נשיא איגוד לשכות המסחר על סיוע האוצר לענף התרבות: תפיסה שגויה

הבוקר דווח כי משרדי האוצר והתרבות והספורט חתמו על מתווה סיוע לענף התרבות במסגרתו יעניקו כ-144 מיליון שקל בצורה של מתווי סיוע שונים. בתגובה לכך אמר עו"ד אוריאל לין כי המהלך מעיד על תפיסה קלוקלת של אוצר המדינה למי צריך לתת סיוע וכיצד
 | 
telegram
(2)

עו"ד אוריאל לין נשיא איגוד לשכות המסחר הגיב הבוקר על הודעת משרד האוצר ומשרד התרבות והספורט על חבילת הסיוע לעולם התרבות ואמר כי על אף שיש לברך את השרים על כך ש הבינו את מצוקת הענף כתוצאה מהתפרצות וריאנט האומיקרון של נגיף הקורונה, מהלך זה מעיד על שגיאה בתפיסת היסוד של אוצר המדינה למי צריך לתת פיצוי מתי ואיך. 

עוד אמר לין כי פיצוי לא צריך להינתן על בסיס ענפי אלא ברמת העסק הבודד ולכל עסק במדינה על פי מידת הפגיעה בו. "הקריטריון המכריע חייב להיות מבוסס על הגינות ושוויון" אומר לין, "כל עסק שנפגע פגיעת אמת משמעותית כתוצאה ממצב החירום זכאי לקבל פיצוי, ולא מחמת שיוכו הענפי. כספי פיצויים צריכים לזרום נטו לעסקים ולעובדים ולא דרך מתווכים ומוסדות ביניים." הוסיף. 

לדבריו, הגישה הענפית במתן פיצוי לא תמיד אפקטיבית בהשגת המטרה, שכן לא תמיד ברור איך הזרמת הכספים משיגה את התכלית האמתית של פיצוי העסק הבודד. לתפיסה הענפית יש לצרף שורה ארוכה של ענפי כלכלה כמו תיירות חוץ, בתי הארחה, מסעדות, אולמות אירועים, מפיקי אירועים וכדומה, שנפגעו קשה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

עוד מוסיף לין כי אסור לנהוג באופן סלקטיבי לאיזה ענף יש לתת סיוע גדול יותר ולאיזה ענף לתת סיוע מופחת. על פיו אלו הם קריטריונים שאין בהם אחידות והם מייצרים מצב של אי שוויון. לסיום הדגיש כי שיטה זו של מתן פיצוי ברמת העסק הבודד, ללא התייחסות לאיזה ענף כלכלי העסק שייך, גובשה במלחמת לבנון השנייה ויושמה בהצלחה רבה בעתות מלחמה ומשבר, אך אינה תשיג בהכרח תוצאה דומה במקרה זה. 

ביקורת נשיא איגוד הלשכות הגיעה לאחר שהבוקר הודיעו משרדי האוצר והתרבות והספורט כי סיכמו על חבילת סיוע לעולם התרבות אשר יכלול תמיכה בשחקנים, עובדי במה, אומנים עצמאיים, תמיכה באומנים המופיעים במסגרת סל תרבות והצגות ילדים, מוסדות התרבות והיכלי התרבות. 

חבילת הסיוע צפויה לכלול 28 מיליון שקלים שיועברו למוסדות תרבות שימשיכו להעסיק עובדים באופן רציף וכן ישמשו לשלם לעובדים העצמאיים שהיו שותפים בכל מופע, הצגה או אירוע שבוטלו, 10 מיליון שקלים לצורך סיוע לאומנים שעובדים תחת סל תרבות ושנפגעו באופן מהותי בשל הירידה בפעילויות ובמופעים לילדים בבתי הספר ובכלל - בעיקר באמצעות רכש מאות מופעים מכלל האומנים על ידי המדינה, 50 מיליון שקלים שיועברו לרשויות המקומיות עבור פעילויות תרבות, 12 מיליון שקלים שיופנו למופעים בדגש על הזמנה וסיוע דרך היכלי התרבות בערים שיש תחתם היכלים וכן 38 מיליון שקלים שיועברו דרך מבחן סל"ע שמשרד התרבות מחדש בשנה זו.

עוד נמסר כי יוגדל תקציב הקרן לאומנים במצוקה כך שיעמוד על 6 מיליון שקלים וכי המשרדים יפעלו להרחיב ככל האפשר את הקריטריונים להגשת בקשה לסיוע כך שיכללו גם עובדי במה. סה"כ כוללת התוכנית כ-144 מיליון שקלי סיוע לענף.

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    הוא מדבר על ענפים מתקופת הדינוזאורים? (ל"ת)
    דור 19/01/2022 14:55
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 1.
    צודק. למה שייכות ענפית רלוונטית לפגיעה בעסק מסוים. (ל"ת)
    ש-13 19/01/2022 13:43
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות