קבינט הקורונה: בוטלה ההגבלה על מספר העובדים במקומות העבודה

הקבינט אישר כי לא תוטל מגבלה על מספר העובדים הרשאים להגיע למקום עבודה; מקומות עבודה עם מעל 10 עובדים נדרשים למנות ממונה קורונה; במקביל, אושרה לקריאה ראשונה הצעת החוק לדחיית התקציב ב-100 ימים
 | 
telegram
(1)

במשאל טלפוני שנערך הבוקר אישר קבינט הקורונה תיקון לתקנות הגבלת פעילות במקומות העבודה. במסגרתם, בוטלה ההגבלה על מספר העובדים הרשאים להגיע למקומות העבודה. עם זאת, מקומות עבודה עם מעל 10 עובדים נדרשים למנות ממונה קורונה. במקביל, דווח כי אושרה לקריאה ראשונה הצעת החוק לדחיית המועד האחרון לאישור התקציב ב-100 ימים.

מקומות העבודה יידרשו לחתום על הצהרה בדבר השמירה על כללים אלה ויידוע עובדיהם הכוללים בין היתר, שמירת מרחק של 2 מטר בין עובדים, ושמירה על ההגיינה ועטיית מסיכה. כמו גם, הקצאת ציוד אישי או חיטוי הציוד במעבר בין עובד לעובד, ומדידת חום בכניסה.

בנוסף, בעבודה משרדית ניתן לקיים ישיבות מעל 20 איש (תוך שמירת מרחק או מחיצה). מעבר לזה תתאפשר ישיבה של עד 50 איש, רק אם הממונה על הקורונה אישר שלא ניתן לקיימה באמצעים דיגיטליים ובלבד שלא יוגש אוכל בישיבה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

עוד נקבע כי ראש שירות או רופא מחוזי רשאי לסגור מקום עבודה (למעט מקום עבודה חיוני, מסגרות רווחה, ישיבות מועצת רשות מקומית ומשרדי ממשלה), לצורך חקירה אפדימיולוגית, לתקופה שלא תעלה על 72 שעות או 120 שעות לפי הוראה של ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות או סגנו. על אף האמור, מעסיק ציבורי, שניתנה הוראה לסגירת המקום, יכול לאפשר כניסה של עובדים מסוימיים לצורך אספקת שירות חיוני.

אושרה דחיית המועד להעברת התקציב
בתוך כך, ועדת הכספים אישרה היום לקריאה ראשונה את הצעת החוק לדחיית המועד האחרון להעברת התקציב ב-100 ימים. בכך, מקווים במערכת הפוליטית כי הצדדים יגיעו להבנות באשר לאישור התקציב בטרם הליכה לבחירות.

בדברי ההסבר לחוק נכתב: "מדינת ישראל מתמודדת עם משבר לאומי כתוצאה מהתפרצות והתפשטות נגיף הקורונה. המשבר מנוהל על-ידי ממשלת אחדות וחירום לאומית שהוקמה בפרט לצורך התמודדות עם השלכות התפרצות המגפה כאמור. מאפייני המשבר והשלכות ארוכות הטווח שלו יצרו אי-ודאות כלכלית מובהקת. על זאת מתווסף אתגר לאומי, בו ישראל עלולה להתמודד לראשונה בחורף הקרוב עם אירוע המשלב התפרצות נגיף הקורונה יחד עם התפרצות נגיף השפעת":. 

"מצב מיוחד וחסר תקדים זה מצריך מסגרת זמנים שונה לשם גיבוש תקציב מדינה מזו הקבועה בחוק היסוד. פיזור הכנסת בעת זו יפגע פגיעה של ממש באיתנות משקי הבית, ביציבות הכלכלית הישראלית באינטרס הציבורי הכולל."

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    חבל"ז
    בודק בפרטים 17/08/2020 16:46
    הגב לתגובה זו
    0 0
    חבל על הזמן ועל העצבים. במקום לדחות את מועד הגשת התקציב ולחסוך באנרגיה הנה הצעה להרגעה : תגישו את תקציב 2020 ב - 1.7.2021. לא טעות הקלדה...... אבל ממילא אין גם משמעות רבה להעברת תקציב 2020 בדצמבר, אז בואו נחסוך.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות