בנק לאומי
צילום: יחצ

סכסוך אחים ייאלץ את בנק לאומי לשלם פיצוי של מיליון שקל?

לקוחה תבעה את בנק לאומי כיוון שלא טרח לעדכן אותה כי נכס בבעלותה שועבד לטובת חוב של אחיה - בית המשפט קבע כי הבנק נהג ברשלנות, הלקוחה תובעת 1.1 מיליון שקל ובית המשפט יפסוק בהמשך את גובה הפיצוי
סתיו קורן |

לקוחה תבעה את בנק  לאומי -0.65%  בגין התרשלות, כיוון שלא טרח לעדכן אותה שנכס בבעלותה שועבד לטובת חוב של אחיה, וכי הוא עומד לשחרר בטוחה לפירעון אותו חוב. מדובר בנכס בבני ברק שהתובעת ירשה כ-75% ממנו, ע"י אמה המנוחה. אחיה שמונה למנהל העיזבון של הירושה על פי הצוואה, לא העביר את הנכס על שמה. רק כעבור שלוש שנים מרגע פטירת האם נודע לתובעת כי אחיה לא באמת פועל בתור מנהל עיזבון ושלמעשה הנכס לא עבר על שמה  - כלומר נשאר בחזקתו. 

כאשר האחות העבירה את הדירה על שמה, היא קיבלה מכתב מהבנק בו נטען כי קיים חוב בחשבון על סך 300 מיליון שקל, וכי היא נדרשת לשלמו. לאחר זמן קצר התובעת גילתה כי הדירה מושכנה לטובת החוב של אחיה. 

הדירה בבני ברק נמכרה על ידי הבנק בהליכי כינוס נכסים, לפיכך האחות תובעת מהבנק 75% משווי הדירה, שווי הדירה עומד כ-1.1 מיליון שקל, ובנוסף היא תובעת על כ-328 אלף שקל נוספים, בגין דמי שכירות שהייתה אמורה לקבל על כל התקופה בה הדירה נמכרה ע"י הבנק,  כלומר היא תובעת מהבנק כ-1.1 מיליון שקל

הבנק מצדו טען בכתב ההגנה כי התובעת לא טרחה להציג כל תשתית עובדתית בסיסית ולא הביאה ראיות לביסוס טענותיה לפיהן הבנק צריך לשפותה בגין נזקים שנגרמו לה בגין הליך מימוש נכס, אשר היא עצמה הסכימה לו. בנוסף, הבנק טען בכתב ההגנה כי יש לדחות את התביעה הן על הסף.

בין משפט השלום קבע כי הבנק אכן נהג ברשלנות. בפסק הדין החלקי קבע כי הבנק צריך לשלם לתובעת שכר טרחה של כ-15 אלף שקל בתור התחלה ובהמשך הוא ייתן הנחיות לגבי אופן המשך שמיעת התובענה בהחלטה נפרדת.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה