האם השלום עם מצרים מתורגם גם לכלכלה?

עדיין לא. הייצוא למצרים, ללא גז, מסתכם ב-200 מיליון דולר בלבד, כ-80% ממנו בתחום הטקסטיל; הגז הוא העסקה הכלכלית הגדולה ביותר בין ישראל למצרים; בחודש הבא צפוי להיחתם הסכם סחר חופשי בין המדינות
 | 
telegram
(2)

השלום עם מצרים הוא כמובן חשוב מאין כמותו. השלום הזה יכל להיות גם קרקע לשיתוף פעולה עסקי. זה קורה, אבל בשוליים. אולי זה ישתפר בהמשך לישיבת ועדת הקוויז, (QIZ (Qualified Industrial Zone) המשותפת לממשלות מצרים וישראל שהיתה בשבוע החולף. מדובר למעשה בפיתוח האזור דרך אזורי סחר עם תנאים מועדפים בייצוא לארה"ב.

יניב טסל, יו"ר משותף של וועדת הקוויז מטעם מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה והתעשייה הישראלי לצד שגרירת ישראל לקהיר, אמירה אורון, מנהל תחום בכיר במכס (רשות המסים) דוד חורי ומנכ"ל סחר חוץ בהתאחדות התעשיינים, דני קטריבס, ייצגו את ישראל בוועידה. 

חברי הוועדה גם לקחו חלק בכנס www.qizconference.com שאורגן ע"י חברת GTM - Global Trade Matters. בכנס, בו השתתפו כמה נציגי חברות ישראליות ועשרות אנשי עסקים מצריים המגלים עניין בעשיית עסקים עם ישראל, אמר טסל כי: "פגישות כאלה הן סימן להתחממות היחסים בין ישראל למצרים בהקשר של ההתפתחויות האזוריות האחרונות. בשנת 2020, איחוד האמירויות, בחריין, סודן ומרוקו הסכימו לנרמל את היחסים עם ישראל. איחוד האמירויות וישראל גם סיימו את המשא ומתן בחודש שעבר להסכם סחר חופשי, שאמור להיחתם בשבוע הבא.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

"השינוי בנוף הכלכלי האזורי, שהשתנה לחלוטין ממה שהייתה בתחילת 2020, וודאי ישפיע לחיוב לא רק על כלכלת ישראל אל גם על היחסים הכלכליים החיוניים ורבי הפוטנציאל בין מצרים לישראל".

במנהל סחר חוץ שבמשרד הכלכלה והתעשייה מציינים כי היצוא הישראלי למצרים שבר שיאים בשנת 2021 וכן כי שרת הכלכלה והתעשייה אף ביקרה במצרים לפני מספר חודשים, במטרה לחזק ולהעמיק את קשרי המסחר וההשקעות בין שתי המדינות השכנות. הסכם ה- QIZ (Qualified Industrial Zone), שנחתם בין ישראל ומצרים ב-2004, מעניק פטור ממכס בכניסה לשוק בארה"ב על מוצרים מצריים שיוצרו באזורי התעשייה מוגדרים בשיתוף חברות תעשייה ישראליות.

 נתוני סחר: על פי נתוני מנהל סחר חוץ, היקף הסחר בין ישראל ומצרים עומד נכון לשנת 2021 על כ-200 מיליון דולר (לא כולל יצוא גז טבעי). כ-80% מהיצוא הישראלי למצרים נובע מיצוא טקסטיל במסגרת הסכם ה-QIZ, כשהיתרה מתחלקת בין כימיקלים (6%), גומי ופלסטיק (6%) ועוד. ישראל מייבאת ממצרים תוצרת חקלאית ומוצרי מזון (37%), כימיקלים (34%) מכונות ומיכון חשמלי (4%), גומי ופלסטיק (3%) ומינרלים ודלקים (3%).

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    זה לא ישתנה במאה הקרובה
    אלון הכפר 28/05/2022 23:00
    הגב לתגובה זו
    0 0
    כאשר השינאה אל ישראל במצרים כה עזה, שכל מי שרק מעז לשוחח עם ישראלי, מקבל איומים על חייו, נתבע ע"י האגודות המקצועיות, אז בחיים לא ישתנה כלום.שימותו בגיהינום המדברי שלהם. לא זקוקים להם. גם כך אין להם גרוש על התחת...
    סגור
  • 1.
    כל הכבוד??????
    כל העבוד 28/05/2022 15:58
    הגב לתגובה זו
    6 2
    כל הכבוד לכל היושים במלאכה. תמשיכו ותגדילו ותייצבו את הכלכלה והשלום איתם. יאלה ,ליויתן יגדל...יאלה רציו????????
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות