטיקום והתנסויות מעשיות גם במוסדות חיצוניים. בעקבות התנסויות ושיתופי פעולה אלו נפתחות פעמים רבות אפשרויות והצעות עבודה שונות לבוגרים עם סיום הפרקטיקום.

סטאז'ים מודרכים לשירות קהילה: במסגרת הסטאז' המעשי מתנסים הסטודנטים בטיפול במגוון רחב של מטופלים. ההתנסות הטיפולית מהווה פלטפורמה להמשך עבודה עם אותם מטופלים באופן פרטי עם סיום הסטאז'.    לסיכום, אם אתם מחפשים את עצמכם ואת הלימודים הנכונים למקצוע שיאפשר לכם מימוש עצמי, הגשמה ועשייה משמעותית – מצאתם! תחום הרפואה המשלימה כולל מגוון מקצועות וסוגי טיפולים, וטומן בחובו אפשרויות תעסוקה מגוונות והזדמנות לדרך חיים בריאה, מחוברת ומאוזנת יותר.  

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה