פרופ' אוריאל רייכמן יסיים את תפקידו כנשיא אוניברסיטת רייכמן
פרופ' אוריאל רייכמן, נשיא ומייסד אוניברסיטת רייכמן (הבינתחומי הרצליה), הודיע הערב, כי יסיים את כהונתו כנשיא המוסד באופן מיידי. זאת, בעקבות ההכרה הרשמית כאוניברסיטה שקיבל המוסד מהמועצה להשכלה גבוהה לפני כשבועיים, ובהמשך לשינוי שמו מהבינתחומי הרצליה לאוניברסיטת רייכמן.
פרופ' רייכמן דיבר באירוע פרידה חגיגי שהתקיים הערב בקמפוס אוניברסיטת רייכמן (הבינתחומי הרצליה), בהשתתפות חברות וחברי הסגל, תורמים וידידים, ובוגרות ובוגרי המוסד. "קיימתי את השליחות שלקחתי על עצמי בהקמת הבינתחומי", אמר, "זה הרגע לקום ולומר תודה על האפשרות לממש את החזון. זה הרגע גם להודיע שהחלטתי לסיים את תפקידי כנשיא. המרכז הבינתחומי הוקם כחברה לתועלת הציבור. בניגוד למקובל לא ביקשנו ולא קיבלנו תמיכה כלכלית כלשהי מהמדינה או מוסדותיה. פעלתי לצד חבריי, כיזם לתועלת הציבור, ללא צפי כלשהו לחבילת מניות או יכולת הורשה. היום אני מקבל בדמעות תודה בעיניי, את ההוקרה והתמורה הנאצלת והגדולה ביותר על מה שהיה למפעל חיי. לא יכולתי לקוות ליותר מאשר קריאת שם המוסד על שמי". פרופ' רייכמן סיכם את דבריו: "המרכז הבינתחומי יצא לדרך כאוניברסיטה ציונית, ומכאן גם התפיסה החינוכית שלנו שמתבטאת במילים 'חירות ואחריות'. אנחנו מחנכים את הסטודנטים לצאת לעולם מתוך אמונה בעצמם ובחבריהם. להיות יזמים ולא להיכנע לסטטוס-קוו אם אינו נראה להם. לחיות חיים של משמעות והגשמה אישית של שאיפותיהם, ולצד זאת לדאוג בראש ובראשונה למי שאינם יכולים לעזור לעצמם. ולהיות מוכנים להגן, פיזית וערכית, על קיום המדינה ועל ערכיה. זהו הבסיס הערכי שעליו בנינו את האוניברסיטה שלנו, ו-35 אלף הבוגרים של המרכז הבינתחומי נושאים איתם ערכים אלה".
נשיא המדינה, יצחק (בוז'י) הרצוג: "לפני 27 שנים ייסדת את מה שהפך להיות מפעל חייך. יצרת מוסד שהוא מודל לחיקוי בתחומו וכיום המרכז הבינתחומי הרצליה הינו חלק בלתי נפרד מהנוף האקדמי ומהחברה הישראלית בכלל. החברה הישראלית טבועה עמוק בנשמתך. את כל מרצך הקדשת ואתה מקדיש למחשבה איך להפוך אותה למקום טוב יותר, איך לכונן כאן חברת מופת קלאסית של הציונות הקלאסית הליברלית של זכויות הפרט וזכויות האדם – אתגר לא פשוט בעולם משתנה... תמיד היית איש של חזון ועשייה. דמותך כנשיא המרכז הבינתחומי תיזכר תמיד כדמות של מנהיג מייסד – אדם שנושאים אליו עיניים, מודל לחיקוי".
ראש ממשלת ישראל, נפתלי בנט: "לקחת מחנה צבאי נטוש והפכת אותו לאימפריה של חינוך, השכלה וציונות. זכות גדולה עבורי שהייתי שר החינוך ויו"ר המל"ג שאישר את הפיכת המרכז הבינתחומי לאוניברסיטה. היום אנו זוכים להגיד אוניברסיטת רייכמן קמה. אוניברסיטה שמגלמת מצוינות וערכים כמו תרומה לחברה וחיזוק האנשים שתורמים למדינה. הדרך רק התחילה ואני צופה שהאוניברסיטה תזנק מעלה ואתה תוכל להביט באושר על הפריחה והמשך הצמיחה".
- פעילות ותקציבי המו"פ באקדמיה בישראל המשיכו לעלות ב-2023
- תוקפא הצעת החוק לסיוע לסטודנטים במילואים - האוניברסיטאות תסייענה
שר החוץ, יאיר לפיד: "פרופ' אוריאל רייכמן יצר משהו בעולם הזה. יש מעט מאוד אנשים שיוצרים משהו בעולם שמוביל לשינוי אמיתי, גדול ומהותי - בהשכלה הגבוהה, בדרך שבה אנחנו רואים מכללות ובקרוב אוניברסיטאות, ובדרך שבה אנחנו רואים את האנשים הצעירים של המדינה הזו ולאן הם רוצים להתקדם. פרופ' אוריאל רייכמן שינה משהו ואני בטוח שזה לא השינוי האחרון שהוא יוצר בעולם הזה".
- 5.בוגר 18/11/2021 15:17הגב לתגובה זוהמרכז הבינתחומי הוא הישג אקדמי.
- 4.שאול 12/11/2021 15:28הגב לתגובה זוכן ירבו כמותו . מאחל לו הרבה בריאות ונחת .
- 3.ארז 03/09/2021 15:43הגב לתגובה זומפעל של תארים לכל מי שמשלם
- 2.שמואל 03/09/2021 14:13הגב לתגובה זורייכמן פורש בכבוד ואתה מקלל? עבור טיפשות לא צריך אוניברסיטה..
- 1.יניב 03/09/2021 08:51הגב לתגובה זובין לילה הפך הבין תחומי לאוניברסיטה, ומנהל המוסד לנשיא אוניברסיטת והנוכל בקריצת עין מרעיף שבחים
- זאב 03/09/2021 12:45הגב לתגובה זויכול היה לכתוב מה שכתבת. המרכז הבין תחומי מעניק מלגות תחזרי יכולת, מעורב בפרוייקטים קהילתיים ולא לוקח מהמדינה שקל; לא כמו נוכלים אחרים חובשי מגבעת או סגולי שיעור. .