
כמה כוסות ביום? כמה קפאין ומה הקשר למכונה? הכל על קפה למשרד
כולנו אוהבים להתחיל את הבוקר עם קפה איכותי, ליהנות מהחמימות המעוררת ומהארומה המתפזרת בכל חלל החדר. מכונות הקפה החדשניות משדרגות את החוויה אפילו יותר, כאשר הן מבטיחות לנו קפה איכותי בעל טעם עשיר ומגוון.
אבל איך נדע איזו מכונת קפה באמת תהיה הכי טובה בשבילנו בבית או במקום העבודה? בואו ללמוד את כל מה שצריך לדעת על הקפה שאנו שותים – כמה כוסות מומלץ לשתות ביום, כיצד לבחור מכונת קפה איכותית ואילו פתרונות טכנולוגיים צפוי להביא לנו העתיד. שאלת השאלות: כמה כוסות כדאי לשתות? השאלה שכולם שואלים היא כמה כוסות קפה בעצם מומלץ לשתות, אבל אנו רגילים כבר לקבל אינספור תשובות שונות וסותרות. אז הגיע הזמן לעשות סדר בעניינים ולשם כך אנו צריכים להכיר את הקפאין.
הקפאין הוא החומר הפעיל בקפה, החומר שמעורר אותנו ושניתן למצוא במזונות נוספים כמו שוקולד, משקאות קולה, תה ומשקאות אנרגיה. צריכה מבוקרת של קפאין הוכחה לא רק כאינה מזיקה, אלא שהיא אף יכולה לסייע בהפחתת הסיכון לחלות במחלות לב וכלי דם, סוכרת סוג 2, פרקינסון ועוד.
בנוסף לכך, המזונות אשר מכילים קפאין באופן טבעי – כמו שוקולד, תה וקפה – מכילים בדרך כלל גם נוגדי חמצון אשר ידועים כבריאים במיוחד. כך שאכן יש יתרונות לשתיית הקפה בנוסף לעובדה שהוא מעורר ומחדד אותנו, אך כמו בכל דבר, חשוב לא להגזים, לכן, הכנו לכם כמה טיפים:
- כמות קפאין יומית מרבית: הוועדה הבכירה לענייני תזונה הגיעה למסקנה שאם מגבילים את צריכת הקפאין היומית ל-400 מ"ג, ניתן ליהנות משלל יתרונות.
- כמה זה בכוסות קפה: סוגי קפה שונים מכילים כמויות שונות של קפאין, אך לרוב 400 מ"ג יהיו בין 4 ל-5 כוסות קפה יומיות.
- ההמלצה היא למבוגרים: לילדים ובני נוער עדיף להימנע מקפאין עד כמה שאפשר, ולא לצרוך כמות שאף קרובה ל-400 מ"ג ליום.
- בזמן היריון: בזמן היריון יש להפחית גם את צריכת הקפאין, אך לא צריך לוותר עליה לגמרי – רופאים לרוב מאפשרים לשתות קפה, אך לא יותר משתי כוסות ביום.
- מה עם מזונות אחרים: חשוב לשים לב שצריכת הקפאין היומית כוללת גם את הקפאין שמגיע ממקורות אחרים, אז אם שתינו היום תה ואכלנו שוקולד, כדאי לקצץ בכוס קפה או שתיים.
- מה עם תוספות לקפה: הכמות המומלצת עוסקת בקפאין בלבד, אך אם אנו מוסיפים חלב או סוכר לקפה, – כדאי למזער את השימוש בסוכר ולהפחית עם החלב או אפילו לוותר עליו עבור כמה מן הכוסות.

- שוט אספרסו: 90-100 מ"ג קפאין (קפה הפוך רגיל מכיל בדרך כלל שוט אספרסו אחד).
- כוס קפה נמס: 65-100 מ"ג קפאין.
- כוס קפה שחור קטנה: 30-75 מ"ג קפאין.
