בנק ישראל: עליה של 26 מיליארד שקל ביתרת החוב של משקי הבית
במהלך הרבעון הרביעי של 2021 נרשמה עלייה משמעותית ביתרת החוב של המגזר העסקי בהיקף של כ-41 מיליארדי שקל, גידול של 3.9%, שמקורה בעיקר בעלייה ביתרת החוב לבנקים. יתרת החוב לדיור של משקי הבית, טיפסה ב-4% ובהיקף משמעותי של כ-18 מיליארדים, בעיקר בשל עלייה בהיקף המשכנתאות החדשות שנטלו משקי הבית מהבנקים, כך עולה מנתונים שמפרסם היום בנק ישראל.
על פי מסמך שמפרסמת היום החטיבה למידע ולסטטיסטיקה בבנק ישראל, ברבעון האחרון של השנה החולפת, גדלה יתרת החוב של המגזר העסקי בהיקף משמעותי של כ-41 מיליארדי שקל, לרמה של כ-1.1 טריליון שקל. העלייה ביתרת החוב נבעה מגיוסי חוב נטו שהסתכמו בכ-50 מיליארדי שקל והורכבו בעיקרם מהלוואות בנקאיות ובעיקר לחברות מענפי השירותים הפיננסים, הבינוי והפעילויות בנדל"ן. העלייה ביתרת החוב קוזזה בחלקה כתוצאה מייסוף של כ-9.6% בשער החליפין של השקל מול הדולר שהקטין את השווי של החוב הנקוב במט"ח והצמוד לו. השפעות אלו הביאו לכך שברבעון נרשם שיעור שינוי שנתי חיובי וגבוה של כ-18% ביתרת החוב לבנקים, כשגם החוב למלווים חוץ-בנקאיים גדל במהלך הרבעון בשיעור של כ-7%.
ברביע הרביעי של השנה הנפיק המגזר העסקי אג"ח בשווי של כ-14 מיליארדי ש"ח, גבוה מממוצע הגיוסים הרבעוני של ארבעת הרביעים הקודמים (כ-12 מיליארדים בממוצע לרביע). חברות מענף הנדל"ן והבינוי ממשיכות להוביל בגיוסים – כשני שליש מההנפקות ברביע זה בוצעו על ידן; הנפקות של חברות מענף התעשייה והגז, היוו כ-17% מסך הגיוס ברביע זה. בחודש ינואר 2022 הנפיק המגזר העסקי אג"ח בשווי של כ-6 מיליארד שקל, גבוה ממוצע הגיוסים ב-12 החודשים הקודמים שעמד על כ-4 מיליארד שקל.
החוב של משקי הבית
יתרת החוב של משקי הבית ברבעון הרביעי של שנת 2021 המשיכה לגדול בכ-26 מיליארד שקל, הן בחוב לדיור והן בחוב לא-לדיור, לרמה של כ-691 מיליארדי שקל. כמו כן, נמשכה העלייה ביתרת החוב לדיור (כ-18 מיליארדי שקל) וכן בשיעור הגידול בה שעמד על כ-4% ברביע זה. גם יתרת החוב לא-לדיור המשיכה לגדול ברבעון בשיעור דומה של כ-3.9% (לעומת גידול של כ-2.5% ברביע הקודם), לרמה של כ-214 מיליארד שקל. בכך נמשכה העלייה ביתרת זו שהחלה מסוף שנת 2020 לאחר ירידה שחלה בה בשנת 2020, על רקע משבר הקורונה.
נטילת משכנתאות חדשות הסתכמה בכ-34 מיליארדי שקל, גבוה מעט מסכום הנטילות ברביע הקודם, וגבוה משמעותית מהממוצע הרבעוני של השנים שלפני כן. בחודשים ינואר-פברואר 2022 נמשכה העלייה בנטילת משכנתאות חדשות והן הסתכמו בממוצע חודשי של כ-11 מיליארדי שקל.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.הכל צועק קריסהאמנון 27/03/2022 17:35הגב לתגובה זו6 0מה יקרה עם כל השיעבודים האלו שיתחילו העלאות הריבית? ברור לכולם שהעלייה המיוחסת לחוב שלא לדיור גם היא ברובה נלקחה בדרך לא דרך לטובת הצגת הון ראשוני? העיקר שבנק ישראל מרוויח מהמשכנתאות, שכל השאר ירקדו לפי החליל שלו. תפסיקו לשעבד את חייכם בשביל לממן את בנק ישראל, אין כסף לדירה? לא קונים/ קונים איפה שאפשר, ולא קופצים מעל הפופיקסגור
-
1.להעלות את הריבית למפקידים ל 4% פטור ממס (ל"ת)אברמזון 27/03/2022 14:35הגב לתגובה זו2 0סגור