
בעלי המניות חוגגים את העזיבה של שלמה אליהו – מניית מגדל מזנקת 6.2%
מגדל ביטוח 2.42% הודיעה על כך שבעל השליטה שלמה אליהו יסיים את כל תפקידיו בחברה ויכהן כיו"ר מגדל אחזקות בלבד. מדובר בניצחון של הרגולטור של חברות הביטוח, הממונה על שוק ההון, ד"ר משה ברקת שדורש קיטון בהשפעה של בעלי שליטה על העבודה היומיומית של חברות הביטוח. מתוך כך, ברקת פעל לסיים את כהונתו של אליהו כדירקטור במגדל ביטוח, שלא נעתר לדרישה בראשונה אך לאחר מאבק עיקש בן כמה חודשים הגיע להסכמות עם הרגולטור. המשקיעים חוגגים את ניצחונו של ברקת ושולחים את המנייה לעליות של יותר מ-5%.
כמו כן הודיעה החברה כי מירב בן כנען הלר תחליף את רונית בודו כיו"ר ועדת הביקורת. בודו תשמש כיו"ר ועדת המאזן לאחר שעל פי דוח הביקורת של רשות שוק ההון היא נחשבת כמקורבת לאליהו ולא מנעה לכאורה את השתתפותו בדיוני הוועדה.
ניכר כי ברקת היה מוכן לצעוד כמה צעדים לפחות לקראת הנהלת מגדל ביטוח כדי להבטיח את עזיבת אליהו מבלי להמשיך לנענע את הספינה. בכל זאת, מדובר על גוף שמנהל פנסיה בשווי של 77 מיליארד שקל וביטוח מנהלים וכ-119 מיליארד שקל בביטוח מנהלים. הממונה על הביטוח שמע את טענותיה כבדות המשקל של החברה באמצעות באי כוחה, ולפיהן "גם אם נפלו אי אלו פגמים באופן הפעילות של הדירקטוריון, ועדותיו או מי מהדירקטורים, הרי שהם אינם עולים כדי חשש כאמור, ולפיכך הרשות אינה מחזיקה עוד בעמדותיה הלכאוריות האמורות". במסגרת ההסכמות עם הרגולטור מרדכי רוזן וכרמי גילון יומנו לדירקטורים בחברה.
שמחת המשקיעים דיי מובנת. מאז חודש מרץ 2012, עת רכישת אליהו את מגדל ביטוח, איבדה החברה את בכורתה בענף הביטוח וגם ביצועי המניה בהתאם. היום היא החברה הרביעית בגודלה בענף (אחרי הראל השקעות 2.45% , הפניקס 1.53% ומנורה מב החז 2.31% ) עם שווי שוק של כ-3.3 מיליארד שקל. תשואת המניה באותה תקופה עומדת על תשואה שלילית של כ-13.5%, בעוד מדד ענף ביטוח והמירים עלה כ-50% באותה תקופה.
- שלמה אליהו מוכר מניות מגדל ב-420 מיליון שקל; הרוויח פי 2 ב-13 שנים
- בית המשפט לא נותן צו זמני למגדל. האם חנן מלצר יפנה מחר את הלשכה?
על פי הדוח הרבעוני של החברה, ההפסד ב-3 הרבעונים הראשונים של מגדל השנה הסתכם ב-13 מיליון שקל לעומת רווח של 573 מיליון אשתקד. הרווח הכולל ברבעון השלישי עלה ל-47 מיליון שקל לעומת הפסד של 82 מיליון שקל בתקופה המקבילה ב-2019.
הפרמיות ברוטו הסתכמו ב-17 מיליארד שקל בשלושת הרבעונים הראשונים לעומת 17.9 מיליארד שקל בתקופה המקבילה ב-2019. הפרמיות ברבעון השלישי עמדו על 5.7 מיליארד שקל, לעומת פרמיות של 5.9 ברבעון השלישי אשתקד. הקיטון בהיקף הפרמיות ודמי הגמולים ברבעון השלישי נרשם בעיקרו במוצרי ביטוח חיים וגמל ומיוחס בעיקרו למשבר הקורונה. כך שמדובר בחברה עם כלי אדירים. מתחילת השנה עלתה המניה 12.5%.