
מערכות בנייה מתקדמת - כל מה שלא חשבתם עליו
בנייה מתקדמת הפכה להיות מושג שכיח במדינות רבות ברחבי העולם, ביניהן ארצות הברית, אוסטרליה וברחבי אירופה. מסתבר שבאוסטרליה, בניית בתים מבטון ומבלוקים אינה כה שכיחה, בנייה בעצים מקובלת יותר. מכיוון שעמידות העץ נגד מזיקים אינה גבוהה, לצד המודעות לבידוד טרמי שהתפתח מאוד בשנים האחרונות, צצו ברחבי העולם פתרונות שמציעים חומרי בידוד מצוינים שממלאים יופי את נפח הקיר, ומבטיחים מבנה חזק ועמיד, לאורך שנים, שמציע רמת בידוד וגימור גבוהות, ולא שכיחות בישראל.
מה כן קורה בישראל? בשנים האחרונות נוספו חומרים נוספים למשחק הבנייה: לוחות מבודדים תרמיים, לוחות מבודדים אקוסטיים, והצורך בלוחות גבס על מנת ליצור למשל לוחות חסינים אש, הלך ופחת. יצאנו לשטח לחקור מספר מערכות לבנייה מתקדמת, ממה הן עשויות, למה הן משמשים, מה היתרונות שלהן, ומידע חשוב נוסף, שבהחלט יכול להיות רלוונטי גם לאנשי מקצוע, וגם למי שמתכנן לבנות בית, בהתחשבות עם תנאי הסביבה, ותנאים נוספים.
מה היתרונות של מערכות בנייה מתקדמות?
- זמן זה כסף - בואו נודה, מי שעבר כבר את הסיוט שנקרא "לבנות בית", יודע שלא רק שזה נמשך כמה שנים, זה גם לא נגמר כשהבית בנוי, נכון? אחד היתרונות הבולטים של בנייה קלה מתייחס למשך הזמן שלוקח לבנות, ובמשוואה פשוטה, חיסכון אדיר בהוצאות כספיות.
- צמצום ליקויי בנייה - כאמור, גם כשהבית עומד, לרוב יש לא מעט תיקונים וסבבים שלא נגמרים. בבנייה קלה, ליקויי הבנייה אפסיים, מה שבהחלט מהווה יתרון משמעותי גם בהוצאות. הנה נתון שיעניין אתכם: הערכות אומדות את ליקוי הבנייה בכ-15% מעלויות הפרויקט. לתרגם לכם את זה לכסף? אנחנו בטוחים שהמספרים כבר רצים לכם בראש.
- ידידותית לסביבה - הבנייה הקלה בהחלט מתחשבת בסביבה, גם מבחינת צמצום הפסולת באתר הבנייה (אין מה להשוות כמות פסולים מבנייה בבלוקים, לעומת בנייה קלה, למשל). נראה כי התעלמות מהסביבה והשפעותיה, אינה עניין שאפשר להמשיך ולעצום עיניים לגביו, יותר ויותר אנשים מבינים כי על כל אחד לקחת אחריות באופן אישי ל- "BEING-WELL" של הסביבה.


