יום הבחירות: האם תקבלו שבתון או יום חופש ומה ההבדל?

מה המשמעות של יום השבתון לתלוש שלכם? כמה תקבלו אם אתם עובדים ביום הזה (הרבה), ואיזה הטבות נוספות יש לעובדים ביום הזה?
 | 
telegram
(1)

היום, יום ההצבעה לכנסת ה-22, הוא יום שבתון עבור חלקים נרחבים מהמועסקים במשק. מהו "שבתון"? מה ההבדל בינו ליום חופש, באילו מקומות עובדים גם ביום זה, וכמה כסף מקבלים אם עובדים היום?

ככלל, לא עובדים היום. כל אזרח אמור לממש את זכותו להצביע. היום מוגדר כיום שבתון - יום שבו אין חובה לעבוד, ולא מנוכה על כך יום חופש מהמכסה שעומדת לזכות העובד.

כמעט כולם זכאים ליום שבתון - כל מי שיש לו זכות הצבעה לכנסת, וגם עובדים שאינם זכאים לבחור כמו עובדים זרים ובני נוער, זכאים ליום שבתון.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

אתם זכאים לקבל כסף על יום השבתון - כל עובד שעבד לפחות 14 ימים רצופים לפני יום הבחירות באותו מקום, יקבל שכר רגיל עבור יום השבתון.

ואם אתם עובדים ביום הבחירות אתם זכאים לתשלום כפול. יש מקומות עבודה שאצלם יום שבתון - אין יום חופש בתשלום, אבל כן יש יום עבודה בתשלום כפול. הענפים האלו הם אלו הנחוצים למשק כמו - כוחות הביטחון וההצלה, בתי חולים (במתכונת מיוחדת), שירותי תחבורה, עובדים בבחירות עצמן, עובדי תקשורת, עיתונאים ועוד.

חשוב לדעת: החוק אינו מבחין בין סוגים שונים של עובדים או מעסיקים, לכן הזכות לשכר כפול בגין עבודה ביום הבחירות (או שכר רגיל ויום מנוחה חלופי) יכולה להיות נתונה לכל עובד, גם אם אין לו זכות לבחור, כולל עובדים זרים ובני נוער.

שירות מילואים ביום הבחירות
שכיר ששירת במילואים ביום הבחירות זכאי לקבל את תשלום המילואים, ובנוסף לקבל מהמעסיק את שכרו הרגיל עבור יום השבתון.

עובד במערכת הבחירות
עובדים ביום הבחירות במערכת הבחירות מקבלים הטבות נוספות. אם אתם בשירות סיעה/מפלגה כלשהי (חברי ועדת קלפי, משקיפים וכו'), או מטעם מועמד מסוים או מטעם ועדת הבחירות המרכזית לכנסת (מזכירי ועדת קלפי, מזכירי ועדת קבלה וכו'), אתם זכאים לשכר של לפחות 200% משכר המינימום וגם לתמורת חופשה שנתית בגובה של לפחות 4% מהשכר ששולם לכם. מהשכר ינוכה מס הכנסה בשיעור של 25%.

תשלום על שעות נוספות ביום הבחירות

עובדים שעבדו שעות נוספות ביום הבחירות זכאים לתשלום נוסף. הגמול מחושב מתוך שכר הבסיס ליום עבודה ביום הבחירות (שהנו בשיעור 200% משכר עבודה ביום רגיל), באופן הבא: בשעתיים הנוספות הראשונות - תוספת של 25% על שכר הבסיס ביום הבחירות (שהנו בשיעור של 200% מהשכר הרגיל) עבור שעת עבודה.

בשעתיים שלאחר מכן - תוספת של 50% על שכר הבסיס ביום הבחירות. במילים פשוטות על השעתיים הראשונות תקבלו 250% ועל השעתיים שלאחריהן 300%.

(שהנו בשיעור של 200% מהשכר הרגיל), כלומר שכרו של העובד בכל אחת מהשעות הנוספות הללו יהיה 300% משכר עבודתו הרגיל.

ויש הטבה נוספת - מתשלומים המשולמים לעובד המועסק בתקופת הבחירות באופן זמני על ידי מפלגה או ועדת הבחירות המרכזית, ינוכו במקור מס מיוחד בשיעור של 25% ודמי ביטוח לאומי מופחתים וזאת עד גובה תשלום כולל של 8,800 שקל.

אז כולם אומרים לכם ללכת להצביע ביום הבחירות, אבל אולי כדאי בכלל ללכת לעבוד ביום הזה

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    אם מטרת החוק לעודד הצבעה...
    מעסיק קטן 17/09/2019 12:13
    הגב לתגובה זו
    2 0
    ...איך זה קשור לעובדים זרים למשל שממילא אין להם זכות הצבעה? למה המעסיק צריך לספוג את יום החופש שלהם או לשלם כפול? ובאותו עניין, למה המעסיק צריך בכלל לממן את יום השבתון הזה באופן גורף ומבלי שהעובד נדרש להביא הוכחה לפחות שהוא הגיע לקלפי, שלא לדבר על להצביע? החוק כמו שהם כיום מעודד אנשים לצאת לקניות במקום לעודד אותם להצביע.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות