הונאות הרשת עולות מדרגה: כך תגנו על עצמכם
כאילו לא די בצרות של השנה האחרונה - הקורונה והמשבר הכלכלי, אז בתוך כל הכאוס הזה פרחו הונאות ותקיפות ברשת. מדובר בהונאות מתוחכמות יותר, מכוונות וממוקדות יותר לגופים ואנשים כך שהן הרבה פעמים נראות אמינות יותר - אז כולנו צריכים עכשיו להיזהר הרבה יותר. הנה כמה משיטות התקיפה שהתגברו בחודשים האחרונים ואיך תוכלו להגן על עצמכם:
נתחיל בתקיפה שכולנו מכירים - האקרים פורצים למחשבים וגונבים מידע. במפה של צ'ק פוינט תוכלו לראות את התקיפות בזמן אמת. היום, למשל, אותרו כבר 32 מיליון תקיפות. מה עושים? תתקינו אנטי וירוס מקצועי במחשב ובטאבלט ובסלולאר ובכל המכשירים בעצם.
נמשיך. אתרי פישינג. זה בעצם אתרים מזויפים שנראים כמו אתרים אמיתיים. למשל אתר פייסבוק מזויף, אתם תכניסו את הפרטים שלכם מתוך אמונה שזה הלוגין של פייסבוק והופ הפרטים שלכם נשאבו. אז איך תדעו אם זה אמיתי או לא? תבדקו טוב טוב שכתובת האתר היא אכן פייסבוק נקודה קום.
באותה מידה גם מיילים שאתם מקבלים יכולים להיות מזויפים, למשל מייל מגוגל שאומר שאתם צריכים לשנות את הסיסמא. או מייל מאמאזון שטוען שאתם צריכים לעדכן פרטים. איך תדעו? תלחצו על שם השולח ותראו אם כתובת המייל זהה לאתר החברה.
עוד טקטיקת תקיפה היא פריצות לשרתי מיילים ושרתי הודעות כדי לגנוב מידע שאנחנו מעבירים מאחד לשני. אז אף פעם אל תשלחו פרטי בנק במייל או בווצאפ, או מספר כרטיס אשראי, או קוד סודי. כל פרט כזה יכול להיחשף בקלות להרבה עיניים.
הונאה נפוצה נוספת בתקופה האחרונה היא סיפורים יצירתיים במיוחד, כמו מוכרי דירה שמראים לכם תמונות של הנכס וצילום תעודת זהות שלהם ומבקשים שתעבירו דמי רצינות, או אתר למסחר במטח שמבטיח לכם רווחים גבוהים, ומציג גרפים שנראים אמינים וסטטיסטיקות. אז הכי פשוט - אל תעבירו כסף לשום אדם ולשום גוף שאתם לא מכירים.
ולסיום, כולנו מוצפים עכשיו בהודעות אס.אמ.אס שמבטיחות הלוואה מיידית. לפעמים מדובר בהונאה פרופר, ולפעמים מדובר על הלוואות בשוק האפור. אז בבקשה, גם אם אתם חייבים את הכסף, אל תיקחו הלוואות מגופים ללא מפוקחים, אתם לא יודעים מי עומד מאחוריהן ועם מי אתם מסתבכים אז אל תכניסו את עצמכם לבור הזה.
עד כאן המדריך שלנו. מקווים שתשמרו על עצמכם טוב טוב ושכולנו נעבור את התקופה המאתגרת הזאת בשלום
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
6.לא הבנתי למה את עובדת בשבתשירן 28/11/2020 19:30הגב לתגובה זו5 4כתבה יפה , אבל בשבת אנחנו עוצרים - סוגרים את הלפטופ זורקים את הנייד לארון .ומתחילים לחיות חיים רוחניים . בשבת קודש לא עובדים !סגור
-
5.תמיד היה הונאות זה לא חדשאבי 28/11/2020 19:25הגב לתגובה זו2 0אנטי וירוס מונע רק וירוסים אף אנטי וירוס לא יגן עליכם עם תמסרו מידע שלכם . החכם יודע שלעולם הוא לא ימסור פרטים שלו לאתר שלא מאושר . בנוסף אפשר לשלם דרך פייפל תמידסגור
-
4.מה עם הנסיך הניגרי שמוריש לכווולם. (ל"ת)ARTICK19 28/11/2020 13:57הגב לתגובה זו0 0סגור
-
3.תכנת הגנה לאנדרוידאני 28/11/2020 12:42הגב לתגובה זו1 0ומה התכנה המומלצת לטלפון אנדרויד ?סגור
-
2.כתבה טובה ותמציתיח.למחזר כל חודש !דג ברשת 28/11/2020 12:01הגב לתגובה זו1 0תודה, עדי. כתבה מדוייקת וטובה. ללמוד בע"פ וליישם מה שנאמר בה. אנשים ממשיכים לטעות ולתת פרטים באתרים מזוייפים, להעביר כספים - ולהסתבך. ותמדי יש צעירים ואנישם חדשים ברשת ובמערתכ אשראי - שמתפתים ונותנים פרטים. חבל.סגור
- טען עוד
-
1.לגבי שם השולח באימייל8 28/11/2020 11:18הגב לתגובה זו0 0כתבת: "תלחצו על שם השולח ותראו אם כתובת המייל זהה לאתר החברה", אך זו עצה לא נכונה. את שם השולח באימייל קל לזייף. זה נקרא email spoofing. העצה הנכונה היא לגלוש לאתר החברה כרגיל, על ידי הקלדת הכתובת בדפדפן, ולא דרך קישור שמקבלים באימייל.סגור
העמוד