שקל דיגיטלי? בנק ישראל בשת"פ עם הונג קונג לבחינת האפשרות

הבנק יחד עם הרשות המוניטרית של הונג קונג ישתפו פעולה ב"פרוייקט סלע", במסגרתו יתבצע ניסוי מיוחד לבדיקת היתכנות למטבע דיגיטלי קמעונאי של הבנק המרכזי; "הגברת התחרות בשוק התשלומים הנה אחת המוטיבציות העיקריות להנפקה אפשרית של שקל דיגיטלי"
 | 
telegram
(6)

בנ​ק ישראל, מרכז החדשנות של הבנק הבינלאומי לסילוקין (Bank of International Settlements Innovation Hub, BISIH), והרשות המוניטרית של הונג קונג (HKMA) ישתפו פעולה ב"פרוייקט סלע" - ניסוי מיוחד בו תתבצע בדיקת היתכנות של מטבע דיגיטלי קמעונאי של הבנק המרכזי (retail CBDC).

הפרויקט, עליו הכריז היום הבנק, יובל על ידי שלוחת הונג קונג של ה-BISIH ומתוכנן לצאת לדרך ברבעון השלישי של 2022, וממצאיו מתוכננים להתפרסם עד סוף השנה. במודל שייבחן, למתווכים במערכת ה-Two Tier לא תהיה חשיפה פיננסית כתוצאה מפעילות לקוחותיהם במטבע הדיגיטלי. מודל זה מפחית לדברי הבנק את הסיכונים והעלויות הכרוכים בתיווך פיננסי.

על פי הודעת הבנק, במודל המסורתי, הכסף המזומן שמנפיק הבנק המרכזי מסופק לציבור באופן עקיף, באמצעות הבנקים המסחריים. גם במערכות תשלומים דיגיטליות, העברת כספים מגורם אחד לאחר כרוכה בדרך כלל, ולו לזמן קצר, בחשיפה פיננסית של המתווכים שמהווים צד לעסקה. פרוייקט זה יבחן את ההיתכנות של ארכיטקטורה בה תפקידם של המתווכים מתמצה במתן הגישה הטכנולוגית אל רשת ה-CBDC, ביצוע תהליכי "הכר את הלקוח", ומתן שירות לצרכני ללקוחות, והם אינם מפתחים חשיפה פיננסית בתהליך בו הלקוחות רוכשים, מעבירים, מחזיקים או פודים את המטבע הדיגיטלי. לארכיטקטורה זו אמורים להיות מספר יתרונות: הפחתת הסיכון הפיננסי עבור הלקוחות, הגברת הנזילות, הפחתת עלויות, והגברת התחרות והנגישות למטבע הדיגיטלי של הבנק המרכזי.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

היבטים של אבטחת סייבר בכל הנוגע למודל של Two Tier Retail CBDC ייבחנו גם הם. הפרוייקט יבחן האם המאפיין של היעדר החשיפה הפיננסית מחזק את אבטחת הסייבר לטובת לקוחות הקצה. בפרט, ייבחן האם ביזור המתווכים והשירותים שהם מספקים תוך עירפול שכבות המידע יאפשר לספק שירות שיהיה עמיד יותר בפני מתקפות סייבר מתוחכמות.

אנדרו אביר, המשנה לנגיד בנק ישראל: "יצירת מערכת תשלומים מתקדמת ויעילה, שתגביר את התחרות בשוק התשלומים, הנה אחת המוטיבציות העיקריות שזיהינו להנפקה אפשרית של שקל דיגיטלי. אנו שמחים על ההזדמנות לבחון את המודל הזה ביחד עם שותפים מקצועיים ומנוסים כמו מרכז החדשנות של ה-BIS והרשות המוניטרית של הונג קונג. העמדת הניסיון הישראלי בתחומי אבטחת המידע לטובת הפרוייקט הנה הזדמנות חשובה לתרום למחקר העולמי בתחום ה-CBDC".

האוורד לי, סגן ראש הרשות המוניטרית של הונג קונג: "אנו שמחים לשתף פעולה עם בנק ישראל ועם מרכז החדשנות של ה-BIS במסגרת פרוייקט סלע. שיתוף הפעולה המשולש הוא אבן דרך משמעותית במסע של ה-HKMA לחקר נושא ה-CBDC, והוא האירוע הראשון של שיתוף פעולה בין ישראל להונג קונג בעולמות הפינטק. אנו בטוחים שעם הניסיון שמגיע מישראל, מובילה עולמית בתחומי אבטחת הסייבר, ממצאי הפרוייקט יתרמו לעושר הידע בנושא ה-CBDC ויביאו ערך לקהילה הבינלאומית של בנקים מרכזיים".
 בכנס "הצצה לעולם התשלומים העתידי" שעורך בנק ישראל ביום שני, ה-20/6/22, נציג ה-BIS יספר בהרחבה על הפרוייקט המתוכנן.

תגובות לכתבה(6):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 5.
    הגיוני- דיקטטורה תלמד מדיקטטורה אחרת (ל"ת)
    עאלק ישראל דמוקרטית 17/06/2022 22:35
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 4.
    שטנים
    דיקטטורה מתגבשת 17/06/2022 14:56
    הגב לתגובה זו
    0 0
    משתפים פעולה עם הסינים. העם היושב בציון היזהרו - תתכוננו למלחמה על החופש שלכם.
    סגור
  • 3.
    לא ממש ברור התכנית מהכתבה
    נ.ש. 16/06/2022 22:21
    הגב לתגובה זו
    2 0
    מה המטרה בנק דיגיטלי? מערכת מתחרה לסוויפט\זהב? מערכת שבה עובר הכסף ושמור בה? כי בגדול אפשר לייצר ארנק דיגיטלי ולשים בו את הכסף מה כל כך מסובך בזה.
    סגור
  • 2.
    הונג קונג = סין (ל"ת)
    רבקה 16/06/2022 21:23
    הגב לתגובה זו
    3 0
    סגור
  • לשטנים הקומוניסטים
    לא ניתן להם 17/06/2022 14:57
    הגב לתגובה זו
    0 0
    להשתלט על הארץ
    סגור
  • טען עוד
  • 1.
    לאיתן
    עוז 16/06/2022 18:07
    הגב לתגובה זו
    1 0
    לא הבנתי מה בדיוק אתה מחרטט ערב רב של כאילו וניראה שגם אתה לא יודע למעשה על מה אתה כותב
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות