תוקם ועדה ציבורית לקביעת שכר הח"כים - שיוכלו להתעלם מההמלצות

הועדה, שלא הוקמה מאז 2019, תתכנס על מנת לדון בדבר המלצות לשכר חברי הכנסת. ועדת הכנסת שאישרה את מינוי הועדה הציבורית רשאית לפסול את ההמלצות שיתקבלו - אבל במקרה הזה: נותנים לחתול לשמור על השמנת

 | 
telegram

מאז 2019 מכהנים חברי הכנסת ללא ועדה ציבורית המפקחת על שכרם. ועדה מסוג זה, שבדרך כלל מוקמות כאשר נדרש שיתוף פעולה בלתי מוטה בין רשויות המדינה לבין הציבור לא הוקמה במהלך ארבע מערכות הבחירות האחרונות, וכעת תאשר ועדת הכנסת את הקמת הועדה הציבורית לקביעת שכר הח"כים. 

בראש הועדה יעמוד פרופסור יובל אלבשן, דיקן הפקולטה למשפטים בקרית אונו, פרופסור יורם עדן , פרופ' מן המניין וראש בית הספר הבינתחומי לחברה וקהילה במכללה האקדמית הדסה ירושלים וד"ר קרן בר חוה, ראש החוג לחשבונאות בבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית בירושלים. המלצותיה של הוועדה בעניין שכרם ותנאיהם של חברי הכנסת ידרשו את אישורה הסופי של ועדת הכנסת שהצביעה על הקמתה. 

למעשה, המשמעות היא שכל מסקנה שתתקבל בוועדה הציבורית תהיה ניתנת להפיכה על ידי ועדת הכנסת כשזאת יכולה פשוט לדחות את ההצעה. מספר הצעות חוק הועלו כבר בעבר במטרה למנוע את יכולת חברי הכנסת להתערב בהליך קבלת ההחלטות בכל הקשור לשכרם - אבל מאחר שחברי הכנסת הם אלה שקובעים את החוק אז ניתן רק לנחש עד כמה האינטרס שלהם ברור בנושא. רק לפני חודש הגישו חברי כנסת מטעם מפלגת יש עתיד הצעת חוק במסגרתה תוצא היכולת של חברי הכנסת לקבוע את שכרם, אך הצעת חוק זו לא קודמה בינתיים. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

שכרם של חברי הכנסת שעומד על כ-45.2 אלף שקלים, מוצמד לשכר הממוצע במשק. לאורך השנים עלו הצעות חוק להצמיד את שכר הח"כים למדד המחירים לצרכן, אך הצעה זו נדחתה כמה פעמים (בשנים האחרונות השכר הממוצע עולה יותר ואין אינפלציה ולכן גם השכר של הח"כים עולה בהתאם). לקראת סוף השנה הקודמת הוקפא שכר חברי הכנסת וזאת במטרה למנוע את העלאת השכר יחד עם עלייה נוספת של השכר הממוצע - שהפעם המשיך לעלות בעקבות כך שעובדים בעבודות פשוטות יותר פוטרו בעקבות הקורונה - והמשמעות הייתה עיוות של עליית השכר הממוצע עוד יותר כלפי מעלה.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות