סיגריה אלקטרונית
צילום: istock

סיגריות אלקטרוניות מכפילות את סיכויי הנוער להידבק בקורונה פי 5

מחקר שפורסם בשבוע האחרון, מצא כי בקרב בני נוער וצעירים המעשנים סיגריות אלקטרוניות, שיעור הנדבקים בקורונה גבוה פי 5; בני נוער וצעירים שדיווחו על עישון סיגריות אלקטרוניות וגם סיגריות רגילות – נדבקו בנגיף בשיעור גבוה פי 7
ערן סוקול | (6)

זה לא ממש מפתיע, וכבר מזמן ידוע שעישון מחליש את המערכת החיסונית, באופן אשר מגביר את הסיכויים לחלות בכל מחלה. כעת, מחקר חדש שפורסם בשבוע האחרון, מספק נתונים כמותיים ומראה כי בקרב בני נוער וצעירים המעשנים סיגריות אלקטרוניות, שיעור הנדבקים בקורונה גבוה פי 5, כאשר בני נוער וצעירים שדיווחו על עישון סיגריות אלקטרוניות וגם סיגריות רגילות – נדבקו בנגיף בשיעור גבוה פי 7. 

> קישור לקריאת המאמר המלא

במחקר חדש, שפורסם ב-11 באוגוסט ב-Journal of Adolescent Health ערכו חוקרים מבית הספר לרפואה של אוניברסיטת סטנפורד, קליפורניה, משאל טלפוני בקרב 4,351 בני נוער וצעירים בני 24-13 מרחבי ארה"ב, בין התאריכים 14-6 במאי, 2020. 50.2% מהנשאלים השתמשו אי פעם בסיגריות או בסיגריות אלקטרוניות, ו-49.8% לא השתמשו מעולם.

ניתוח תוצאות המשאל הראה כי מבין הצעירים שעברו בדיקות לנגיף, אלה שהשתמשו בסיגריות אלקטרוניות ב-30 הימים שקדמו לבדיקה נמצאו חיוביים לנגיף בשיעור של פי 5 מלא מעשנים. במשתמשי סיגריות אלקטרוניות יחד עם סיגריות רגילות עמד השיעור על פי 7. בין הסיבות האפשריות לממצאים מונים החוקרים חשיפה מוגברת לניקוטין ולכימיקלים שבסיגריות אלקטרוניות המשפיעה לרעה על תפקוד הריאות, נגיעות תכופות בפנים או בפה-האופייניות למעשנים, העברת מתקני סיגריות אלקטרוניות בין משתמשים צעירים והשמנה.

החוקרים מציינים כי שימוש בסיגריות אלקטרוניות או שימוש מקביל בסיגריות אלקטרוניות ורגילות מהווה גורם סיכון משמעותי לחלות בנגיף, וחשוב כי מסרים המכוונים לנוער בדבר מניעת הידבקות יכללו מידע זה.

דנה פרוסט, מקדמת הבריאות של האגודה למלחמה בסרטן: "מחקר זה מצטרף לשורה של עדויות מדעיות על הקשר בין סיגריות אלקטרוניות ובין סיכונים בריאותיים של ממש. ידוע כי שימוש בסיגריות אלקטרוניות מכפיל את הסיכוי של בני נוער מעשנים לעשן סיגריות בהמשך החיים, עלול לפגוע בהתפתחות המח ומעלה את הסיכון שלהם לחלות במחלות לב וריאה. לפי המחקר הנוכחי , נראה כי הוא גם מגביר את הסיכון לחלות בנגיף הקורונה.

חשוב לזכור כי שמירה על בריאות הציבור אינה כוללת רק ריחוק חברתי ועטיית מסכה, אלא בין היתר גם אכיפה יעילה ונמרצת של איסור בעישון במקומות ציבורים וחוק איסור פרסום ושיווק של מוצרי עישון ונקיטת צעדים מוכחים למניעת התמכרות צעירים להרגל הממכר והקטלני" .

תגובות לכתבה(6):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 5.
    שחר 17/08/2020 10:11
    הגב לתגובה זו
    בני נוער מעשנים הם פופולריים ויותר מתקהלים
  • 4.
    דודו 17/08/2020 09:47
    הגב לתגובה זו
    שימוש בסיגריה אלקטרונית נקרא איוד ולא עישון. כי היא מפיקה אדים ולא עשן. אין קשר ולא יהיה בין סיגריה ששורפת טבק למכשיר שמייצר אדים. איוד לא פגע ולא פוגע בריאות, אין אף מחקר שמוכיח את זה חוץ משקרים של לוביסטים.
  • 3.
    אני 16/08/2020 19:18
    הגב לתגובה זו
    כל הכתבה היא טעות
  • 2.
    מעניין 16/08/2020 18:12
    הגב לתגובה זו
    יש קשר בין הממצאים, אך מהו הגורם? אולי מעשנים מעבירים ביניהם את אמצעי העישון וזה מגביר את ההדבקה? אולי מי שלא מוטרד מפרסומים על הנזק בעישון, גם סבור שהקורונה היא פייק ניוז ולא מקפיד על אמצעי המניעה? וכן הלאה
  • 1.
    אובייקטיבי 16/08/2020 16:18
    הגב לתגובה זו
    נראה כמו כתיבה של לוביסט סיגירות. למה בכלל הפוקוס על סיגריה אלקטרונית כשהיא האלטרנטיבה הבריאה ומחקרים מוחיכים שגרמה לירידה בעישון סיגריות רגילות בקרב בני נוער. שלא לדבר על זה שהנזק מסיגריה האלקטרונית הוא שבריר מהנזק מסיגריה רגילה. וגם משאל טלפוני של 5 אלף ילדים? אתה בדיחה ערן סוקול הבומר.
  • "האלטרנטיבה הבריאה"? - עוד מגיב עם מוח של ציפור (ל"ת)
    פרופסור LESS 17/08/2020 06:52
    הגב לתגובה זו