- כוס תה: 40-70 מ"ג קפאין.
- 100 ג’ שוקולד מריר: 20-120 מ"ג קפאין.
- 100 ג’ שוקולד חלב: 25 מ"ג קפאין.
- פחית קולה: כ-35 מ"ג קפאין.
- פחית משקה אנרגיה: 80 מ"ג קפאין (יש לשים לב שהאפקט המעורר של משקאות האנרגיה אינו מתקבל מן הקפאין בלבד, אלא מתוך השילוב שלו עם חומרים מעוררים אחרים, לרוב טאורין וסוכר).

- מחירי הדלק יישארו ללא שינוי בחודש אוקטובר - למרות התחזקות הדולר
- לאחר הדו"ח הטוב: לידר מעניקה אפסייד של 100% לחנן מור
אבל אנחנו נוכל ליהנות כך מקפה משובח רק בהנחה שבאמת יש לנו מכונת קפה איכותית, ואם אין לנו מכונה – או שהמכונה שברשותנו כבר ישנה ומקרטעת – כיצד נדע איזו מכונה תתאים לנו?
ישנן כל כך הרבה מכונות קפה בשוק שקשה להכיר את כולן, ולפעמים בחירת המכונה הנכונה נראית כמו משימה מאתגרת למדי, ובמיוחד כאשר היא צריכה לשרת מקום עבודה וכמות גדולה של משתמשים מידי יום.
ניתן להקל בבחירה ולאתר במהירות מכונת קפה יעילה באמצעות התמקדות בארבעה מאפיינים מרכזיים של מכונות הקפה – כל שנצטרך לעשות הוא להכריע בנתונים הרצויים לנו עבור כל מאפיין, וכך נמצא את המכונה המתאימה ביותר לצרכים שלנו. 1. אינטנסיביות השימוש מיכאל רבינוביץ’, מנכ"ל חברת פאוזה, לא קורא בקפה אבל הוא יודע איך לבחור מכונת קפה טובה לעסק.
- יבואני הקנאביס מאיימים על ברקת: נפנה לבג"ץ
- כמה אתם באמת משלמים על ההלוואה שלכם - ואיפה הכי זול?
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
“מכונות קפה עסקיות נחלקות לשתי קבוצות”, מספר מיכאל, “בקבוצה הראשונה נמצא את "סוסי העבודה", מכונות שנעשה בהן שימוש לייצור אינטנסיבי ומקצועי של קפה טעים שנגיש ו/או נמכור ללקוחות שלנו. בקבוצה השנייה נמצא את מכונות הקפה המשרדיות, אלה שתאפשרנה להתחיל את יום העבודה במשרד בלגימה של קפה טעים כמו שאנו אוהבים.”
מכונות קפה לעסקים ככלי עבודה מתאימות לעבודה אינטנסיבית להכנה מהירה ואיכותית של קפה. מדובר במכונות עם נפח ייצור גבוה, ואנו נבחר מהן באופן שהן ישתלמו לנו ויחזירו את ההשקעה ביחס לכוסות הקפה שנמכור או נגיש ללקוחות שלנו.
בין העסקים שייהנו ממכונות קפה אינטנסיביות שכאלה, ניתן למנות:
- עסקי מזון קטנים: פיצוציות, מאפיות.
- עסקים לשירות ואירוח: מסעדות, בתי מלון ואולמות אירועים.
- בתי קפה.
מגוון מקומות העבודה שיכולים ליהנות ממכונות אלה רחב ומגוון וכולל חברות הייטק, משרדי רואי חשבון, משרדי עורכי דין, מפעלים וכיוצא בזה.
2. אפשרויות הטעמים
מלבד האינטנסיביות שלמענה הן מיועדות, מכונות הקפה השונות נבדלות אלו מאלו גם בסוג המשקאות שהן מסוגלות להכין. כמעט כל מכונות הקפה יאפשרו לנו להכין אספרסו בלי בעיה, אך מה אם נרצה קפוצ’ינו, או אולי אפילו שוקולטה?
