גודל טקסט
זום
ניגודיות
אמזון אמאזןו
צילום: Istock

הנה כל מה שצריך לדעת לקראת חודש הקניות המשוגע ביותר בשנה

Shopping IL בשיאו, ולמי שמחפש קניות בחו"ל יום הרווקים הסיני, הבלאק פריידי והסייבר מאנדיי כבר כאן מעבר לפינה. האם אתם מוכנים לחגיגת הקניות הגדולה בשנה? 
נועם בראל | (2)

אוטוטו היא כאן - עונת הקניות הרשמית, ואיתה כל ימי קניות החמים ברשת, בהם תוכלו לקנות אלפי מוצרים בהנחות גבובות מהרגיל, שעשויות להגיע גם עד 80% ממחיר המוצר המקורי. שופינג IL? בלאק פריידי? סייבר מאנדיי? באנו לעשות לכם סדר. פתחו יומנים והכינו את הארנקים.

הראשון ברשימה, וזה שבעצם יתן את יריית הפתיחה לעונת הקניות הוא יום הרווקים הסיני, שייערך בתאריך 11 בנובמבר. ה"סינגלס דיי" אשר החל בתחילת שנות התשעים כתגובה של סטודנטים סינים מאוניברסיטת ננג'ינג ליום האהבה המערבי, תפס תאוצה בשנת 2009 כאשר עליבאבא נכנסה לתמונה והחליטה לציין אותו ביום מכירות מיוחד.

יום המכירות שבר שיאים ומאז 2009 הפך לאירוע מסחר ענקי חוצה יבשות, שבשנה האחרונה אפילו שבר את כל השיאים של ימי הבלק פריידיי האמריקנים. מאז 2009 ה"סינגלס דיי" הפך למדד להצלחה של עליבאבא ואף מספק הצצה למעבר של הצרכנים הסינים לקניות מקוונות.

מספיק מבט חטוף על המספרים כדי להבין כמה יום המכירות הזה גדול אצל הסינים, שבשנה שעבר דיווחו על 256,000 עסקאות שנערכו בו זמנית ברגעי השיא. בשנת 2013 הסתכמו המכירות של עליבאבא ביום הרווקים ב-5.8 מליארד דולר, בשנת 2014 המספר כמעט הוכפל והגיע ל- 9 מיליארד דולר, ב-2015 זינק לכ-14.3 מיליארד דולר, ב-2016 ל-18 מיליארד דולר וב-2017 טיפס לסכום אסטרונומי של מכירות של 25.3 מיליארד דולר ביום אחד. מבינים כבר את הכיוון כן?

אחרי ה"סינגלס דיי" הסיני, יגיע המוכר ביותר ברשימה - ה"בלאק פריידי". חג הקניות המפורסם, אשר ייערך השנה ב-23 בנובמבר, החל למעשה כחג קניות אמריקאי, אך עם עליית הקניות ברשת בשנים האחרונות הפך לחג בינלאומי, כשהוא למעשה נחשב בהכנה לקניות חג המולד ומגיע מיד אחרי חג ההודיה. 

ה"בלאק פריידי" נחשב ליום המכירות העמוס ביותר בשנה בארה"ב מאז 2005, ויוצר מסביבו לא מעט פעמים היסטריה ואפילו אלימות, שנובעת ממלאי קצר שלא מספיק בדרך כלל לענות על הביקוש העצום. ב"בלאק פריידי" משתתפות כל ענקיות המסחר בארה"ב, וביניהן אמזון, טארגט, וולמארט, מייסי'ס, JCPenny, בסט ביי, רדיו שאק ועוד, כשחלקן יפתחו השנה את החנויות כבר ב-12 בלילה, בין ה-22 ל-23 לנובמבר. 

גם במקרה של ה"בלאק פריידי", המספרים חסרי פרופורציה לחלוטין, כאשר בשנה שעברה נשבר שיא המכירות בארה"ב שהיקף המכירות הגיע ל-7.9 מיליארד דולר, 17.9% יותר מבשנת 2016. על פי הנתונים, 54.9% מהמכירות באינטרנט נעשו דרך אמזון, דבר שהקפיץ בשנה שעברה את מניית אמזון והפך את ג'ף בזוס לאדם השני בהיסטוריה (אחרי ביל גייטס) שהונו עובר את רף ה-100 מיליארד דולר. 

קיראו עוד ב"בארץ"

חברת המשלוחים UPS ציינה כי כי בכוונתה לשכור 40 אלף עובדים חדשים כדי להערך ל"בלאק פריידי" ואמזון הודיעה על כך שתוריד את רף ה-25 דולר למשלוח חינם לאורך כל תקופת עונת הקניות. וולמארט וטארגט נקטו בצעדים זהים. כולן יודעות שהכסף הגדול נמצא בחודשיים הקרובים.

מיד אחרי ה"בלאק פריידי" יגיע ה"סייבר מאנדיי". יום הקניות המיוחד ייערך ביום שני שבא מייד לאחר ה"בלאק פריידי" וזאת מכיוון שבמדינות רבות בארה"ב וברחבי אירופה חגיגת הקניות נמשכת הרבה פעמים כ-8 ימים. המושג הופיע לראשונה בנובמבר 2005 באתר Shop.org והפך להיות אחד מימי השיא בקניות באינטרנט גם בשנים שלאחר מכן. המכירות ב"סייבר מאנדיי" גודלות משנה לשנה ומגיעות לשיאים חדשים, כאשר בשנה שעבר זינקו לשיא חדש של כ-6.59 מיליארד דולר, לעומת כ-2.98 מיליארד דולר בשנת 2015. בסייבר מאנדיי ניתן למצוא מבצעים מצוינים בעיקר על מוצרי חשמל ואלקטרוניקה, אך גם על מוצרים מקטגוריות נוספות כמו ביגוד, מוצרי טיפוח ויופי, תכשיטים ועוד.

ומה אצלנו? מה שהחל כנסיון ישראלי לרכב על הצלחת ה"סינגלס דיי" הסיני, הפך במרוצת ארבעת השנים האחרונות לסוג של יום חגיגת קניות מקומית ובמסגרתה חברות ישראליות מציעות במשך 48 שעות מוצרים במחירים נמוכים מהרגיל. הרעיון מאחורי היום הזה היה לדחוף את קהילת העסקים הישראלית אל עולמות הסחר המקוון ולעודד את הצרכן הישראלי להגביר את הרכישות שהוא עושה ברשת -לכן לא מפתיע שהיוזמה המקורית משנת 2014 נעשתה בחסות גוגל ישראל. בנסיון למצוא ליום הזה זהות משלו, נדמה כי אין לו ממש תאריך קבוע. תחילה היה זה ב11-12 ,אחר כך 9-10, ולבסוף 7-8 בנובמבר. לטובת המכירה נפתח אתר ייעודי בקישור הזה שאמור להתעדכן עם שלל מוצרים ממגוון חנויות שונות בארץ.

לגזור ולשמור: 7-8 בנובמבר - ShoppingIL 11 בנובמבר - סינגלס דיי (יום הרווקים הסיני) 23 בנובמבר - בלאק פריידי 26 בנובמבר - סייבר מאנדיי

תגובות לכתבה(2):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 2.
    שחר 07/11/2018 20:09
    הגב לתגובה זו
    מה השטויות האלה? לקנות סתם ובטירוף אין לאנשים מה לעשות??
  • 1.
    צפוני 07/11/2018 16:45
    הגב לתגובה זו
    האם חייב לקנות דרך אמזון ישראל