רשת הסופרמרקטים ויקטורי
צילום: יח"צ

לומברד אודייר: "סין וישראל הן ההוכחה שהאינפלציה אינה גלובלית"

על פי הבנק השוויצרי, האינפלציה בארה"ב תגיע לשיאה בסוף השנה הנוכחית, אך לדבריהם - אין סימנים לכך שגורמי האינפלציה בארה"ב מתפשטים לשאר העולם
נתנאל אריאל | (6)
נושאים בכתבה לומברד אודייה

לכלכלה השנייה בגודלה בעולם ולישראל שלנו אין הרבה נקודות דמיון - להם יש 1.4 מיליארד תושבים, ולנו 9 מיליון (יותר מפי 155), להם יש את השטח השני בגודלו בעולם, אחרי רוסיה, ואנחנו מדינה קטנטונת. הם נשארו 4,000 שנה באותו מקום, ואנחנו נדדנו בכל העולם.

אבל מעניין לראות שבכל הקשור להתאוששות הכלכלה העולמית, בעולם מסתכלים על ההתאוששות הכלכלית בישראל שאחרי הקורונה - ושואבים עידוד ואופטימיות. מבצע החיסונים בישראל נחל הצלחה גדולה, כאשר מרבית האוכלוסייה מעל גיל 18 עשתה את מה שנכון והתחסנה, וכתוצאה מכך כאשר מדינות אחרות עדיין נאבקות בסגרים אצלנו הכל כבר פתוח.

נכון, יש עכשיו נסיגה, עם העלייה בתחלואה בקרב ילדים, אבל זה היה צפוי והגיוני לאור העובדה שהם אינם מחוסנים. אבל סביר שהמדינה תתגבר גם על הגל הזה, ובוודאי כאשר רוב האוכלוסיה מחוסנת - לממשלה החדשה יש הרבה יותר מרחב תמרון ואפשרויות לנהל את המשך המאבק בקורונה.

אז היכן המעצמה העולה סין, וישראל הקטנה נפגשות בכל זאת? בהוכחה שהאינפלציה שהחלה להרים ראש מסביב לעולם אינה גלובלית - "ישראל וסין אשר מובילות את התאוששות הכלכלה העולמית מהוות הוכחה לכך" אומר סטפן מונייה, מנהל ההשקעות הראשי של הבנק השוויצרי לומברד אודייר.   לדבריו: "במשך יותר מעשור תהו קובעי המדיניות המוניטרית לאן נעלמה האינפלציה. מאז אפריל האינפלציה בארה"ב עלתה, ובחודש שעבר האינפלציה הייתה הגבוהה ביותר מזה שלושה עשורים. אנו מאמינים שהאינפלציה בארה"ב תישאר גבוהה בשאר 2021, ותגיע לשיאה בנובמבר - בדצמבר.

"נכון לזמן זה, שום דבר אינו מצביע על כך שהגורמים המניעים את האינפלציה מתפשטים לאזורים אחרים בכלכלה, או למדינות אחרות – ראיה לכך היא שסין וישראל, המדינות אשר מובילות את ההתאוששות העולמית, אינן חוות עלייה משמעותית באינפלציה. עם זאת, יתכן שהאינפלציה בסין עדיין אינה משקפת את מאמצי הממשלה לעבור לכלכלה המונעת על ידי הוצאות צרכניות, ולא על ידי ייצור, וחברות סיניות עשויות להתמודד עם התייקרות עלויות בעקבות עליית מחירי הסחורות, אך עלויות אלה עדיין לא מתגלגלות אל הצרכן".   האם הפד' ייכנע וייסוג ממדיניות הריבית החדשה שלו? על שוק המט"ח אמר מונייה: תיאוריות כלכליות אומרות לנו שכאשר המחירים עולים במדינה מסוימת, ערך המטבע יורד. בשלושת העשורים האחרונים, הקשר בין הדולר האמריקאי לאינפלציה עקב אחר דפוס זה, במיוחד כנגד מטבעות שווקים מפותחים. בשלב זה, נכון להסתכל על הקשר בין שער החליפין לתשואות הריאליות, או על הפרשי התשואות הריאליות. אנו מאמינים כי העלייה האחרונה באינפלציה, המוכחת כחולפת, לא תרתיע את הפד מלהיצמד למטרתו להתאוששות רחבה יותר בשוק העבודה האמריקאי בתוך מסגרת הזמנים שהציב. במקרה זה, התשואות הריאליות יפעילו לחץ על הדולר האמריקני. בהנחה שהאינפלציה לא תעלה ברמה הגלובלית, ערך הדולר יפחת כיוון שהאינפלציה גבוהה יותר תשחק את ערכו".  

תגובות לכתבה(6):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 6.
    א.ג 25/07/2021 02:01
    הגב לתגובה זו
    מספיק להסתכל על מחירי הנדלן הבריאות והחינוך שעלו פי שתיים, שלוש בעשור האחרון בשביל להבין שמדובר בהיפר אינפלציה שתתפוצץ לכולנו בפנים
  • 5.
    בוש ונכלם 24/07/2021 21:47
    הגב לתגובה זו
    בעיקר לא על הקורונה
  • 4.
    Sam 23/07/2021 21:47
    הגב לתגובה זו
    תתביישו לכם שהכנסתם בין השורות את נושא החיסונים לילדים, שופר תעמולה של מי אתם?
  • 3.
    אבגד 23/07/2021 14:11
    הגב לתגובה זו
    הוא בכך שנתוני האינפלציה בשתי המדינות מפוברקים. לפי נתוני בנק ישראל האינפלציה בעשר שנים האחרונות היתה אפסית. אני מציע לערוך מבחן פשוט. שכל אזרח יבדוק מה היתה ההוצאה החודשית הממוצעת שלו בשנת 2010, ומה ההוצאה שלו היום על אותו סל מוצרים. ההפרש בגובה ההוצאה החודשית, זו האינפלציה. האמת היא שבעשור הזה היתה אינפלציה מטורפת.
  • 2.
    יותם 23/07/2021 10:57
    הגב לתגובה זו
    האינפלציה מזמן ברחה ותמיד הייתה קיימת! החל ממדדים שקריים, דור הבומרס, הטבות מס ועד אי שוויון בעולם. אתם פשוט לא יודעים איפה לחפש. אפילו מניות הן אינפלציה.
  • 1.
    בני 22/07/2021 15:23
    הגב לתגובה זו
    נוח להם להוציא מהחישוב את האינפלציה המשוגעת בנדלן שיש בסין ובישראל.