אנו מגלים עד כמה חשוב המאפיין כאשר אנחנו לומדים שבשביל אספרסו וקפוצ’ינו, עדיף לנו לבחור את ה-Jura we8, אך אם אנו רוצים גם אפשרות לשוקולטה, כדאי לנו לבחור דווקא ב-Phedra. 3. טחינה במקום או קפסולות? ההבחנה בין מכונות קפה אשר טוחנות פולי קפה במקום לבין מכונות קפה מבוססות קפסולות ככל הנראה יוצר את המאפיין הבולט ביותר של מכונות הקפה השונות.
שתי השיטות שונות באופן מהותי זו מזו, וכך לשני סוגי המכונות יש יתרונות משלהם – כדי לגלות אותם, נעבור על מספר היבטים שונים במכונה ובצריכה של הקפה, ונגלה מה כל מכונה תתרום להיבט הזה:
- טריות: מכונה שטוחנת במקום תייצר קפה טרי יותר, אם כי האיכות הגבוהה של הקפסולות שומרת גם היא היטב על הטריות של הקפה.
- גמישות בטעמים: במכונת קפסולות כל אחד יכול לבחור את הקפסולה המועדפת עליו בכל כוס קפה בעוד שבמכונה עם טחינת קפה, בחירת הפולים קובעת את הטעם לכל כוסות הקפה (עד לסיום שקית הפולים) .
- טעמים שאינם קפה: יצרני קפסולות נוהגים ליצור גם קפסולות אשר מכילות טעמים שונים מלבד קפה, כמו קפסולות עבור שוקולטה ומשקאות נוספים, כאשר מכונת קפה טוחנת מיועדת לשימוש בפולי קפה בלבד
- ניקיון:. במכונות המודרניות, הניקיון פשוט וקל הן במכונות קפסולות והן במכונות פולים.
- מחיר: מחיר כוס קפה שהוכנה באמצעות קפסולה יקר מזו שהוכנה באמצעות טחינת פולי קפה – קפסולה עולה כ-2 שקלים בממוצע, בעוד ש-7 גרם קפה, אשר נדרשים לכוס קפה מכונה טוחנת, עולים פחות מ-70 אגורות.

היכרות עם המאפיינים והפונקציות השונים הללו היא היכרות עם מכונות הקפה השונות, ובאמצעות ברירה ביניהם ניתן לאתר את מכונת הקפה הטובה ביותר עבורנו ועבור העסק שלנו – להלן כמה מן הפונקציות והמאפיינים המרכזיים:
- הקצפה: מכונות מסוימות יכולות לכלול בהן מקציף חלב, ומקציף החלב הזה יכול להגיע בשלל תצורות שונות.
- אורכי קפה: מכונות רבות מאפשרות הכנת שני אורכים של קפה – שוט קצר או שוט ארוך – אך ישנן מכונות גמישות יותר שמאפשרות להתאים באופן מדויק את האורך הרצוי, או מכונות שמפסיקות למזוג בלחיצת כפתור.
- אוטומטי וידני: כל ההיבטים השונים של הכנת הקפה יכולים להיות אוטומטיים או ידניים – החל מהטחינה והמזיגה, ואף עד ההקצפה.
- הכנה מקבילית: מכונות הקפה נבדלות זו מזו גם בכמה כוסות קפה ניתן להכין במקביל. חשוב לדעת האם יש צורך להכנה בו זמנית של שתי כוסות קפה.
- עיצוב וגודל: אסור לשכוח גם מהעיצוב והגודל של המכונה, אשר לא רק יקבעו את ההתאמה שלה לחלל הקולט אותה, אלא גם יקבעו מאפיינים טכניים שונים כמו כמות הפולים שהמטחנה יכולה להכיל, או כמות הקפסולות המשומשות שהמכונה תשמור לפני שנהיה חייבים לפנות אותם.