ביהמ"ש קבע: מי ששילם מס גבוה יותר בחו"ל לא יזוכה בישראל

הקביעה התקבלה במסגרת ערעור שהגישה חברת פ.ק. גנרטורים, שטענה כי על רשות המיסים לאפשר לה להזדכות על 12 מיליון שקל אותם שילמה כמס וולונטרי בברזיל
 | 
telegram

בית המשפט המחוזי בתל אביב קיבל את עמדת רשות המיסים וקבע כי מי שחייב מס (נישום) אינו יכול לבחור לשלם במדינה יותר מס ממה שעליו לשלם, ולקבל זיכוי בגין אותו מס בישראל.

קביעה זו התקבלה במסגרת ערעור שהגישה חברת פ.ק. גנרטורים, שטענה כי על רשות המיסים לאפשר לה להזדכות על 12 מיליון שקל אותם שילמה כמס וולונטרי בברזיל. זאת למרות שבהתאם להוראות האמנה למניעת כפל מס בין המדינות לא היה עליה לשלם סכום זה.

חברת הבת של המערערת בברזיל שכרה מהמערערת גנרטורים ושילמה לה בגינם דמי שכירות. הבנק באמצעותו שולמו התשלומים למערערת, ניכה מס במקור בשיעור של 15% מהכנסות דמי השכירות ששולמו למערערת.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

המערערת טענה, כי היא זכאית לזיכוי מס זר בגין מלוא הסכומים שנוכו במקור מהכנסותיה, בשיעור של 15%. לעומתה, רשות המיסים טענה באמצעות פרקליטות מחוז ת"א (אזרחי) כי לפי האמנה למניעת כפל מס שבין המדינות היה על המערערת לשלם מס בברזיל בשיעור של עד 10% בלבד מהכנסותיה ולכן היא אינה זכאית לזיכוי מס בישראל בגין סכומים שנוכו במקור מעבר לשיעור זה (5%). קרי, הסכומים שנוכו במקור על ידי הבנק המשלם, העולים על 10% מהכנסות המערערת, מהווים מס וולונטרי שהמערערת אינה זכאית לזיכוי ממס בגינו בישראל.

חשוב להדגיש כי במהלך דיוני השומה, פקיד השומה ביקש מהמערערת לפנות לרשות המיסים הברזילאית בבקשה להחזר המס שנוכה ביתר-  אולם, המערערת לא עשתה זאת. במסגרת ההליך המשפטי שוב נתבקשה המערערת לפנות לרשות המסים הברזילאית על מנת לברר את עמדתה באשר לשיעור המס הנכון. המערערת פנתה לרשות המסים הברזילאית אשר השיבה כי בהתאם להוראות האמנה, שיעור המס שיש לשלם בברזיל עבור התמלוגים יעמוד על עד 10%, ובלבד שאין מדובר ב"מוסד קבע". גם לאחר שנתקבלה תשובת רשות המיסים בברזיל, המערערת סירבה לפנות לרשות המסים הברזילאית בבקשה להחזר מס.

"במסגרת האמנה נקבע כיצד תחולק "עוגת המס" בין ישראל לברזיל. קביעת האופן בו תחולק "עוגת המס" בין מדינות שהתקשרו באמנה למניעת כפל מס נמנית עם התכליות המרכזיות שאמנות אלו נועדו להגשים, יחד עם מניעת כפל מס ומניעת התחמקות ממס" (סעיף 56 לפס"ד)

"מכל מקום, בענייננו, הסכימו ישראל וברזיל, כי ביחס להכנסה מ"תמלוגים" ... ששולמו למערערת, תעמוד זכות המיסוי הראשונית לברזיל, אך זאת עד לשיעור של 10%. בכך הסכימו המדינות כי מס בשיעור של 10% מההכנסות ישולם לברזיל, ואילו היתרה תשולם בישראל."  (סעיף 58 לפס"ד)

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות