תזכיר חוק חדש מבקש לשלב אוכלוסיות מוחלשות בחברות ממשלתיות

חשוב לציין כי קיים כבר חוק שמחייב ייצוג של אוכלוסיות מוחלשות, אך הבשורה בתזכיר החדש היא הוספה של בני האוכלוסייה החרדית והערבית, מפני שהן לא מוזכרות בחוק הנוכחי
 | 
telegram

תזכיר חוק חדש יצא לפועל: התזכיר מתייחס לשיעורי העסקה של בני שני המינים, אנשים עם מוגבלות, בני האוכלוסייה הערבית, בני העדה האתיופית, בני האוכלוסייה החרדית ועולים חדשים בחברות ממשלתיות.

חשוב לציין כי קיים כבר חוק שמחייב ייצוג של אוכלוסיות מוחלשות, אך הבשורה של התזכיר החדש היא הוספה של בני האוכלוסייה החרדית והערבית שלא מוזכרת בחוק הנוכחי. התזכיר פורסם להערות הציבור בתחילת השבוע, ובקרוב החוק יובא לוועדת הכספים, שם יוחלטו פרטים נוספים עד לחקיקה.

תזכיר החוק מציין את החשיבות בשילוב אוכלוסיות אלה בחברות ממשלתיות וכי הדירקטוריונים של החברות יפעלו לקידום ייצוג הולם לאוכלוסיות האמורות בקרב העובדים בחברה בהתאם ליעדים שיקבעו, ולשם כך ינקטו באמצעים הנדרשים בנסיבות העניין, שיש בהם כדי לאפשר ולעודד ייצוג הולם, לרבות מתן עדיפות למועמדים מאוכלוסיות אלו בעלי כישורים דומים לכישוריהם של מועמדים אחרים.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

התזכיר מבקש לתקן את חוק החברות הממשלתיות, שחוקק בשנת 1975, כך שחובת הייצוג ההולם בקרב העובדים בחברות הממשלתיות, דוגמת חברת החשמל, הנמלים ורכבת ישראל תתייחס לבני שני המינים, אנשים עם מוגבלות, בני האוכלוסייה הערבית (לרבות הדרוזית והצ'רקסית), מי שהוא או שאחד מהוריו נולדו באתיופיה, בני האוכלוסייה החרדית ועולים חדשים. כיום מתייחס חוק החברות הממשלתיות למי שהוא או שאחד מהוריו נולדו באתיופיה ולבני העדה הדרוזית בלבד. חובות נוספות מוטלות מכוח חוק שיווי זכויות האישה, התשי"א-1951, וחוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, התשנ"ח-1998. 

התזכיר שפורסם מציע כי יקבע שבקרב העובדים בחברות הממשלתיות, בכלל המשרות והדירוגים, יינתן ביטוי הולם, בנסיבות העניין, לייצוגם של אוכלוסיות אלו, וכי יהיה על הדירקטוריונים של החברות הממשלתיות לפעול לקידום ייצוג הולם של האוכלוסיות המדוברות בהתאם ליעד שיקבעו ולשם כך לנקוט באמצעים הנדרשים בנסיבות העניין, ובהם ייעוד משרות שיועסקו בהן, ככל האפשר, רק מועמדים מקרב קבוצה הזכאית לייצוג הולם, וכן מתן עדיפות למועמדים מקרב קבוצה הזכאית לייצוג הולם, שהם בעלי כישורים דומים לכישוריהם של מועמדים אחרים.

ההצעה שהובילו משרד האוצר והמשרד לשוויון חברתי, מבקשת לקבוע כי ביחס לחברות הממשלתיות תחול על חברות המעסיקות מעל 100 עובדים. כן תחול ההצעה על תאגידים שהוקמו בחוק. על מנת לבצע מעקב מיטבי אחר מימוש החוק, מוצע כי חברה ממשלתית תגיש לרשות החברות הממשלתיות, אחת לשנה, דין וחשבון לעניין זה בו יפורטו, בין השאר, נתונים באשר לייצוג הולם בקרב עובדי החברה. הרשות תגיש אחת לשנה, לממשלה, לנציבות שוויון הזדמנויות בעבודה כמשמעותה בחוק שוויון ההזדמנויות בעבודה, התשמ"ח-1988, ולוועדת הכספים של הכנסת דין וחשבון בהתאם לנתונים שהתקבלו באותה שנה לעניין ייצוג הולם בקרב עובדי החברות הממשלתיות.

שר האוצר, אביגדור ליברמן: "במטרה לממש את מלוא הפוטנציאל של הכלכלה הישראלית עלינו לדאוג שכל רובדי החברה הישראלית זוכים לייצוג הוגן סביב שולחן קבלת ההחלטות. לזה בדיוק נועד תיקון החוק הזה- לקדם את הגיוון החברתי בעמדות השפעה על המשק והכלכלה הישראלית. אני מודה לשרה לשוויון חברתי, מירב כהן, שנרתמה לקדם מהלך חשוב זה".

השרה לשוויון חברתי, מירב כהן: "כדי לדעת שמשהו הוא אפשרי צריך לראות אותו בעיניים. ככל שנראה יותר ויותר ערביות וערבים, חרדים וחרדיות, עולים חדשים, בני העדה האתיופית, נשים ואנשים עם מוגבלות בתפקידי מפתח במגזר הציבורי ובחברות ממשלתיות, כך נדע שהשוויון והגיוון הם ברי השגה. זו מטרתנו. בהתאם, יחד עם שר האוצר, פרסמנו תזכיר לתיקון חוק החברות הממשלתיות שקובע לראשונה חובת ייצוג הולם לבני אוכלוסיות אלו בקרב העובדים בחברות ממשלתיות ותאגידים סטטוטוריים. נעשה ונצליח".

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות