הקורונה לא פגעה: מספר המיליונרים העולמי זינק ל-56 מיליון איש

העושר העולמי צמח בשיעור של 7.4%, סך העושר העולמי גדל ב-28.7 טריליון דולר והגיע בסוף שנת 2020 ל-418.3 טריליון דולר, מנגד - גם החובות גדלו בשיעור דומה; בכמה צפוי מדד העושר לצמוח עד 2025?
 | 
telegram

האם נגיף הקורונה השפיע לרעה על העושר העולמי? לפי נתוני דוח העושר השנתי של בנק קרדיט סוויס התשובה היא חד משמעית לא. ויתרה מכך, לא רק שהוא לא קטן - הוא המשיך לצמוח. המדד צמח בשיעור של 7.4% והביא לכך שהעושר לאדם בוגר בעולם גדל ב-6%. חלק מהעליה מוסברת בשחיקה בערך הדולר, כך שבנטרול ירידת השער היה העושר הכללי גדל ב-4.1%. נתוני הדוח מצביעים על כך שמספר המיליונרים בעולם זינק והגיע ל-56.1 מיליון איש, גידול של 10% לעומת 50.9 מיליון לפני שנה. סך העושר העולמי גדל ב-28.7 טריליון דולר והגיע בסוף שנת 2020 ל-418.3 טריליון דולר. 

איך מתחלק העושר בעולם? ואלו מדינות נפגעו
סך העושר בצפון אמריקה גדל ב-12.4 טריליון דולר ואילו העושר באירופה גדל ב-9.2 טריליון דולר. צפון אמריקה ואירופה היו לשני האזורים בעלי הגידול הגבוה ביותר בעושר בשנת 2020, ואילו העושר בסין גדל ב-4.2 טריליון דולר והעושר באזור אסיה-פסיפיק, למעט סין והודו, גדל ב- 4.7 טריליון דולר.

האזורים שנפגעו לרעה בשיעור הגדול ביותר היו אמריקה הלטינית והודו. סך העושר ירד בהודו ב- 594 מיליארד דולר, שהם 4.4%. אמריקה הלטינית חוותה את השחיקה הגדולה ביותר בעושר, כאשר העושר הכולל צנח ב-1.2 טריליון דולר, ירידה של 11.4%.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

>> זה סכום הכסף שיש לאמריקאי "ממוצע". איפה אתם ביחס אליו?
>> כמה כסף יש לכל אזרח בממוצע? וכמה מיליונרים יש בארץ? - דוח העושר לשנת 2019

גם סך החובות העולמי גדל - מהר יותר מהגידול בעושר
סך החובות בעולם גדל ב-7.5% - שיעור שככל הנראה היה עולה הרבה יותר - אם משקי הבית לא היו נאלצים לחסוך יותר בשל הסגר העולמי ומשבר הקורונה. סך החובות גדלו במידה ניכרת בסין ובאירופה, אך ירדו באפריקה ובאמריקה הלטינית. 

התפתחות משמעותית השנה נראתה בעלייה בשיעור החיסכון למשפחה, וזאת בין השאר בשל שיעורי הריבית הנמוכים, הסגרים במדינות העולם, ואילוצים אחרים שנבעו מהמגיפה העולמית ומהירידה בצריכה הכללית ברבעון השני של שנת 2020. 

תחזית העושר עד שנת 2025
לפי הנתונים בדוח ההון העולמי צפוי לגדול ב -39% בחמש השנים הקרובות וצפוי להגיע ל -583 טריליון דולר עד שנת 2025. מדינות בעלות הכנסה נמוכה ובינונית אחראיות ל -42% מהצמיחה, אם כי הן מהוות רק 33% מהעושר הנוכחי. על פי ההערכות, העושר למבוגר יגדל ב -31% ויעבור את ה- 100,000 דולר. ללא התאמה לאינפלציה, מספר המיליונרים יגדל במידה ניכרת בחמש השנים הקרובות ויגיע ל -84 מיליון, בעוד שמספר בעלי ההון (UHNWI) אמור להגיע ל-344,000 מיליון.

אנתוני שורוקס (Anthony Shorrocks), כלכלן ומחבר הדו"ח, אמר: "לקורונה הייתה השפעה גדולה בטווח הקצר על השווקים העולמיים, אך זו התהפכה במידה רבה בסוף יוני 2020. כפי שציינו בשנה שעברה, העושר העולמי לא רק החזיק מעמד יציב לנוכח מגפה זו, אלא למעשה גדל במהירות במחצית השנייה של השנה. ואכן יצירת עושר בשנת 2020 נראתה מנותקת לחלוטין מהמצוקה הכלכלית כתוצאה ממגפת הקורונה. אם נעריך את עלויות מחירי הנכסים, יתכן ועושר משק הבית העולמי ירד. ברצועות העושר הנמוכות יותר בהן הנכסים הפיננסיים פחות נפוצים, העושר נטה לעמוד במקום, או, במקרים רבים, לסגת. חלק מהגורמים הבסיסיים עשויים לתקן את עצמם לאורך זמן. לדוגמא, הריבית תחל לעלות שוב בשלב מסוים, וזה ישכך את מחירי הנכסים".

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות