"דרשו מאיתנו להחריג את עורכי הדין מחוק המזומן. שאלתי למה?"
"הייתה דרישה מאיתנו להחריג את עורכי הדין שרצו שנחריג אותם מהחוק. שאלתי למה? והם השיבו שבעולם הפלילי הרבה פעמים משלמים במוזמן. אמרתי להם: לא הבנתי... הם בעצם ביקשו להחריג את אותו אדם שבשבילו חוקק החוק. חלק גדול ממטרת החוק היא בדיוק כדי להקשות על כאלה שכספי המזומן שלהם מגיעים ממקורות שונים ועלומים", כך אמר הבוקר ראש רשות המסים, ערן יעקב בכנס שקיימו איגוד לשכות המסחר ומשרד עורכי הדין מ.פירון ושות', בנושא החוק לצמצום השימוש במזומן בעסקים ובתחילת יישום מנגנון הסטת אחריות בתשלום בבתי עסק (EMV).
ערן יעקב, מנהל רשות המסים, פתח את הכנס ואמר "אני רוצה לנצל את ההזדמנות ולהשיב לתלונות ששמענו לגבי החוק ולבקשות שונות לדחייתו. גם כשחוקק, ניתנו 9 חודשי זמן שבתוכם גם אם מישהו עושה הפרה והחליט שהוא לא מקיים את החוק, כל מה שיקרה לו זה שיודיעו לו על ההפרה ולא תחול עליו סנקציה, רק אם בחר לעשות את ההפרה פעם נוספת, תחול הסנקציה".
עוד אמר יעקב על החוק: "בכל העולם שימוש במזומן הולך ופוחת, זו המגמה אפילו בסין. החידוש המשמעותי בחוק הוא שאנו כבר לא מתנהלים רק מול הנישום, מול העוסק, אלא שהעברנו חלק מהאחריות למשלם עצמו – לאדם הפרטי. אם מי שהיה אחראי עד היום זה העוסק – עכשיו גם המשלם עצמו, יש לו חובה ואחריות ואם הוא יעבור על החוק הוא צפוי לסנקציה - וזה שינוי משמעותי מאוד ואפילו שינוי פרדיגמה." יעקב סיכם את דבריו ואמר כי מי שלא מבין משהו לגבי החוק, "מוזמן להיכנס לאתר הרשות שם יש כתובת ייעודית לפניות. מי שלא יקבל שם תשובה – מוזמן לפנות אליי אישית".
בתחילת 2019 נכנס לתוקף החוק לצמצום השימוש במזומן, אשר משליך על פעילות מרבית העסקים בישראל. בנוסף, נכנס לתוקף מנגנון הסטת האחריות לבתי עסק, בהתאם לתקן EMV לאבטחת תשלומים בכרטיסי חיוב בבתי עסק (למעט עסקים במחזור סליקה מתחת ל-5 מיליון שקל, שהוראה זו תחול עליהם בתחילת 2020).
עו"ד עודד אופק, שותף במשרד מ.פירון ושות' המייצג לקוחות המתמודדים עם השלכות החקיקה, השיב לדברי ראש רשות המסים, ערן יעקב, ואמר כי "אף שהתכלית של חוק היא לעשות סדר, בפועל יצר החוק אנדרלמוסיה. על רשות המסים לדאוג לכך שחוק שמטרתו טובה לא יוביל לקריסה של עסקים".
עוד אמר אופק: "כבר עכשיו החוק מעורר שאלות רבות שאין להן מענה. למשל, מה הכלל לגבי רכישה מרוכזת עבור מספר אנשים שנעשית על ידי אדם אחד? האם עסקה אחת או מספר עסקאות?; האם עוסק שהוזיל את מחירי העסקאות ל-11,000 שקל כדי להמשיך למכור, ייחשב כמי שביצע מעשה מרמה?. מה יעשה בעל אולם שמחות כדי לגבות את שכרו כשאינו יכול לקבל תשלום מזומן ואם קיבל שיקים "בלנקו" מהחוגגים?; איך מתייחסים לחוב מעל 11,000 ₪ שנצבר ממספר רב של עסקאות בסכומים נמוכים?; האם לחוק תחולה אקס-טריטוריאלית על עסקאות שמבוצעות על יד חברה ישראלית בחו"ל? ועוד. בשורה התחתונה: נוכח חוסר הוודאות הממשי שהחוק יצר, אנו מבקשים מהרשות לגלות גמישות באכיפת החוק ולשלב ידיים עם השחקנים בשוק כדי לתת מענה לשאלות הרבות שהחוק מציף ושכיום אין עליהן תשובה".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
3.לשמוע ולא להאמין !! על ראש .........הכובע (ל"ת)מישל 17/01/2019 14:39הגב לתגובה זו0 0סגור
-
2.בהולנדא 17/01/2019 13:56הגב לתגובה זו0 0בהולנד אסרו שימוש במזומן אלא למעט תיירים. האיסור הוא על כל סכום, אפילו יורו אחד משלמים בכרטיס אשראי. שם הכל מתנהל תקין. אבל פה שכרו לוביסטים כדי להעלות טענות שונות ומשונות למה אסור לחוקק חוק הגבלת שימוש במזומן.סגור
-
1.מי הפושע ?ארי 17/01/2019 13:46הגב לתגובה זו3 0שמתי לב לכך לא פעם שבעצם הפושע האמיתי הוא עורך הדין המכובד שמנצל את כל הטריקים להוציא לחופשי פושע שברורה פשיעתו ולקבל שכר "טירחה" במזומן. והנה זה יוצא לאור עם הכתבה הזו . כל הכבודלערן.סגור