הבנק העולמי: הרשות הפלסטינית בפני משבר נזילות חמור

הצפי הוא לפער מימון שעשוי להגיע ל-1.8 מיליארד דולר, בעקבות הפחתה מהסיוע העולמי וגם מכספי המסים שישראל גובה בעבור הרשות. מתקשה לשלם לעובדי מדינה ולספקים. "התחזית מדאיגה מאוד", אמר קנתן שנקר, נציג הבנק לרשות ולעזה
 | 
telegram
(2)

דו"ח חדש של הבנק העולמי מציין כי הרשות הפלסטינית עומדת בפני פער מימון שעלול לגדול ל-1.8 מיליארד דולר לשנת 2019. מרבית הפער מונע על ידי הפחתה בכספי סיוע ועל רקע המחלוקת לגבי העברת המסים אשר ישראל גובה מטעם הרשות.

מהדוח עולה כי יש פער במימון אשר אילץ את הרשות לצבור חוב מבנקים מקומיים והביא לפיגור בתשלומים לעובדי המדינה, לספקים ולקרן הפנסיה הציבורית, דבר אשר יצר אתגרי נזילות גדולים לכלכלה המקומית.

העברה רטרואקטיבית  של מסי דלק שביצעה ממשלת ישראל באוגוסט 2019 צפויה לאפשר לרשות להסתדר עד סוף שנת 2019 עם הפחתת הוצאות, תוך המשך צבירת פיגורים בתשלומים לעובדים ולספקים מהמגזר הפרטי. העברת האחריות לרשות על מסי הדלק של הרשות, המהווים כשליש מההכנסות הכוללות ממסים, תהווה עזרה חלקית, אולם יש להגיע להסכם מקיף יותר לגבי המנגנון והאופן שבו ישראל מחליטה על הניכויים מההכנסות ממיסוי בעתיד.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

הצמיחה הצפויה בשטחים הפלסטינים נאמדת ב-1.3% לשנת 2019. תחזית זו נובעת, ברובה, מהשיפור הקל של הצמיחה בעזה בגובה של 1.8%, לאחר ירידה דרמטית של 7% בשנת 2018. בהתחשב במצב הנזילות המצומצם, הצמיחה בגדה המערבית צפויה להאט בשנת 2019 לרמה הנמוכה ביותר בחמש השנים האחרונות, ולהגיע ל-1.2%. ככל שהרשות, עסקים ומשקי בית ימצו את האפשרויות להתמודד עם משבר הנזילות, בהיעדר הסכם המשיב את הזרמת ההכנסות הרגילה, צפוי מיתון לשנים הקרובות.

"התחזית לרשות מדאיגה מאוד, ככל שמנועי הצמיחה הולכים ומצטמצמים, לצד בעיית נזילות המימון, החלו להשפיע על היכולת של הרשות לקיים את חובתה לשלם לעובדי  המדינה ולספק שירותים ציבוריים", אמר קנתן שנקר, נציג הבנק העולמי - בגדה המערבית ורצועת עזה. "עם צעדים נכונים ושיתוף הפעולה, המצב יכול להשתנות ולהביא להקלה במצבם של הפלסטינים, הבטחת קיימות הכלכלה ושיפור רמת החיים.

"בעוד העברת כספים סדירה של הכנסות ממיסוי מישראל לרשות הינה בעדיפות מיידית, יש צורך בנקיטת צעדים להפחתת חסמי הגישה והסחר כדי השיג התרחבות כלכלית ברת-קיימה. כמו כן, נדרשת עוד עבודה לשיפור הסביבה העסקית עבור עסקים פלסטינים. מאמצים מתואמים ותמיכה של כל הצדדים עשויים לשפר סיכויים כלכליים לפלסטינים", הוסיף שנקר.

הדו"ח הכלכלי יוצג בפני ועדת הקישור אד-הוק (AHLC) ב-26 בספטמבר 2019 בניו יורק, במסגרת ישיבת מדיניות לתיאום פיתוח וסיוע לעם הפלסטיני של המדינות התורמות.

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    הרשות הפלסטינית
    האריה 19/09/2019 23:50
    הגב לתגובה זו
    0 0
    עוד מעט ניגמר המושחתים גמרו את הכסף ובלישכת הסעד העולמי ניגמר הכסף עודה תתכיל לבקש נדבות עבור הרשות הפלסטינית
    סגור
  • 1.
    שלא ישלמו למחבלים ויהיה להם כסף (ל"ת)
    אבי 19/09/2019 08:09
    הגב לתגובה זו
    3 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות