בעקבות משבר תזרימי: קואופ הגישה בקשה להקפאת הליכים
(עדכון) - רשת הקמעונאות שנקלעה לקשיים כלכליים מדגישה שאינה תחת קריסה ומבקשת להשלים תוכנית הבראה שהחלה לפירעון החובות. כיצד יושפעו שאר הרשתות?
רשת הקמעונאות קואופ הגישה היום (ב') בקשה להקפאת הליכים ל-90 יום בעקבות קשיים תזרימיים אליהם נקלעה לאחרונה. זאת נוכח משבר הולך ומחריף מאז 2011 בענף הקמעונאות, ורשתות המזון בפרט, מה שהוביל לסגירתן של חברות רבות.
שורה של גורמים הביאה לחוסר רווחיות המאפיין את ענף הקמעונאות שעומד כיום על כ-3% רווח תפעולי בלבד. ביניהם ניתן למנות את עלויות השכירות הגבוהות, העלאת שכר המינימום בשילוב צו ההרחבה לרשתות שיווק המזון, הורדת המחירים שהחלה כבר ב-2011, כוח הקנייה שנשחק והתחרות הקשה.
קואופ מכחישה קריסה כלכלית; ההסתדרות מכריזה על סכסוך עבודה
בשנת 2011, נקלעה קואופ לקשיים בעקבות ניסיונותיה להתרחב ולהתחרות מול שחקניות גדולות בשוק, תחרות שגררה את ההנהלה הקודמת לרכישת סניפים ורשתות נוספות, חלקן מפסידות, ולמינוף משמעותי של החברה, שהגיע בסוף לחוב של למעלה מ-150 מיליון שקל.
בבקשתה, ציינה קואופ כי היא אינה נמצאת בקריסה כלכלית, וביקשה מבית המשפט לאפשר לה להמשיך בתוכנית הבראה אותה כבר החלה, במסגרתה מבוצעת מכירה של סניפים מפסידים, ייעול מצבת כוח האדם ומכירת נכסי אגודה (ששוויים עולה על סכום החובות) - הליכים שנעצרו עקב המצב הנוכחי.
"קואופ ישראל החליטה להגיש את הבקשה להקפאת הליכים כבר כעת, כאשר היא מצויה אך ורק בקשיים כלכליים תזרימים, אך עבודה נכונה יכולה להוביל לפירעון מלוא התחייבויתיה וחובותיה כלפי המבקשים והנושים, לצד המשך הפעילות השוטפת", נכתב בבקשה.
קואופ הינה אגודה שיתופית בבעלותם של כ-13 אלף חברים. הרשת מעסיקה כ-1,000 עובדים ומפעילה כיום 42 סניפים בהפעלה עצמית ועוד כ-130 סניפים בזכיינות.
על רקע בקשת החברה להקפאת הליכים, הכריזה ההסתדרות על סכסוך עבודה. "כל ניסיון להסתיר מידע מהעובדים או לדחוק אותם הצידה. אני קורא להנהלת הרשת לפתוח מיד בהידברות עניינית ורצינית על מנת להבטיח את המשך קיומם של ההסכמים הקיבוציים החלים על הצדדים ולשתף את העובדים בכל מידע הקשור להליך הקפאת ההליכים ולעתיד החברה", אמר ראובן פרי, ראש חטיבת המסחר בהסתדרות המעו"ף.
כיצד ישפיע המהלך על הרשתות האחרות?
בהתייחס להשפעת המהלך של קואופ על קמעונאיות המזון האחרות, באיביאי מעריכים כי "במצב בו רשת קואופ לא תצליח להתייצב, הרשתות האחרות יוכלו להתחלק בשלל וליהנות משטחי מסחר במיקומים מרכזיים ורווחיים. כמו כן, התרחבות זאת צפויה לתרום לצמיחה בהכנסות, כמו גם להגדלת כוח המיקוח מול הספקים".
עוד מסמנים באיביאי מועמדות לרכישת הסניפים בהן בין היתר ויקטורי, רמי לוי וטיב טעם, כאשר שופרסל ויינות ביתן (שעדיין עסוקה בעיכול מלא של סניפי מגה) לא יוכלו לרכוש סניפים.
באיביאי מדגישים כי "הרשתות רמי לוי (אשר נכנס לאחרונה לפורמט העירוני בעיקר תחת רכישות חדשות) וויקטורי (כרבע מסניפי הרשת בפורמט השכונתי) בעלות עודף מזומנים אשר יכול לתמוך במהלך זה".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.התחרות על כיסו של הצרכן מביאה בסופו של יום לקורבנות ...על פי דעתי 26/11/2018 18:29הגב לתגובה זו0 0כמות הצרכנים לא משתנה באופן כללי אך פתיחת רשתות מזון בכמויות מזיקה לרוב..סגור