שלילת קצבאות למשפחות מחבלים ישראלים. האמנם?

ישראל מתלוננת בכל העולם על כך שהרשות הפלסטינית נותנת קצבאות למשפחות מחבלים - רגע, אבל גם ישראל עושה אותו דבר. הממשלות מרחו את הזמן והתקופה שבג"ץ נתן למדינה למצוא פתרון - יפוג ביולי הקרוב
 | 
telegram
(3)

בישיבת הממשלה השבוע, אחרי דימום מסיבי של פיגועים בתקופה האחרונה, התקבלה הצעת בנט, לפיד ומאיר כהן להקים צוות שיבחן שלילת קצבאות ממשפחות מחבלים תושבי ואזרחי ישראל. ראש הממשלה נפתלי בנט:" שלא יהיה כדאי לקחת חלק בפיגועי הטרור.."  החליפי לפיד: "מחבלים ובני משפחותיהם צריכים לדעת שיש מחיר לפגיעה בחפים מפשע". הרווחה כהן "לא יתכן שהמדינה תמשיך לשלם קצבאות למשפחות מחבלים". בצוות, מנכ"לי משרדי הממשלה הגדולים גם המל"ל, הביטוח הלאומי, היועץ המשפטי, שנדרשים לגבש המלצות בתוך 60 יום. כלומר: באמצע יוני 22'.                                           

אבסורד מקומי: החוק בישראל נותן קצבאות למשפחות מחבלים ישראלים - בו בזמן שישראל מלינה קשות, ברחבי העולם, נגד הרשות הפלסטינית שנותנת קצבאות למשפחות מחבלים שחוסלו ו/או יושבים בכלא בישראל. המצבים בהם הביטוח הלאומי נותן קצבאות, כמובן בהוראת המדינה: מקרים בהם ילד- נער מבצע פיגוע ונכנס לכלא, מקרה בו האב מבצע פעילות חבלנית ונכנס לכלא, מצב בו האב המחבל מחוסל לאחר שביצע פיגוע. בין הקצבאות הניתנות: קצבאות ילדים, קצבאות נכות, במקרים רבים גם קצבאות שאירים. 

הגיוני? אלה אומרים כן, אלה אומרים לא. בכל מקרה - כבר חשבו על זה קודם. ב-2015 תוקן חוק העונשין ונקבע סעיף בחוק הביטוח הלאומי השולל זכאות לקצבאות מהורים של קטין המרצה עונש מאסר בגין הרשעתו בפעילות טרור, למשך תקופת מאסרו. שנה אחרי עתרו לבג"ץ כמה אירגונים מזוהים כמו עדאלה, מוקד להגנת הפרט, אגודה בינלאומית לזכויות הילד הערבי, בדרישה לבטל את החוק בהיותו מפלה על רקע לאום ונוגד את חוק יסוד כבוד האדם וחירותו. עוד נטען כי מדובר בשימוש פסול ובלתי חוקי בקצבאות שתכליתם סוציאלית, כאמצעי ענישה.                               

כותרת ראשית

- כל הכותרות

ביולי 21 הורה הרכב מורחב של בגץ, ברוב של 5 שופטים מול 4, לקבל את העתירה, וקבע כי תוך 12 חודשים יבוטל החוק – אלא אם יגבש המחוקק, כלומר הכנסת ביוזמת הממשלה, הסדר אחר. החודשים שקבע בגץ למדינה מסתיימים ביולי השנה. בינתיים הממשלות, הקודמת והנוכחית, לא תיקנו. הצוות שמונה השבוע התבקש להתייחס לכל רוחב הקיצבאות: האם משפחה ישראלית ממנה יצא מרצח טרוריסט אמורה להמשיך לקבל קצבאות, כל הקיצבאות. זיקנה, לידה, נכון, שאירים, ילדים. האם הצוות יפתור את זה תוך חודשיים? האם הכנסת הנוכחית תעמוד בחקיקת חוק כזה? האם עצם הדיבור יהפוך לפצצה מתקתקת? האם למקרה שינוסח חוק חדש הוא יעבור את שופטי בגץ? האם אין סכנה שבעתיד זה יהווה עילה למיני מינים שלילת קצבאות פוליטית (למשל: שלילת קצבאות למשפחה שבה ההורים לא עובדים?)

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    הפתרון המתבקש - אפליה מתקנת
    lemonartillery@gmail.com 14/04/2022 12:06
    הגב לתגובה זו
    0 0
    נכון קצבאות ומענקים הם תפוחים ותפוזים אבל בשורה התחתונה אלה כספי מימון/הטבה ממשלתית שמקלות על המחבלים בצורה ישירה ומפלה לרעה את אלה שאינם עוסקים בטרור.. נו אז מה בגצ יגידו על זה?
    סגור
  • 2.
    לא סביר...
    אזרח 14/04/2022 10:55
    הגב לתגובה זו
    0 0
    שמדינה (משלמי המיסים) יתנו תמיכה כספית לאדם או קרוביו של מי שביצע פעולת טרור (כנגד המדינה) בגלל (!!) שביצע פעולת טרור. לגבי קצבאות זיקנה ואחרות יש אולי מקום לדיון, אבל אם אב המשפחה נהרג מרצונו בפיגוע התאבדות למה אנחנו (הקורבנות וקרוביהם) צריכים לתת כסף למשפחתו בגלל שעכשיו הם ללא אב? הרצחת וגם ירשת?
    סגור
  • 1.
    את באמת לא מבינה את ההבדל?
    אחד 14/04/2022 10:36
    הגב לתגובה זו
    3 2
    ישראל לא שוללת זכויות אזרחיות של בני משפחת מחבלים. כל הנכים/קשישים/ילדים זכאים לקצבאות הנ״ל. הרשות נותנת מענקים יחודיים למחבלים. לא מענקים שכל האוכלוסיה מקבלת, רק המחבלים מקבלים.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות